В Йемен призовават за още убийства на дипломати

Ал Каида готова за нова кръстоносна заради скандален филм
Обновена: 15 сеп 2012 18:02 | 15 сеп 2012 17:58,
88
В Йемен призовават за още убийства на дипломати
Снимка: Reuters

Йеменският клон на Ал Каида призова мюсюлманите да бият още американски дипломати и да увеличат протестите срещу направения в САЩ антиислямски филм „Невинността на мюсюлманите".

Америка определя местната организацията като най-опасния от всички на терористичната мрежа, информира Ройтерс.

Още по темата

В изявление, което помести на своя сайт днес, Ал Каида на Арабския полуостров определя филма като нова глава в "кръстоносните войни" срещу исляма.

Тя призовава протестите пред западните посолства да бъдат "крачка към освобождаването на мюсюлманските страни от американската хегемония".

Администрацията на президента на САЩ Барак Обама започна разследване дали нападението срещу американското консулство в либийския град Бенгази е планиран терористичен удар, извършен, за да се отбележи годишнината от атентатите от 11 септември 2001 г.

При нападението беше убит американският посланик в Либия Кристофър Стивънс.

Първоначалната версия беше, че нападението е било спонтанна проява на гняв срещу антиислямски филм.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хвърлили са долари, а не тяхните си хартиики. Имат 2-3 държави дето приличат на нещо, но за предпочитане е да не се ходи там.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако нямаха петрол , да се напълнят с долари , така щяха да ритат боси камъните из пустинята .какъв ти интернет .Те и сега хвърлят камъни , че един танк беше препречил пътя.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пясъчни хора, които нямат против светския живот, когато са в Европа или Америка.
17
10
 
6
 
! Отговори
чичо Митко преди 11 години
до 16Виж сега, да ти кажа нещо. Не си прав. Арабите изобщо не са толкова прости колкото си мислиш. Напротив. Те хвърлиха милиарди долари и превърнаха пустинята в рай и когато петрола им свърши, ще си останат суперлуксозна туристическа дестинация в с всички тези извънземни и ултралуксозни хотели. Така че тях не ги мисли. И само за случая, за да са наясно тези дето ще ме обвинят в някакви пристрастия, че съм както против агресорската и завоевателна политика на САЩ, слугуването им на еврейските ционисти, така съм и против фанатичния ислямски екстремизъм и гнусния тих и прикрит комунизъм на *** руснака.
16
5
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Един мач с " ВИТОША " с Бистрица и са дотам !
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без Руснаците няма да се оправите , против тая *** Плюе те се , ама като ги гледаш тия диваци .. То така са го приели тоя Мохамед , учат текстове наизуст и не мислят , за педофила и крадец на кервани...а някои и незнаят текста, не могат да си го преведат от арабски ... И после защо им казваме фанатици.И те са като Мухамед .. На небето ги чакат 72 девици и ха ха ха , за тези *** Господ ще им ги прави все девствени ... ами ще се бият за този Мухамед..я какъв живот им е обещал
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
има ли все оше свобода на словото, мюсюлманите все ще си намерят повод, болката им е израел, иначе ползват интернет и компютри, и маат бъргери и КФС без санкцията на пророка, отделно САЩ не могат да оставят толковя петрол хора с 5 века назадм, ако нямаха петрол, нямаше и да чуем за пророци и разни други, малко им остана, после ще *** от глад и простотия
13
6
 
9
 
! Отговори
чичо Митко преди 11 години
Тъкмо Ал Кайда преди няколко дена подаде ръка на САЩ и казаха, че са готови на компромиси и са за спиране на враждата с тях и сега изведнъж излезе този филм и разпали отново враждата. Колко удобно само. Имам чувството, че САЩ не им е никак изгодно да спират войните в Близкия Изток. И с право. Къде ще си хвърлят старите оръжия? Тук става дума за трилиони долари. Отделно и петрола. Риба се лови най-лесно в мътна вода и американците го знаят най-добре това. А и всеки знае, че когато една икономика е закъсала, само войната може да я спаси от пълен срив.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По америк.новини дадоха " Путин е обезпокоен , че и той би едни мюслимчета ... " Е нека се консултират с него , що са мирясали , То много атентати направиха де , и го обвимяваха че ги бие . Е сега , потай патило. . .
11
4
 
8
 
! Отговори
до учуден преди 11 години
Редактора отдавна си гледа ракийката и салатката и му е свършило работното време. Не ,че като е бил на работа е свършил нещо ,ама сега си почива...
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
който сее ветрове,жъни бури....
9
1
 
16
 
! Отговори
класация преди 11 години
В света най-много са християните - 2.2 млрд., сле това мюсюлманите - към 1.5 - 1.7 млрд., след това са атеистите - към 1.1 млрд., хиндуисти - 900 млн.
8
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нямаш право да обиждап 1/3 от населението на земята... какъвто и да е бил всеки ден по пет пъти 1,7 милиарда човека шепнат името му,точка,мир и разбирателство да има.
7
4
 
27
 
! Отговори
пролет без кокичета преди 11 години
Ето резултата от Американската пролет в Арабския свят. И това е само началото.
6
3
 
10
 
! Отговори
A преди 11 години
ама и тия не си поплюват м**ка му
5
4
 
16
 
! Отговори
Mr. Killer преди 11 години
Фанатици , хайде избийте се най-накрая и не ни занимавайте повече с глупавите си религии!!!!
4
3
 
21
 
! Отговори
огризка преди 11 години
на ви сега фейсбук-революции,на ви арабска пролет
3
4
 
2
 
! Отговори
xaxaxa преди 11 години
местната организацията
2
2
 
29
 
! Отговори
Учуден преди 11 години
Редактореее! Къде гледаш!?"Ал Каида готова за нова кръстоносна заради скандален филм"Каква "кръстоносна"? Игра ли, значка ли, война ли? И, от къде на къде ви хрумна, че баш мюсюлманските фанатиците от "Ал Кайда" ще се отъждествяват с християнските монаси-войни? Редактореее!
1
2
 
7
 
! Отговори
Pimp C преди 11 години
Тия и уебсайт си имат,хахахах