57 жертви на силите за сигурност в Сирия – изгорени и намушкани

Повечето от тях са жени и деца
Обновена: 12 мар 2012 15:04 | 12 мар 2012 12:50, Елка Василева
180
57 жертви на силите за сигурност в Сирия – изгорени и намушкани
Сирийските сили за сигурност убиха 57 души, повечето от тях жени и деца. Снимка: Reuters

Сирийските сили за сигурност убиха 57 души, повечето от тях жени и деца, в централната провинция Хомс, съобщиха опозиционни активисти, цитирани от ДПА.

"Повечето от телата имат следи от мъчения, някои са изгорени живи, а други са намушкани с ножове", заяви активистът Омар Хомси.

"Телата са на 28 жени, 23 деца и шестима мъже", допълни активистът.

Масовото убийство е било извършено снощи в квартал Карам ал Зейтун. Районът е бил обстрелван интензивно, докато бунтовници от опозиционната Свободна сирийска армия се криели в района.

Още по темата

Държавната сирийска телевизия обвини "въоръжени терористични банди", че са отвлекли граждани в квартали на Хомс, убили са ги и са ги заснели, за да предизвикат международни реакции срещу Сирия, посочва Франс прес.

Протести срещу убийствата бяха организирани днес в няколко сирийски града, включително Дамаск.

Масовото убийство бе извършено ден след посещението на пратеника на ООН и Арабската лига Кофи Анан в Дамаск. Заради това кръвопролитие Сирийският национален съвет поиска да бъде свикано извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало 95 *** влизал сли си скоро в някоя болница , така ли мислиш че е изглеждала преди 20 години , имала ли е такава апаратура , аимало ли е такива училища каквито има в момента да не говориме за възможностите да се учи в най- престижните иниверситети в цял свят , да ток прокараха и асфалт , та смяташ ли че 45 години след ВСВ нямаше да има ток в Европа ***, винаги съм се чудил на неизмазаните къщи на село от 50-години , сега който си я обитава си я измазва.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Монтанчо чакам да ме обесиш .Скоро *** ви чака тая участ.
94
1
 
17
 
! Отговори
princess преди 12 години
LAJI,LAJI, LAJIIIIIIIIIIIIIIIIIII.DO KOGA?OT SYRIQ VI PI6A.TOVA E DELO NA MRASNITE MUSULMANSKI BUNTOVNICI.RAZBERETE GO.TE KOLQT,OBEZOBRAZQVAT,GAVRQT SE S NASELENIETO.TOVA NE E PARVIQT SLU4AI,MNOGO SA,PRAVQT TAKA,POSLE GO ZASNEMAT I OBVINQVAT ARMIQTA.ISKAT SVETA DA SE NASTROI SRE6TU SYRIQ.RAZBERETE GOOOOOOOO.SIRISKIQ NAROD NEISKA AMERIKANSKA DEMOKRACIQ"
93
1
 
7
 
! Отговори
ne e werno преди 12 години
Nema armia koqto da ubiva deza i jeni.Ne pichete gluposti w vestnika.ne zapaite hubavia vestnik s luji!
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя па 89, ти у ред ли си бе, мозък? Каква статистика те гърчи? Не виждаш ли, че от 20 години само закриват болници и училища? Колко училища построиха демократите, колко болници? Или кърпят "комунистическите", ама и това не правят като хората!Не знам за дух-мух, ама *** за 20 години пуснаха път и ток до сека колиба, ликвидираха неграмотността, а куп болести останаха само у учебниците на докторите! Не помним некой да не работеше нещо, некой гладен... А сега - мани!
91
1
 
3
 
! Отговори
До Тенев преди 12 години
И Америка кога и как ще върне $170 трлн!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Мислех те за по нормален а ти си същия червен *** , бъди спокоен на дневен ред е Китай с кризата изчакай някой друг месец и ще видиш , стига да можеш да гледаш.
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нема как ЕС да фалира Още повече Америка колкото и да ти се иска тъпо *** но твоят ссср фалира и вече е в историята!
89
1
 
