Ердоган: Асад е един терорист, а не политик

Турският премиер поддържа остър тон спрямо сирийското правителство
Обновена: 9 окт 2013 14:43 | 8 окт 2013 22:30, Елка Василева
39
 Ердоган: Асад е един терорист, а не политик
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският министър-председател Реджеп Таип Ердоган отново се зае да критикува сирийския президент Башар Асад, заявявайки, че той вече не е политик, а просто един терорист въпреки плана за унищожаване на сирийските химически оръжия, съобщава "Хюриет дейли нюз".

"Вече не смятам Башар Асад за политик. Той е терорист, извършващ държавен тероризъм. Един човек, убил 110 хиляди души от своя народ, е терорист", каза пред репортери вчера Ердоган след среща с индийския президент Пранаб Мукерджи.

Премиерът каза това, след като му бе напомнено за интервюто на Асад за турската телевизия Халк ТВ и в. "Юрт", в което сирийският президент предупреди Турция, че ще "плати скъпо" за подкрепата си за бунтовниците, които се опитват да свалят неговия режим. Асад отправи също остри критики към турския министър-председател, обвинявайки го, че лъже и подкрепя терористите.

Още по темата
По този повод Ердоган критикува някои турски медии, че "слизат до ниво да съдят и позорят собствения си министър-председател с човек, който извършва държавен тероризъм".

Ердоган продължава да поддържа острия тон спрямо сирийското правителство въпреки посланията за помирение от страна на международната общност след споразумението за унищожаване на сирийския химически арсенал, посочва "Хюриет дейли нюз".

Турският премиер критикува и държавния секретар на САЩ Джон Кери за одобрителния тон спрямо решението на Сирия за елиминиране на химическите й оръжия.

"Вие сте човешко същество, аз също. Как можете да цените поведението на човек, избил 110 хиляди души, питам Ви. Резултатът и от химическите, и от другите видове оръжия е смърт. Как тогава бихме могли да оценим това?", запита Ердоган, изразявайки съмнение, че Кери действително е казал това.

Държавният секретар на САЩ заяви след среща с руския външен министър Сергей Лавров в Индонезия вчера, че сирийският президент Башар Асад заслужава доверие за съобразяването с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, призоваваща за унищожаването на химическите оръжия в Сирия, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Аз също не те смятам за политик Ердоган, а за турска фашкия!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Близък ИзтокИзточна ЕвропаБалканиЕС Близък ИзтокИзточна ЕвропаБалканиЕС Ердоган: Асад е един терорист, a Erdogan e getweren
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TE TOVA ERDOGANOVOTO SIE JIV CINIZYM. E GA TI SATRAPA I GADNQRA TOI SE NAMERIL DA POU4AVA GAD MRYSNA
25
0
 
0
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
!трмС
24
5
 
12
 
! Отговори
mr.twitter преди 10 години
Присмял се хърбел на щърбел!
23
4
 
25
 
! Отговори
Михаил (Мемет) преди 10 години
турция е гнойния цирей на Балканите,който по оперативен път ще бъде отстранен.
22
4
 
17
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
при селянина от правец нямаше *** *** салафисти, талибан, потурнак тракедонци,тюркоци и подобна ***.Целия народ се чустваше възроден.
21
4
 
22
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
Възродителния процес трябва да се доведе до края.
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Присмял се хърбел на щърбел!А на фереджето дето лелека за възродителния процес- ОЩЕ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ И ЩЕ ПОМНИМ ГЕНОЦИДА НАД ТРАКИЙСКИТЕ БЪЛГАРИ, ИЗЧАДИЯ НА САТАНАТА! ДИВАЦИ, УБИЙЦИ И ИЗВЕРГИ!
19
2
 
16
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
В момента в затвора има най-малко 70 журналисти, като срещу повечето има твърде малко доказуеми обвинения в тероризъм. Демократичните постижения на Ердоган също не са блестящи. Стотици студенти са изправени пред съда или хвърлени в затвора за престъпления като например, протест срещу проект за изграждането на дига.
18
2
 
15
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
Народ, който е дошъл с разруха и скръб на Балканите, с разруха и скръб ще си отиде ... Аллах вижда !
17
3
 
8
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
Близо 5000 турци са изявили желание да работят в мъжки публични домове. Това разкриват от дружеството Шефкат-дер в Истанбул, цитирани от сайта Radikal.tr.Преди известно време група членове на дружеството са организирали демонстрация с искане да бъдат отворени публични домове за мъже. Те изпратили петиция до Великото национално събрание, в която са предложили да бъдат отворени публични домове, в които мъже ще предлагат сексуслуги. Веднага след тази акция хиляди мъже са звъннали в офиса.
16
7
 
13
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
Срещнали се на полянка, туркиня и арабин, цуни-гуни, вади-тури, народили чукундури, хем ебливи, хем крадливи, но най-вече - ***, изкрейзили и злобливи.
15
4
 
13
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
Поредното неграмотно и изкрейзило турче.
14
3
 
13
 
! Отговори
историк преди 10 години
DOMUZ, DOMUZ, пак си се появил за да плещиш поредните си глупости !!!
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко му стана на тоя? Що се разлая?и на комшиите управниците явно са *** шизофреници, горко на всички ни!
12
3
 
18
 
! Отговори
турско лицемерие преди 10 години
Болни мисли на болен човек !!!
11
5
 
29
 
! Отговори
Oberon преди 10 години
И това го казва премиерът на една държава, чиито основател,и национален герой -Кемал Ататюрк , е избил зверски 2 000 000 арменци, които по това време са граждани на същата тая Турция.Или какво да кажем за геноцида върху кюрдите!!!!
10
3
 
3
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
До Влади-Мир11 не че разбра някой смисъла на написаното от теб...
9
2
 
23
 
! Отговори
ha ,ha преди 10 години
Убил 110000 ?Кого лъжеш Ердогане дето си позволил лагери на терористи биещи се срещу Сирия на територията на Турция,а беше дупе и *** с терористичния ционистки режим,най-голямото зло на света впредвид на етническото прочистване на семитите в Палестина и най-голяма заплаха относно скритото си ядрено,хим.и бактер.оръжие.А сега?