Въздушен удар по бунтовническа полева болница в Сирия

Сред загиналите 18 души са жена и момиче
Обновена: 21 фев 2013 17:21 | 21 фев 2013 17:21, Елка Василева
14
Въздушен удар по бунтовническа полева болница в Сирия
Сирийската армия е нанесла въздушен удар по бунтовническа полева болница. Снимка: Reuters

Най-малко 18 души са убити при въздушен удар, нанесен днес от армията по бунтовническа полева болница в Южна Сирия, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, като се позоваха на опозиционна група.

Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) съобщи, че са загинали осем бунтовници, трима лекари и седем цивилни, сред които жена и младо момиче.

Въздушният удар бил нанесен в южния сирийски град Дераа, където преди две години избухна бунтът срещу режима на президента Башар Асад.

Още по темата

Над 40 души бяха убити по-рано днес при самоубийствен атентат с кола бомба близо до централата на управляващата партия Баас в столицата Дамаск, предаде Франс прес, като се позова на СЦНЧП.

При нападението е леко ранен генералният секретар на Демократичния фронт за освобождение на Палестина Наиф Хауатме. 78-годишният Хауатме е в добро състояние. При атентата, извършен близо и до руското посолство в Сирия, няма пострадали руски граждани, съобщи ИТАР-ТАСС.

Сирийската опозиция осъди нападението, "който и да е неговият извършител", предаде Франс прес, като се позова на нейно комюнике.

Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили, която обсъжда днес в Кайро предложението на своя лидер Ахмад Муаз ал Хатиб за преки преговори с представители на режима, не обвини властите за атаката. Сирийската опозиция по принцип приписва на режима нападенията срещу нея в страната, отбелязва АФП. Ислямисти, които се сражават на страната на бунтовниците, са поемали отговорността за самоубийствените атентати в Сирия.

Два минометни снаряда поразиха днес сградата на генералния щаб на сирийските въоръжени сили в самия център на Дамаск, съобщи СЦНЧП, цитиран от Франс прес. Нападението бе извършено близо три часа след атентата с кола бомба до централата на Баас. Няма пострадали. В момента на нападението в сирийския генерален щаб нямало хора, тъй като сградата е в ремонт, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е манипулирана информация, т.нар "сирийска опозиция" представлява армия от ислямисти, убийци и главорези, международни авантюристи и пр. ***, въоръжени и организирани от САЩ и техните марионетки. Нещо като добре организиран башибозук, постоянно снабдяван с всичко необходимо и подържан с всякаква логистика от щатите. Това е армия която направи всичките революции в Северна Африка, най-много се развихри в Либия, което беше генерална репетиция за Сирия. Останалото е промираве на мозъци .....
12
4
 
10
 
! Отговори
9667 преди 11 години
Хей, bg, ти си перфектен пример, защо на хора под определено интелектуално ниво не трябва да се дава достъп до оръжия, жени и интернет!
11
7
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
Sataninskite muslemski svetovni teroristi se trenirat v Guantanamo ot USA i polu4avat visoki zaplati,te i tehnite semeistva.Pentagona poema razhodite.
10
4
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
Bosancite sa gnusna muslemska ***,po-gnusna i ot srubskite shumadjii.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредната акция на терористите ,гарантирано
8
1
 
17
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Жалко трябвало е да умрът повече ТерористиСАЩ ИСРАЕЛ ***
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Siria e napadnata ot teroristi.ot zql swqt idwat *** koito beznakazano, iznasilvat, ograbvat i ubivat horata,wsadisti koito svobodno ubivat za udovolstwie,
6
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ваня , чисто и просто явно на хората в Сирия им е омръзнало управлението на клана Асад , те поискаха това което поискаха и протестиращите на Орлов мост , ОСТАВКА , само че нея получиха ,а получиха бомби и после нещата стават необратими , много е лесно да се запали и много трудно да се угаси.
5
0
 
30
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
В Сребреница не съм била,но до 2010г бях в Сирия. Знам какъв беше живота-мирен,спокоен и доста богат.Опозиция-от какво ще възникне, срещу какво ще се бори? Разбери- това е само от външни сили
4
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3 извинявай но говриш щълни щуротии , ти стъпвал ли си в бивша Югославия ,с лучайно да си бил във Вуковар или Сребреница , едвам се сдържам да не те напсувам , писнало ми е от такива като тебе .
3
2
 
28
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
Те не се крият че са чужденци от Авганистан и Иран.Има и от Египет. Навремето същите бяха в Югосравия. Плаща им чичо Сам за да катурнат правителство което не ги слуша.
2
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ваня защо бунтовниците в Сирия да са чудденци ,а нашите качулки на Орлов мост да не са , усещаш ли разликата между тоталитарния режим на Асад и демокрацията в България , последните дни я видя на живо.
1
7
 
25
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
Браво! Бунтовници -чужденци и платени наемници убийци.Американците ги насъскват да съборят законното правителство.Жалко че само 18 са убитите.