Режимът в Дамаск приема спирането на огъня

Щурм на ИД блокира важна за силите на Асад пътна артерия
23 фев 2016 13:14, Елка Василева
133
Режимът в Дамаск приема спирането на огъня
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад приема договореното между САЩ и Русия прекратяване на огъня, съобщи държавната агенция САНА, цитирана от ДПА.

Режимът в Дамаск заяви, че приема руско-американското предложение за спиране на бойните действия в Сирия, но ще продължи да се бие срещу "терористичните групировки" като "Ислямска държава" и Фронта "Ан Нусра", изключени от споразумението, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на сирийското външно министерство.

Още по темата

Междувременно важна пътна артерия за снабдяване на силите на сирийското правителство, водеща към Алепо, е блокирана за втори ден заради нападение на "Ислямска държава". Това съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Ройтерс.

Бунтовнически боец заяви пред Ройтерс, че щурмът на "Ислямска държава", чиято цел е било шосето, свързващо Алепо с населени места под контрола на правителството на юг от града, е отслабило натиска върху бунтовниците, които се бият срещу подкрепяните от руски въздушни удари правителствени сили в Алепо.

Сирийски военен източник заяви пред Ройтерс, че операцията на правителствената армия продължава, като целта й е да отблъсне щурма на "Ислямска държава" срещу шосето, което свързва контролираните от правителството градове в Западна Сирия с Алепо.

Директорът на Сирийския център за наблюдение на човешките права Рами Абдел Рахман заявил пред Ройтерс, че боевете продължават и че режимът си е върнал седем загубени позиции.

Сирийското правителство използва пустинното шосе, преминаващо през селата Ханасер и Исрия, за да достига до Алепо, защото бунтовниците все още контролират основната магистрала към града.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пътя дамаск алепо е отрязан а 17 километра от него са под контрол на ИСИЛ *** от мъчениците на ал акса пък са поставили под обстрел друг участък от 5 км като нищо може и да го превземат и него
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 4 месеца се показаха ИД и то от некви колиби покрай пътя и тука чалмопоклонниците са в екстаз!Споко! Руснаците им трябва седмица да презаредят! Имат още мноооого складове за утилизиране още от времето на СССР.
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПутинНяма да имаш време за усмивки, Хага те чака.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21мама ли ми ти ги разказа тия приказки?
19
1
 
9
 
! Отговори
Путин преди 8 години
Който се мее последен, се смее най-добре!
18
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ??? ткакто Путин ви каза че са бе ушанкеее
17
0
 
15
 
! Отговори
??? преди 8 години
Откога терористите от Ислямска държава станаха бунтовниците на страниците на днес бг?!
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия нейска Война в Сирия нито в УкрайнаВойната в тези държави се води от други такива според Националните интереси на Последните като да кажемв Украйна са Полша,Англия и Сащв Сирия са Турция,Саудитска Арабия под знамето на НАТОРУСИЯ НЕ Е АГРЕСОРЪТ АГРЕСОРИТЕ СА ДРУГИ УБИВАЙКИ НЕВИНИ ГРАЖДАНИ В СИРИЯ ЗАРАДИ ПРИРОДНИТЕ ИМ РЕСУРСИ И ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКОТО ИМ ПОЛОЖЕНИЕ
15
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Исил гръмнаха 4 танка т 72 в Ханасир преди час прави впечетление че са нови и с динамична защита но явно не е проблем за тоу --- явно пътя е твърде далеч от деблокиране Сирийската армия е в котел заедно с иранците и СТОТИНА РУСКИ инструктори
14
2
 
19
 
! Отговори
Соросчета, как сте? преди 8 години
За мен са ясни две неща:- Чак след намесата на Русия, ИД започна да отстъпва, а терорягите масово стрижат брадите и бягат. Същото се отнася и за "умерените" терористи от Ал-Кайда (Ан Нусра).- Русия приема примирието, за разлика от Турция и СА (най-добрите другарчета на САЩ), които искат войната да продължи.
13
4
 
24
 
! Отговори
Умерени главорези преди 8 години
"...водеща към Алепо, е блокирана за втори ден заради нападение на "Ислямска държава"..."Нали в Алепо бяха се събрали диви демократи и най-умерени борци за справедливост? Какво прави там ИД????
12
16
 
2
 
! Отговори
соросоиден илюминат преди 8 години
Уважаеми съфорумци, знаете ли на какво прилича намесата на руснаците в Сирия? Досущ е като идиотският им рейд навремето на летището в Прищина - докато света се чудеше какво аджеба искат ***, те взеха че умряха от глад и жажда и се изчесаха обратно към тайгата с първа космическа. вот так, вот..
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
реално сирийската армия е разцепена на две а алебската групировка е в КОТЕЛ към 60 000 души при все космонавти калибри су та и руски военни съветници каквито впрочем има около 100 в Котела
10
18
 
4
 
! Отговори
:D преди 8 години
Русия издържа в новия си Афганистан 4 месеца, не като СССР 10 години. Това е другари. Толкова са силиците.Няма "ограничени контингенти", няма нищо - само 2000 - 3000 сАлдати и 30 - 40 биплана.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ъ-ъ-ъ... мне, пътят е оворен още от вчера. Старичка му е дезинформацията на този " център за човешки права", от един човек, в Англия.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сащ и Русия се Споразумяха въз основа на Конкретната Дата 13 април когато ще бъдат Изборите в Сирия Целта е Сирийската Опозиция да се превърне найстина в Опозиция и да се кандидатира на ИзборитеНо огънят няма да престане защото на Сирийска територия има Чужди Бойци борещи се за Други Режимикато АЛ НУСРА който части принадлежат на Сивите Вълци (Турция)В Ислямска държава взимат участие наемници от САУДИТСКА АРАБИЯ,КАТАР,ЙОРДАНИЯ И ИРАКкойто също нямат за цел да се прекратява огънят
7
24
 
4
 
! Отговори
а такааа преди 8 години
Руснаците правят тактическо измъкване, щото СА вкара самолети и войска в Турция! Отделно са съюз от 34 държави!!! На арабска територия, руснаците нямат и минимален шанс за ОЦЕЛЯВАНЕ, НЕ ЗА ПОБЕДА!
6
10
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
И какво стана сега? В продължение на години задунайските политкомисари ни убеждаваха как всички, които са против Асад са "терористи", пък сега се оказва, че Путин се подписва под документ, който определя като терористи само ИДИЛ и Ал Кайда?
5
8
 
8
 
! Отговори
Поздрави от Жужи преди 8 години
Спакойна мамичета и мамчета, нема да са нервите.До 27 февруари и ислямистите и умерените терористи ще бъдат изпепелени.
4
16
 
3
 
! Отговори
? преди 8 години
Я да дойдат тези които 5 години бият тука чело, че нямало умерена опозиция, да обяснят с кого ще правят примирие Путин и Асад. С ИД ли?