Сирийските бежанци стрували 24 милиарда долара на Турция

Южната ни съседка изградила до момента 26 центрове за тях
107
Сирийските бежанци стрували 24 милиарда долара на Турция
Снимка: Reuters, архив

Турция досега е похарчила 25 милиарда долара за сирийските бежанци, информира Анадолската агенция, като се позовава на данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации. 

Още по темата

Средствата са предоставени от турските власти и неправителствените организации в страната, допълва БТА.
Досега в Турция са били изградени 26 центрове за бежанци.

Особено внимание Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации отделя на образованието на подрастващите сирийци.

В бежанските лагери се предоставят възможности за образование за 82 000 сирийски деца.

Освен това 510 000 сирийчета посещават детски градини и ходят в училища на територията на цяла Турция.

Програмите за обучението на сирийчетата се осъществяват с подкрепата на турското министерство на образованието.

Около 150 000 сирийци пък са завършили курсове за професионална подготовка в бежанските лагери.

Турция е страната, приела най-много бежанци в света, отбелязва Анадолската агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
6
 
! Отговори
до 76 преди 7 години
Е нали сега са у вас, ще споделиш ли как се целуват и би трябвало да знаеш Я си спомни за Лорънс Арабски как вдига арабите на джихад срещу нечистите кучета турците.Арабите много ли тее обичат? Е то като всяка *** много иска да я обичана някой шейх с много пари Арабските шейхове за какво ли изсипват милярди в турция СИГУРНО ЗАЩОТО МНОГО ОБИЧАТ НЕЧИСТИТЕ ТУРЦИ , АБЕ ОТ ОБИЧ ЩЕ ДА Е
53
3
 
8
 
! Отговори
TR. преди 7 години
Миналата година ги върна от Одрин ,но тази ....едва ли ....Този път на бежанците май няма да им трябват лодки.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А каква е тази работа с двойното гражданство? НАЛИ ЕРДОГАН РАЗПРАВЯ ЧЕ НЕ СТЕ ФАШИСТИ А САМО НА ПЪРВО КАЧЕСТВО ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ ДАВАТЕ И ТУРСКО ГРАЖДАНСТВО А ОСТАНАЛИТЕ СА ВТОРО КАЧЕСТВО ХОРА, КАКТО ЕВРЕЙТЕ ПО ВРЕМЕТО НА ХИТЛЕР. АИДЕ НЕ МИ РАЗПРЯВАЙТЕ ЧЕ ЕРДОГАН НЕ КАТО ХИТЛЕР И НЕ Е ФАШИСТ. И АЗ ИСКАМ ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО НАЛИ БЪЛГАРИЯ БИЛА В СЪРЦЕТО НА ЕРДОГАН, ИЛИ ТОЙ СИ ПРАВИ СМЕТКАТА КАТО ХИТЛЕР. С ЕВРЕЙТЕ ДА ВКАРА БЪЛГАРИТЕ В КОНЦЕНТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ
51
0
 
9
 
! Отговори
До 73 преди 7 години
НЕПОЗНА, ЩЕ ЦЕЛУВАТЕ АМААА ПО СКОРО СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ УБАВЦИ НАРЕЧЕНИ "БЕЖАНЦИ" И ГОЛЯМ ИЗБОР ЩЕ ИМАТЕ СИРИЙЦИ, АФГАНЛИИ, КЮРДИ, АРАБИ МЕЖДУ ТЯХ...ОХ:-):-):-):-)
50
1
 
10
 
! Отговори
До 71 преди 7 години
ТОЛКОВА ЛИ МОЖЕШ...САМО ТОЛКОВА:-):-):-):-)АЙ РАЗДВИЖИ СИ МОЗЪКА С НЕЩО ПО НОВО БЕ ***...ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ГРАМОФОНИ...НАПЪВАЙ ОЩЕ ЗА ДА ДОСТИГНЕШ ПОНЕ МАЛКО АНАДОЛЕЦА.:-):-):-):-):-):-)
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЙДЕ СЕГА " РИТАЙКИ СТАРИ ЖЕНИ " . КАТО НЕ И ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ НА ЖЕНАТА А САМО НА РУСКИНИТЕ ДА ГИ УЧИТЕ ДА РАЖДАТ, НИЕ ПО КОМШИЙСКИ ТАКА И ТЯ ДА СЕ ПОЧУВСТВА ЖЕНА. ДОСТА СЕ БЕШЕ ПРЕВЪЗБУДИЛА И НАЛИТАШЕ ,АМА КАКВИ МЪЖЕ СТЕ ДА ОСТАВИТЕ БАБА С...... НА СУХО ЧЕ И СЕ НАЛАГА ДА ПЛЕДИРА ЧЕ СИ ЗНАЕ ПРАВАТА КАТО ЖЕНА.
48
6
 
