Доц. Бенатов за ситуацията в Украйна: Тежка и напрегната, помощта се бави

На 20 май мандатът на Володимир Зеленски изтече
22 май 2024 13:26, Инна Ангелова
167

По-силно ангажиране на Запада с войната - това поиска президентът на Украйна Володимир Зеленски. Според него помощта за Украйна се бави твърде много. Президентът заяви още, че ситуацията на бойното поле е "една от най-трудните".

Кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Киев доцент Даниел Бенатов определи ситуацията като "тежка и напрегната".

"Когато САЩ дават подкрепа, тя не се случва толкова бързо. Чакаме в средата на лятото въоръжението да дойде", каза Бенатов в студиото на "България сутрин". Според думите му целта на руснаците е да създават нестабилност в Европейския регион.

"Предполагаме, че главното, което искат да направят, е разрушение на ЕС като общност. Ние се намираме на предна линия. Когато САЩ забраняват да използваме американското оръжие на територията на Руската федерация, няма логика. Никой не говори, че с американските ракети Украйна ще разруши Ермитаж или Кремъл", обясни доц. Бенатов пред телевизията.

Бенотов допълни, че мандарът на украинския президент Володимир Зеленски формално е приключил на 20 май. Президентски избори е трябвало да има още през март, но страната е във военно положение и парламентът няма как да ги настрочи. “Скоро ще свърши и мандатът на парламента. Украинската Конституция казва, че избори не са възможни във време на военно положение. Украйна не може да осигури избори на своята територия", стана ясно от думите на Бенотав.

Кореспондентът допълни още, че Руската федерация е напрвила избори на окупирани територии, а това е пряко нарушение на Женевските конвенции. Изборите там са нелегитимни.

"Руснаците дълго време търсиха нова кандидатура на мястото на г-н Жириновски, който почина преди две години. Накрая установиха, че г-н Медведев може да бъде официален клоун на Руската федерация", коментира кореспондентът ни в Киев.

Крим е стратегически за контрола на Черно море. "Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари. Разрушаваме и руския черноморски флот", обобщи доц. Бенатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от Русия
Русия тайно си добавя към територията и от границите на Финландия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
6
 
! Отговори
До "До Русороби преди 3 седмици
Кравопитеците могат да се запишат в Украинската армия и да помогнат за украинския мир . Могат ама не искат... Зеленейски от кога ги кани. И пари им обещава и ако ги убият по 400 хил долара дава. Не искат и не искат. По им е удобно да пишат "убийствени" коментари скрити из зад клавиатурата. А защо русоробите не ходят в руската армия, ще попита някой плоскоглав евротолераст? Ами защото Путин не му трябват повече хора на фронта. А Зеле прави вече ПЕТА моибилизация. Насилствена.
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АЙДЕ НА ФРОНТА СМЕНЯЙ НЯКОЙ НАСИЛА ЗАКАРАН ТАМ БЪЛГАРИН
147
6
 
4
 
! Отговори
Русоробите преди 3 седмици
Могат да се запишат в Руската армия и да помогнат за руския мир
146
1
 
3
 
! Отговори
Русоробите преди 3 седмици
Са ясни, А Газпром почва да прави перални. Интересно кой ли ще ги купи ?????
145
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доцентът Бенатовв може да се запише доброволец в Укро армията и да помогне колкото може да направи ситуацията по-лека. Айде, гамашите , мешката и кремъклийката на дедоти и с първия влак за украинския фронт. какво само ревеш по медиите. То с рев не става.
144
4
 
18
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
на мислещият човек ще му направи впечатление, че човекът говори глупости - целта на СВО е обявена от Путин и е различна от разрушаването на ЕС като общност /пука им на руснаците за ЕС/. изводът обаче се натрапва - украинците са на първа линия и трябва да им се помага - главно с оръжие. те засега си имат човешки материал и го разходват активно, въпросът е - докога.
143
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоз пък от къде го изровиха. Никоме неизвестен доцент.
142
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинците треперят да не ги направят пак руснаци.
141
5
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Дали е във война или във военно положение, дали ще имат избори или не, това си е чисто украински въпрос и по никакъв начин не засяга бългаската измедт от смесени бракове.
140
12
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
До Анонимен....Кой насъска Украйна срещу Русия? Две държави един народ и една писменост. ------/////------ Нито са един народ, нито а с еднаква писменост. На тъпегьозите полубългари , из с рано одруз кини в смесени бракове, трябва да им се затворият лъжливите усти.
139
0
 
12
 
! Отговори
Ббб преди 3 седмици
На Миролюба какъв е този..
138
4
 
12
 
! Отговори
Хахаха! преди 3 седмици
Украйна не вярвали на алектронния вот... а ние вярваме ли? :D САЩ признаха Путин за президент на РФ, няма значение дали някой в Европа е друго мнение. А иначе, може да се проведат избори в Украйна и то за без пари. Щом войниците от фронта, могат да си изиграват заплатите в онлайн казина, могат и да гласуват онлайн или да делегират правата на семействата си... въобще има начини, но както и у нас - няма политическа воля ;D
137
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези от типа зелевски, всички са напушени..
136
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И ми ксто се бави събери всички евроатлантици и ги води на фронта ,гад
135
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 131 кви 1500,) Зеленски каза че плаща по 20 000 евро войник )
134
5
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
Този " доцент" е шмръъъкнал от белото на зеления.
133
8
 
18
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 3 седмици
Вън наглите окраинци!
132
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доцент и ти се предател и полувина ,,аде на фронта при Путин да ти набие канчето
131
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак ли изровихте този световно неизвестен доцент. Русия ще победи, престанете да ни занимавате с тези всезнайковци в кавички.
130
4
 
16
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 3 седмици
В министерството на войната има обява че търсят младежи да стават войници.1500 лева заплата