57 жертви на силите за сигурност в Сирия – изгорени и намушкани

Повечето от тях са жени и деца
Обновена: 12 мар 2012 15:04 | 12 мар 2012 12:50, Елка Василева
180
57 жертви на силите за сигурност в Сирия – изгорени и намушкани
Сирийските сили за сигурност убиха 57 души, повечето от тях жени и деца. Снимка: Reuters

Сирийските сили за сигурност убиха 57 души, повечето от тях жени и деца, в централната провинция Хомс, съобщиха опозиционни активисти, цитирани от ДПА.

"Повечето от телата имат следи от мъчения, някои са изгорени живи, а други са намушкани с ножове", заяви активистът Омар Хомси.

"Телата са на 28 жени, 23 деца и шестима мъже", допълни активистът.

Масовото убийство е било извършено снощи в квартал Карам ал Зейтун. Районът е бил обстрелван интензивно, докато бунтовници от опозиционната Свободна сирийска армия се криели в района.

Още по темата

Държавната сирийска телевизия обвини "въоръжени терористични банди", че са отвлекли граждани в квартали на Хомс, убили са ги и са ги заснели, за да предизвикат международни реакции срещу Сирия, посочва Франс прес.

Протести срещу убийствата бяха организирани днес в няколко сирийски града, включително Дамаск.

Масовото убийство бе извършено ден след посещението на пратеника на ООН и Арабската лига Кофи Анан в Дамаск. Заради това кръвопролитие Сирийският национален съвет поиска да бъде свикано извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я кажи щом си кореняче тъпанарино какво беше преди това КФС на Стамболийски , къде е първата пица в София , какво се продаваше в началото на градинката пред НДК , още когато го нямаше , давай знаещите се познават.
75
2
 
3
 
! Отговори
А и забравих преди 12 години
Явно си познавач на американската фаст помия.
74
3
 
12
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Самозабравиха се гадовете мръсни, посегнаха и на най-святото - децата, за целите си!Няма да им се размине.И нямам предвид Башар Асад и сирийските сили за сигурност.
73
1
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
Мама ме роди на пъпа на София, кога още НДК-то го нямаше там. А ти си дошъл на екскурзия до ЦУМ за абитуриенския си бал. Така, че не лай много.Кока-кола и пепси са един дол дренки, а грешката е моя - водихме го в пица Хът.
72
0
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 12 години
Преди няколко години ни показаха бокс-офис рекордьора "Властелинът на пръстените", сега ти го играят на живо!Сега ни рекламират грандиозната премиера на "Игрите на глада" - ти му мисли какво те чака след 2-3 годинки.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в КФС пици няма да знаеш и Кока Кола няма имат договор с Пепси , кой знае от кое Горно Нанадолнище си и колко още болни фантазий имаш .
70
0
 
5
 
! Отговори
Цъки преди 12 години
това с пиците-мутанти да се чете "пилци-мутанти". Ако некой се чуди какво беше това, ще поясня - пилешки бутчета по 800 гр. едното... ;) :)
69
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 12 години
Tova naprejenie she izbie na nekade da znaete.
68
1
 
5
 
! Отговори
Цъки преди 12 години
Обаче па ние колко пици-мутанти американски, колко изпрано със солна киселина шкембе американско изядохме, колко "помощи" с бракувано сухо мляко американски изпиха дечицата ни, не е за приказване! Аз американците там не ги мисля, мен ме е страх от "американците" тука! Щото така ни поамериканчиха, че вече забравих кога съм ял колбас от месо, сирене от мляко и хляб от брашно...
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало, 65-ти, един американец дойде командировка преди 7 години, заведохме го на кръчма, всички ядохме едно и също и на другия ден той се прос*а, вдигна температура и готов да мре. На 5-тия ден се поосвести, заведохме го в КФС, изяде една дебела пица изпи 5 кака-коли, оригна се и се оправи! Е, как ще внесеш сирене в САЩ, като те не знаят що е то натурална храна!
66
0
 
5
 
! Отговори
Стасо преди 12 години
65, то на американците само нашто сирене и мляко им трябва - така са се ощавили от ГМО-та, растежни хормони и химикали, а да не говорим за ядрените опити в атмосферата през 50-те и 60-те години, поразиите на нефтените гиганти, та точно на нас требва кусур да намират! Не можеш да им продадеш нищо за ядене, защото имат политика за защита на родното производство, а не са разграден двор като нас, заради многото "демократи-американофили", дето изведнъж тука се навъдиха!
65
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 66 знаеш ли кое е най-смешното изроде , че все още се нядяваш някой да те покани на трапезата , бъди спокоен от Позитано отдавна са те забравили , за тях си само една чавка в бюлетината , смешници накараха Стефан Данаилов да се излага на президенските избори белким червените бабички полчуат оргазъм и донесат победата така.
64
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 64 това кой болен мозък те излъга , че са го правили , защо сърбите не го знаят а ти го знаеш
63
2
 
8
 
! Отговори
до Тонката Монтански преди 12 години
Ми пробвайте бре, младеж! Оти не пробвате? Давай, хем ше се преброиме вие колко сте и ние колко сме... то мераклии да избесят комунистите е имали и преди, даже са успяли в единични случай, пък после - олеле, Народен съд, олеле, Белене, помооощ, репресират ни...! хахахаааахаха!Палачинката винаги се обръща - и Муравиев не верваше, и Тодор Живков не верваше, и вие сега не вервате.... хахаха!И да обесите некой-друг, ние сме на всеки километър! От тук, до края на света! хахахаааахаха!
62
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до 59 ало ГМО експерта защо не се пробваш да продадеш малко мляко в Щатите или сирене или кашкавал , пробвай бе , тогава говори кой какво яде.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мартине имах един съученик и майка му и баща му си заминаха от тази страшна болест и понеже по онова време мися че майка му е попсещавала по често онкологията , били са ошашавени докторите от показаттелите тогава , не ня нея а на всички., но знам че по дебелокожо и лъжливо животно от комуниоста няма , както някъде на времето пишеха че уж Буров бил казал има ратай които с много труф стават чигликчийй има други които не успяват но има и трети , завистливи крадливи и подли те стават комунисти.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
58-ми, писали сме едновременно и почти едно и също - май доста народ не мисли като тоя разпенен демократ, разпенил се нещо на комунистите... хаха!
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ройтерс дава поредната порция храна на демократичните зомбита на които постоянно им се привижда(комунизъм,комунизъм,комунизъм)
58
4
 
4
 
! Отговори
Тони Монтана преди 12 години
незнам какво сте направили *** ама България ще се оправи само когато ви обесим публично!
57
1
 
9
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
55, знаеш ли колко цигари се изпушват от демократичните ни гарждани под 16 години в момента? Знаеш ли колко по-вредни са в момента ГМО тютюните и тяхната химическа обработка о т едно време? Знаеш ли колко Е-та изяжда едно българско дете? Че хранително-вкусовата промишленост при капитализма е раздел на индустриалната химия? Знаеш ли сега какво дишат децата, какво има в напитките, хляба, млякото, дрехите от какво се правят, в боичките? Знаеш ли колко хора умират от рак и в другите държави?