15
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Едно е да дърпаш 70 годишна бабичка, друго е да ти пуснат 50 000 тъмни субекта през границата, да видим онези патриИдиотите с байраците и хайдушките песни тогава какво ще направят.
47
6
 
14
 
! Отговори
Ердо преди 7 години
Мачкай Ердогане България е с теб, делиормана е с теб!
46
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТО ПОЗДРАВ НА ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ, ЕРДО ДА ПРАТИ ОЩЕ В БЪЛГАРИЯ...КАТО ЧЕСТИТКА, ЧЕ ВЛЕНАХА ОБЕДИНЯВАЙКИ СЕ, СПИРАЙКИ ОЩЕ 50 000 ГЛАСА ОТ ТУРЦИЯ И РИТАЙКИ СТАРИ ЖЕНИ...
45
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да се върнат празни. Ние ще се погрижим и ще ги научим да раждат. Я вижте рускините как почнаха да раждат след почивка в Анталия.Е ЗА ДА ВЪРВИ КУЛТУРНИЯ ОБМЕН И ЗА ДА СПАЗИМ ВАШИТЕ ТРАДИЦИ , КАТО ДОЙДЕТЕ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ДА ГЛАСУВАТЕ И ВИЕ ВСИЧКИТЕ ЗАЕДНО С БАБА СЕДИВИЕ ( ОБИЧАЩА БРУТАЛНО БЛЪСКАНЕ НА ГРАНИЦАТА ) НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ ПРАЗНИ И ЩОМ КАЗВАШ ЧЕ ТРАДИЦИЯ ЩЕ ПОЧНЕТЕ ДА РАЖДАТЕ СЛЕД ВСЯКО ГЛАСУВАНЕ
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"И само да ти кажа, че България плаща членски внос в ЕС, затова получава, а вие нищо не плащате и пак получавате."Колко ни обеща ЕС за тези бежанци и колко е изпратила...Тези бежанци да не са турски патент...дори и гарите не можете да си оправите на собствена сметка, а относно правописните грешки българския не ми е майчин, та то дори хората, на които е майчин са допуснали правописни грешки в самата статия ***! Трябват ви още убавци:-)
43
6
 
8
 
! Отговори
изненадан преди 7 години
до 56. Не знам дали съм ***, но ти със сигурност си такъв , след като цяла вечер пишеш, че Турция осигорява, а не осигУрява. И само да ти кажа, че България плаща членски внос в ЕС, затова получава, а вие нищо не плащате и пак получавате.
42
0
 
5
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
Приятелю 58 - не си прав! Какво значи "нещо свежо"? Когато улично псе ти скача, ти "нещо свежо" ли му казваш или го риташ?
41
3
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 7 години
Напъни се и измисли нещо свежо де! Това за опитите се изтърка. Толкова ли можеш? Не се учудвай тогава защо жена ти толкова често иска да ходи на "пазар"!!!
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Случайно да знаете, че в България месечната издръжка на един бежанец е около 1100 лв. Та какво толкова ми се хвали 80 милионна Турция."Разликата е, че тези 1100 лв ви се плащат от Аврупа:-) смешникА и отделно осигорихте ли на една шепа сирийчета образование там...А и друго щом е толкова лесно и просто не е за хвалене да ви пратим още поне 50 000 :-):-):-):-)
39
5
 
7
 
! Отговори
изненадан преди 7 години
Да посмятаме малко. 3 млн бежанци по150 долара на месец прави 450млн. За едма година 5.4 млрд. За пет години 27 млрд. Какво излиза на месец - под 150 долара на човек. Случайно да знаете, че в България месечната издръжка на един бежанец е около 1100 лв. Та какво толкова ми се хвали 80 милионна Турция.
38
6
 
9
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
Г-н номер 44. Хайде, не се правете на духовит. Ние българите, също можем да правим деца. Разликата е, че вие ги правите за да има повече ***, че така е наредил Султана. Но понеже знам за опитите ви мъж да зачене, и че жени не ви трябват, дайте ги вашите кадъни! Ем ще ги издъним и няма да се върнат празни, ем няма да имате ангажимент към тях, а ще си провеждате на спокойствие опитите...
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ЗАБРАВИХ ДА ДОБАВЯ...ЩЕ ЗАБИЯ ПЕЧАТА ВЪРХУ "ДА" И ЗАРАДИ БГ ОБЕДИНЕНИТЕ ПPЪДЛЬОВЦИ!!!
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ 16 АПРИЛ...ЩЕ ЗАБИЯ В ОТДЕЛА "ДА" ПЕЧАТА СЯКАШ, ЧЕ ЗАБИВАМ ЮМРУК НА ЦРУ И АВРУПА...
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
садиш плюнка получаваш плюнка:))) недей те да плюете