Путин е прав. Всички знаят това – Путин не греши!

"Гардиън" за реализма на случващото се в Сирия и борбата с ИД
29 сеп 2015 22:20,
321
Путин е прав. Всички знаят това – Путин не греши!
Снимка: Reuters

Путин е прав. Всички знаят това - Путин не греши, що се отнася до мнението му, че начинът да се прекрати нескончаемото колене и бесене в Сирия е чрез по-тясно сътрудничество с правителството на Башар Асад и неговите ливански и ирански подръжници, пише "Гардиън".

Това е реализмът в политиката. Това диктува прагматизмът. В стабилния Запад външната политика дълго време беше просто клон на вътрешната политика, с малко повече морал. "Какво да правим" в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, дори Украйна беше продиктувано от въпроса "Кое би изглеждало добре?", а не от логичните доводи "Какво би сработило?".

Резултатът от надприказването на световните лидери в Ню Йорк на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН е ясен. Владимир Путин събра още малко карти, с които да играе. Той вече изпълни двата си основни дълга като лидер на Русия - стабилност и гордост. Сега обаче се изправя пред бушуващи се се малцинства по границата с Европа и сериозна заплаха от мюсюлманските съседи на юг. Той е решен да стане още по-добър играч. Досегашната му сцена не му беше достатъчна. Той разбра Иран, Индия и Сирия, коментира авторът.

Това твърди и ветеранът в дипломацията Хенри Кисинджър. В своя реч, изнесена в Лондон миналия юни, той призова да погледнем на Русия като на съюзник, а не като на враг в борбата с ислямския фундаментализъм. Русия и Западът споделят цивилизационни и дългосрочни интереси, подчерта той. Дълго време е трябвало да работят като едно. Лесно е за западните демокрации, изграждани от векове, да сочат с пръст недостатъците на Русия и приключението на Путин в Украйна. "Но идеята, че икономически санкции можеше да повлияят на Москва или да отслабят политиката ѝ, бяха идиотски", твърди Кисинджър.

Междувременно Сирия е сцена на най-противната анархия в света. И ако някога е имало нужда от разполагане на войски, с една чисто хуманитарна цел, то сега е моментът. Онези, които искат да сложат край на войната, не могат да избират докрай средствата си. Всички страни в една война убиват невинни, включително и Западът, който е като пристрастен към въздушните бомбардировки. Русия вече е приела, че насилствената смяна на Асад не е реалистичен план за мир. Ако той трябва да си замине, то първо трябва да се отблъснат противниците му, не по-рано, пише "Гардиън".

Истинската природа на задължението на Запада в Сирия беше разкрито от Обама в речта му пред Обединените нации, където той заяви, че "алтернативите със сигурност са по-лоши".

Оказва се, че не животът на сирийците е важен. Важно е американците да се чувстват добре, завършва изданието. И очевидно западната политика в региона се провали като истинска катастрофа, заключава изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
дедо Ваньо преди 8 години
До АнонименЯ арабите ги пукам и после плитко заравяне.Тръби мен ме греят.Ама виж на изток една религия и един език говорим,та предпочитам тях.А тия дето са на юг,прасетата ги яли.
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оди, дразня те щот си ***. Ти трябва да ги просвещаваш дъртите ***, като оня дядка. Да ги караш да мислят, а не да повтарят това което са чули от ГАВАРИТ МАСКВА, като некой папагали, разбираш ли.Паулу Куелю
48
3
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
206 е няма как да сляза на нивото на мегданският ти речник , не знам от коя махала си , но едно ще ти кажа , за теб спасение от калта и тинята няма .
47
9
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
204 Мен ме остави , аз съм без значе ние , но нали това е вашият Путин бащата на народите , непогрешимият , свръхчовекът дето слиза с батискакаф , тренира бойни изкуства , хваща най голамата риба , язди , лови или там кво правеше тигри и тн. ПОВЕДЕНИЕТО МУ ПОАЗВАШЕ ЕДНО П Р И Т Е С Н Е Н И Е а това значи слабост и неувереност
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дедко, абе ти голям *** и антисемит ще излезеш. Те и арабите са семити. Ако те запукам аз тебе, ще почне и да ти пука, серсемин със серсемин.
45
1
 
10
 
! Отговори
баба Вуна преди 8 години
До Одисей 1М,даа в десятката по тъпота си.Безличен си като скъсан вестник на улицата момкоооо.Да плюеш срещу братски християнски народ е като де сереш срещу вентилатора.Нейсе,акай си ние ти се радваме отстрани.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оди, ако летиш до щатите, слезеш от самолета и те емнат ония гадни журналисти. После идеш в ООН, седиш часове да слушаш пълни глупости от сорта на речите на Роско И ТИ ЩЕ СИ НЕУВЕРЕН, ЩЕ СРИЧАШ И Т.Н. ДАЖЕ МОЖЕ И ДА ПУСНЕШ НЕЩО ОТЗАД!
43
6
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
200 хахахахахахааха нито са злобни а още по малко безлични а са точни За това и реагирате така злъчно срешу тях Защото са в десятката
42
18
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Сричаше ли Путин от бумажките , сричаше , факт Беше ли нервен Путин , беше , фактИзлъчваше ли несигурност , излъчваше , факт Слагайте колкото си искате минуси , за щастие те нищо не значат и нищо не могат да променят
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато Асад е на власт през Сирия няма да мине нито една арабска тръба за Европа. Гарантирано от ГАЗПРОМ!!!Тази война ще продължи до последния арабин. Ако са нужни 100 години, толкова ще бъдат. Защо Путин не застана така категорично и зад Янукович. Пред ООН той заяви, че знае всичко, кой е бил организаторът, кой изпълнителят на Майдана, какви пари са плащани за този кървав метеж там. За какво е знанието, ако седиш и не предприемаш нищо и то за народ единен с руския? Мислете товариши, мислете по тези въпроси, а не приемайте всичко на вяра.
40
13
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
196 Kyde я видя тази подкрепа , че нещо не се сещамТочно напротив видя се огромната разлика между гиганта Обама и джуджето Путин което сричаше и подсмърчаше над подготвения му текст .Да не говрим какго посрешнаха Путин по улиците на Ню Йорк.Между другото са му направили дори психологически профил въз осмова на държането му на трибуната и то е отчайващо за рашистите
39
4
 
22
 
! Отговори
До 190 преди 8 години
Виж коментарите в тубата за Путин, под записите от събранието на ООН, хората от цял свят го подкрепят, на кой му дреме за тролското ти мнение господин Никой !
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Западната политика в региона се провали като истинска катастрофа," ТВА ИЗКАЗВАНЕ Е УНИКАЛНА НАГЛОСТ НА "МЕНТАЛНОСТТА"
37
3
 
0
 
! Отговори
баба Вуна преди 8 години
До АнонименЗабърши си лигата и марш да целуваш портрета на Шибек Обама.Тоя пък дето пише надолу,от Карлуково ли го изтърваха?
36
3
 
2
 
! Отговори
тъпо заглавие преди 8 години
Много тъпо заглавие
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 181: "...край на еднополюсния свят" ...остава си на другия полюс, като империя на злото !
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който вярва на ченге рано или късно го наказва историята.
33
2
 
15
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Владимир Владимирович сложи край на еднополюсния свят, управляван от нагли кръвопийци!нато вън!
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е новина. Това е общоизвестен факт.
31
4
 
12
 
! Отговори
Партизанката преди 8 години
Путин никога не греши,иначе нямаше да е Путин!