2
 
! Отговори
Тенев преди 12 години
ЕС фалира, пичовееее! И Америка кога и как ще върне $170 трлн.? На ***^кинден! Как мислите, че ще се оправи капитализма? Видехте ли сега защо са били по-богати от нас? Как точно свободният пазар ще върне тези кинти? Нали видехте в Гърция как ги върнха? Както и про бай Тошо - пускаме печатницата и пари - колко сакаш! Каква е разликата?Съществена, бих казал: сега не спасяват народа на Гърция, а банките-кредиторки, които са частни! Народът ще мре, ако не рипне да изгребе тая *** у морето!
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей *** сигурно много ви харесва снимката !
87
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Съжалявам Тенев но не си прав , в китай и русия правят капитализъм , Европейската дългова криза е плод на прекалената намеса на държавата тоест на социализъм иначе пътят на Европа е наистина в обединението , не могат в 21 век да финкционират малки държави с по няколко милиона население , не са конкурентни от където и да ги погледнеме .
86
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
До Тенев не знам къде си прочел че в една тоталитарна система би могло да има свобода на духа иначе си прав , че тогава хората имаха мечти да се измъкнат от блатото на безвремието наречено соиализъм , битието им беше изклчително просто и не си даваха сметка че за да постигнат другото е нмеобходимо да направят страшно много усилия , нищо даром никому не дава , сега разслоението е много по голямо тогава бяхме еднакви всички в бедността и не ми говори за медицина и образование има си статистика .
85
1
 
3
 
! Отговори
Тенев преди 12 години
Затова и ЕС в много кратки срокове ще се превърне в една социалистическа държава със силна централна власт, както Америка. Там също тече процес на засилване на държавата, защото иначе ще гръмнат още по-бързо. Първо ще се обособят няколко супердържави, и после - познай! Др. Димитров го беше казал в Лайпциг - "Колелото на историята се върти..." Само дето сега в политбюра ще са правилните хора, няма да има кой да им прави мръсно и манифестациите пред мавзолеите никой няма да ги критикува...хаха!
84
1
 
4
 
! Отговори
Тенев преди 12 години
Защото се оказа, че капитализмът се е крепил до толкова, че да погребе комунизма. После се самоскапа, апоред мен - поради липса на перспектива! Не може едно общество да се развива само чрез потреблението - не можеш да обуеш 3 чифта панталони и да караш 5 коли едновременно. Просто балонът се спука, системата се скапа и сега се опитват да й правят изкуствено дишане с войни. Капитализмът или ще премине през социализъм към комунизъм, или ще погребе човечеството - туй положението, Минке!
83
1
 
7
 
! Отговори
Тенев преди 12 години
85-ти, аз ще ти отговоря, въпреки, че хората са го написали по-надолу. Верно, че такива като тебе не обичат да четат, ама пак ще опитам:при комунистите имаше едни проблеми, сега има други. Ето какви:При комунистите нямаше свобода на словото, но имаше свобода духа! Хората живееха сити, облечени, образовани и лекувани, но мечтаеха за капитализма. Това им даваше някакъв смисъл, цел в живота. Сега могат да говорят, но няма какво да ядат, затиснати са от престъпност и мизерия и не мечтаят за нищо!
82
4
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ДО 84 само едно нещо не мога да рзабера след като сега е *** какво е била преди и защо си мислиш че онзи с лекето я направи , това ви е най-голямата грешка на вас комунистите , все си мислите че някой ви е виновен и че някой прави заговор срещу вас , няма нужда вие самите сте си достатъен заговор , за това не можете да разберете и тази снимка а тъсрите под вола теле , много е просто това е агонията на един престъпен режим подкрепян от Москва., прав си за едно ако го нямаше онзи с лекето.....
81
0
 
5
 
! Отговори
до 83 преди 12 години
Ми тя и Русия е същата *** като Америка, Европа и България - нали и там оня с лекето на тиквата ги "демократизира"! Нема разлика вече къде ше те *** - навсекъде е богати и бедни. От година на година бедните стават все повече, а богатите - все по-малко. За влизане в клуба на богатите има пропусквателен режим - първо, операция на мозъка срещу съвест и човеколюбие!Гледайте я тая снимка и си мислете за онези, които плащат за клането в Сирия! Кой не е спирал никога да воюва?
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 80 какво правиш в България , тук те задушава демокрацията , а да не говориме на запад или отвъд океана , така или иначе си си руски възпитаник , отивай там , нали те влече на там.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде бе, В Це Це еСа, ли? Там филмите са само хубави, за толкова им стига акъла? А за другите филми се иска повече мозък от това да кесиш във Фейса.
78
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Ходят на кино за да проверят филма руски ли е или хубав.
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мо*ем ти ка*ем, щото до 85-та раснах в Москва. Понял? А после си прекарвах времето между синьото кафе, басейна Спартак и стадион В. Левски, а лятото киснехме на басейна Република в паузите между три морета. А кажи ти сега какво правят днешните младежи в паузата между две дози?