Само часове продължи примирието в Сирия

Сблъсъци и стрелба има на различни места в страната
Обновена: 26 окт 2012 13:12 | 26 окт 2012 13:09, Елка Василева
16
Само часове продължи примирието в Сирия
Примирието за Курбан байрам в Сирия беше нарушено. Снимка: архив, Reuters

Въоръжени сблъсъци избухнаха днес около база на сирийската армия близо до северозападния град Маарет ан Нуман, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Ройтерс. Това е първото значително нарушение на примирието за мюсюлманския празник Айд ал адха (Курбан байрам).

Още по темата

Центърът съобщи, че бунтовници се опитват да нахлуят в базата, която се намира на по-малко от километър от главната магистрала, свързваща Дамаск с Алепо. Силите на президента Башар Асад са обстрелвали с артилерийски огън разположено наблизо селище.

Трима души са убити днес от танкови снаряди и снайперисти в предградието на Дамаск Хараста, съобщиха също така опозиционери, като това е поредното нарушение на примирието.

Бунтовници в северен град по границата с Турция съобщиха, че един от бойците им също е убит от снайперист рано днес, а журналист на Ройтерс в града чул експлозии от танкови снаряди.

Прекратяването на огъня по повод празника Айд ал адха (Курбан байрам) влезе в сила в Сирия тази сутрин в 7 часа. То беше обявено като четиридневно примирие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Free Thinker преди 11 години
Който плаща той поръчва музиката - демек ритъма на сраженията. Т.нар. ислямисти-джихадисти са творения на ционизма!Новият световен ред ще ги ползва за да предизвика сблъск на цивилизациите - разбирай исмяската и християнската. Значи ще има употреба на ОМП - най-вероятно тактически ядрени оръжия, но и химически и бактериологични. А сатанистите и богоборците доволно потриват ръце и се кланят на МАМОН.
10
3
 
8
 
! Отговори
do 8 преди 11 години
Са това е тайното еврейско послание:И двете страни са животни.Сега целия свят трябва да ни съчувства на евреите. И всички да се засилят да ни защитават. Ако не искат, то еврейските служби бързо ще спретнат няколко атентата в съответните страни. Като у нас в Бургас.А кой плаща на джихадистите. Израел създаде Мюсюлмански братя, обучаваше ги и спонсорираше. Заради горната цел. И да ги противопостави на християнството.
9
0
 
15
 
! Отговори
Болярина преди 11 години
а журналист на Ройтерс в града чул експлозии от танкови снаряди. ..........как ли този журналист разпознава танковите снаряди ....хахахахахгууулеми експерти са журналистите на Ройтерс...
8
0
 
19
 
! Отговори
чуждестранни джихади преди 11 години
Всички тези с брадите по снимките са чуждестранни джихадисти! Сириецът е с мустаци, но без брада!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До гласувайте: Амма и въпрос, държал ли си в ръце малката черна пушка? и това не е американско оръжие, много е съмнително срийските бандити да могат да стрелят с американско оръжие, а да го поддържат е почти невъзможно, та разните "М" стрелят докато ги изпуснеш на земята, а да го пипнеш с кална ръка и си до тука.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В американската игра Grand Theft *** San Andreas е направено така, че американският автомат М4 да е по ефективен от руския АК47 :D и на всичкото отгоре са го направили с 50 куршума на един заряд, а АК47 с 30 :)))
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въоръжени сблъсъци избухнаха днес около база на сирийската армия... ---...че бунтовници се опитват да нахлуят в базата...-----Центърът за правата някак не иска да каже кой точно нарушава примирието. Разбира се това е Асад. Ама според случващото се е точно обратното.
4
2
 
36
 
! Отговори
Aхмадинеджад преди 11 години
Мачкай плъховете,Башар !!
3
1
 
25
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Този който ги въоръжава и им плаща и на айд ал адха/курбан байрам/ им е наредил да се бият.
2
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде виде па тука американски автомат.
1
35
 
7
 
! Отговори
гласувайте преди 11 години
КОЙ АВТОМАТ Е ПО-НАДЕЖДЕН ,АМЕРИКАНСКИЯТ /В ЛЯВО/ ИЛИ руският / в дясно/ ? + ЗА АМЕРИКАНСКИЯ - за руския