Башар Асад обяви всеобща амнистия

Тя е петата от началото на бунта срещу Асад през март 2011 г.
9 юни 2014 16:10, Елка Василева
4
Башар Асад обяви всеобща амнистия
Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад обяви всеобща амнистия за всички престъпления, извършени до днес, предаде Франс прес, като се позова на сирийската държавна телевизия.

Телевизията пояснява, че тази инициатива се вписва в рамките на плановете за национално помирение след победите на сирийската армия в битките срещу бунтовниците.

Това е петата всеобща амнистия в Сирия от март 2011 г., когато започна народният бунт срещу режима на Асад, превърнал се постепенно във война. Предишните амнистии бяха обявени на 31 май и на 21 юни през 2011 г., както и на 15 януари 2012 г. и на 16 април 2013 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
il_cho преди 9 години
До bobiАко си беше направил труда да прочетеш малко история, щеше да знаеш, че този народ от край време не коли и беси! Единствената държава в мюсюлманския свят, в която няма да те утрепят ако се разхождаш с кръстче не гърдите. То и затова САЩ искаха да вкарат "демокрация" там! Прочете за цар Саладин, как след като превзема Йерусалим, вместо да изколи всички католици ги пуска да си ходят по живо по здраво, а самите те преди това са изкарали всички мюсюлмани в града!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Башар браво Асад сега освободените ще дойдат тук да ги храним.