Сирия получи руски зенитни ракетни комплекси С-300

В близко време се очаква и втора пратка, обяви Башар Асад
30 май 2013 14:06, Елка Василева
63
Сирия получи руски зенитни ракетни комплекси С-300
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

В Сирия пристигна първата пратка руски зенитни ракетни комплекси С-300. Това обявява в интервю за телевизия "Ал Манар" сирийският президент Башар Асад, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на сирийската агенция Сурия ал ен.

Втората пратка ще пристигне в близко време, добавя Асад в предварително записаното интервю, което ще бъде излъчено тази вечер.

Сирийският президент съобщава също, че страната му е взела решение да участва в подготвяната от Русия и САЩ мирна конференция, от която обаче не очаквала важни решения.

Башар Асад твърди в интервюто, че съотношението на военните сили в Сирия се е променило в полза на правителствената армия, която в последно време бележела важни успехи срещу терористичните формирования, както режимът нарича опозиционните сили. "Битката с терористите ще продължи до победен край", заявява той, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Сирийският лидер обвинява Турция, Саудитска Арабия и Катар, че с тяхна подкрепа в Сирия са проникнали близо 100 хиляди наемници от арабски и други страни. Башар Асад признава, че отряди на ливанската шиитска групировка Хизбула воюват на страната на правителствените сили в пограничните райони с Ливан.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
46
 
! Отговори
Рамазан преди 10 години
"Сирийският лидер обвинява Турция, Саудитска Арабия и Катар, че с тяхна подкрепа в Сирия са проникнали близо 100 хиляди наемници от арабски и други страни"Само *** сладко си чопли носа и люпи слънчогледа пред телевизора, като гледа поредния турски сериал и слуша новините на турски език.
9
65
 
6
 
! Отговори
aбв преди 10 години
Тия руснaци, къде се бутaт между шaмaрите?
8
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как са преминали?
7
15
 
1
 
! Отговори
Ayranov преди 10 години
balgarskite vsichkite li gi varnaha po rekllamatzia za zakasnyala dostavka na fitilite?
6
0
 
23
 
! Отговори
демократичен терор преди 10 години
До 4Че те са си там от Ден 1 ...
5
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега дали ще се пробват пак *** да бомбардират или ще вали желязо от небето ? Интересно ми е дали им стиска, защото хамерикалите са им подсказали на ушенце, че ще има и руски обучаващ екипаж, ако някои от тях дори бъде ранен Русия това го третира като обявяване на война, а Израел се занимава само с 3то разрядни държави без армии ....
4
50
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
Време е щaтите дa се нaмесят!
3
3
 
75
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Браво на Русия , да защити Сирия от чифутските самолетни атаки. Башар убии мръсните наемници хората в България са с теб Политиците са се продали на САЩ и исраел
2
1
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Където има ЗРК С-300, няма наложена американска "демокрация"
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Da, logichen zawurchek, tova koeto gledame po anna news.info opredeleno pokazva che naroda na Siria ste izbere prawitelstwoto.