Махмуд Абас ще оглави временно палестинско правителство

За това се споразумяха движенията Фатах и Хамас
6 фев 2012 12:00, Елка Василева
3
Махмуд Абас ще оглави временно палестинско правителство
Разговорите между Абас и Мешаал с посредничеството на емира на Катар. Снимка: Reuters

Палестинският президент Махмуд Абас ще оглави временно правителство на националното единство до произвеждането на избори.

Това ще стане по силата на споразумение, постигнато в Катар на преговорите между основните палестински фракции Фатах и Хамас под председателството на Абас и лидера на Хамас Халед Мешаал, съобщиха Франс прес и ИТАР-ТАСС.

Парламентарните избори и изборите за нов ръководител на палестинската автономна власт са отложени "поради организационни проблеми", но ще се състоят "в най-скоро време", са заявили палестински представители, участвали в преговорите за помирение между двете фракции с посредничеството на емира на Катар.

Двете страни правят опит за помирение след близо четири години, през които Западният бряг и Ивицата Газа се управляват от отделни правителства, отбелязва БТА. В Газа ислямисткото движение Хамас взе властта със сила, а Западният бряг е управляван от прозападната палестинска автономна власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хамас е ТЕРОРИСТИЧЕСКА организация бе *** комунистически !!!!!!!!!!!!!!!!!!1
2
0
 
1
 
! Отговори
сектор Кабул преди 12 години
Абас е изключително комфортна креатура и марионетка на американците. И най-злостните противници на идеята за палестинска държава днес са принудени да признаят, че единствената законна политическа сила, разполагаща с доверието на преобладаващото мнозинство палестинци, е фронтът Хамаз.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дреме ми !