Масов гроб с над 100 жертви на ИД откриха в Сирия

Подобна ужасяваща находка беше намерена и през декември 2014 г.
14 фев 2016 20:36, Боряна Павлова
24
Масов гроб с над 100 жертви на ИД откриха в Сирия
Снимка: архив Reuters

Масов гроб с телата на няколко десетки сирийци, измъчвани от ислямистите от групировката "Ислямска държава", беше открит близо до сирийския град Дейр аз Зур, предаде ТАСС, като се позова на сирийската агенция САНА.

По данни на агенцията в гроба е имало трупове на най-малко 100 души, в това число жени и деца. Според съдебни лекари те са били разстреляни от терористите.

Гробът е открит на около 7 километра източно от Дейр аз Зур, в село Мрат, пише БТА.

Сирийската агенция припомня, че подобна ужасяваща находка беше намерена през декември 2014 г. В масовия гроб тогава бяха положени телата на десетки жертви на екстремистката организация „Ислямска държава“.
 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
13
 
! Отговори
койчо преди 2 години
Няма умерени, няма крайни - всички са терористи и главорези!!! Трябва да бъдат избити до последния човек! Без хуманност и без милост!
11
0
 
9
 
! Отговори
56 преди 2 години
Аз се питам колко изобщо от Сирия са останали живи. Едва ли са успели да избягат, както се тиражира и се питам с какво са пълни бежанските лагери . Тук в германия виждам, май няма и един или една...Най-голямото прецакване от 2. св насам
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и за Прищина се говориха едни неща, после се оказаха някакви холандски наемници ...
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир, ти си знаеш - бомби и ракети докато металът не стане преобладаващ в еднометровия почвен слой.
8
1
 
21
 
! Отговори
шипка преди 2 години
браво на руските пилоти и бойката сирийска армия,че воюват със силите на ада
7
0
 
25
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Това не пречи обаче на ''демократите'' като №10 и останалите по целия свят да подкрепят от все сърце ислямистите, което за кой ли път вади на бял свят тясната връзка между ''демократи'' и ислямисти! Интересно ако тези започнат да изнасилват майките им, жените им, сестрите им и дъщерите им пак ли ще останат дълбоко влюбени в ислямистките диваци!?
6
32
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-вероятно е да са жертви на алкохолиците!
5
46
 
1
 
! Отговори
енерго преди 2 години
Да благодарят на русия убиец Путнята за което
4
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои държави имат късмет, други нямат.
И нашата България се лута дълго време в безпътие, но накрая успя да открие своите истински лидери - патриоти, които сега ни водят уверено към все по-хубава инфраструктура, висок жизнен стандарт, към висши европейски ценности. Имахме късмет също и че ги запазихме и успяхме като народ да пресечем опита да бъдат свалени от власт.
3
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига лъжи бе, стиха измислици, стига с тоя филм вече.....

Абе хора, вие наистина ли вярвате на всяка история която ви пробутат медийте. При такава новина нямаме начин да проверим дали е вярна или не. Остава ни да се доверим на "властите". Аз не вярвам на тях. Тези новини идват директно от пресцентъра на цру!
2
48
 
6
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 2 години
това е долно пробна лъжа на тоя диктатор Асад,който подтиска демокрацията в своята държава.Всички който се борят срещу тоя диктатор са истински демократи, и Света трябва да ги уважават защото те се борят за евро атлантическите цености.
1
45
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами какво друго да се случи!
Едни воюват срещу ИД, руснаците ги бомбят от въздуха. Други воюват срещу ИД, турците ги обстрелват с артилерия. На практика всички помагат на ИД!
Само американците удрят по тях, ама много вяло и от време на време само.