Зимната буря в Близкия изток - ново предизвикателство за сирийските бежанци

Лошото време вече взе няколко жертви
13 дек 2013 18:06, Елка Василева
6
Зимната буря в Близкия изток - ново предизвикателство за сирийските бежанци
Снимка: Bulgaria On Air

Стотици хиляди сирийски бежанци се намират в опасност, докато най-тежката зимна буря от десетилетия насам бушува в Близкия изток. Според синоптиците времето в региона не е било толкова лошо от 120 години насам.

Лошите метеорологични условия могат да се окажат сериозно препятствие пред над осемте милиона сирийци, които избягаха от домовете си заради военните действия.

Бурите станаха причина за отлагането на доставките на хуманитарната помощ на ООН, тъй като те се пренасят със самолети.

Лошото време вече взе и няколко жертви. Студът е станал причина за смъртта на две малки деца в лагер за разселени сирийци, намиращ се в Алепо. Времето в Йерусалим, в Ливан и Турция също остава лошо.

Междувременно от организацията за защита на човешките права „Амнести интернешънъл“ заявиха, че европейските лидери трябва да се срамуват от малкия брой сирийски бежанци, които са готови да приемат. До момента само 10 държави-членки са заявили, че са готови да приемат 12 000 бежанци. Италия и Великобритания не са предложили никаква помощ, въпреки че Обединеното кралство е един от най-големите международни донори.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
walking dead преди 10 години
Имаха толкова уредена държава. Искат голи и гладни но свободни.Сега да си сърбат попарата и да помнят кога са се подвели по акъла на ЕС и САЩ.
3
0
 
8
 
! Отговори
Ще се разплача преди 10 години
Ми то и в България всяка година хора загиват от премръзване...Всяка зима!!! Иии...сирийския народ няма да загине, споко. Така го описвате, сякаш са на изчезване. Сирийците са оцелели хилядолетия, както и българите. Миналата седмица и в щатите хора загинаха от тежката зима. Така, че не го представяйте като кой знае каква драма. Нашите условия за живот да не би да са цветущи? Това го има навсякъде, ама никой не прави драма, ако не са "милите" ни бежанци. Пфу!!!
2
0
 
19
 
! Отговори
ами преди 10 години
Стига вече с тия сирийски бежанци,стига!Ние по-добре ли сме,ама никой не го е еня,че децата ни студуват и почти гладуват!
1
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 10 години
moite zakliu4enia sa 4e imenno britania zaedno sas US i -Ut pre4at na niakoi procesi v BG , no po tezi temi po- viaren pogled ima Borisov,