Ерусалим – няма път назад! Мирът шанс има ли?

Това е една ескалация на цялата външна политика на САЩ в Близкия Изток
Обновена: 11 дек 2017 20:10 | 11 дек 2017 20:10, Екип на Bloomberg
29
Ерусалим – няма път назад! Мирът шанс има ли?
Снимка: Reuters

Решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, е една ескалация на цялата външна политика на САЩ в Близкия Изток, която за последните 20 години е много последователна, непроменлива и има едно единствено определение - погрешна. Това каза журналистът Христо Петров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Духът от бутилката е изпуснат и едва ли ще има път назад. По важно е да коментираме какво би могло до се случи и защо се стигна до тази ситуация. Хубаво е, че има размяна на остри реплики между Нетаняху и Ердоган. По-добре е да хвърчат думи, вместо снаряди.

"И едната и другата страна не искат конфликтът да има военни изменения, и палестинската, и израелската страна. Ако се стигне до военен конфликт в него ще се включат не десетки, а стотици хиляди джихадисти, които са добре обучени, тренирани и въоръжени от бойните полета в Сирия и Ирак".

Мирът в Йерусалим, по своята същност, винаги е бил застрашен. Въпросът е кои са силите, които го пазят, заяви гостът. "Кои са политическите сили, които имат интерес да го запазят, а това са палестинската и израелската страна".

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
12
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"Мирът зависи от Мюсюлманите, защото те горят флагове на САЩ и Израел и всичко понеже САЩ си премести посолството в Йерусалим."***...утре САЩ или който и да е... ако излене и каже Македонската столица е София ко ще правиш бе... Мирът зависило от мюсюлманите...Льонсьо...
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екип на BloombergПосле има 4 абзаца с 14 грешки включително Ерусалим(Йерусалим) .
3
1
 
12
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Много неадекватно изказване. Няма никакъв начин джихадистите воювали в Сирия и Ирак да тръгнат против Израел. Първо, защото огромната част от тях са мъртви, и второ защото те са творение на САЩ, и следователно няма да тръгнат срещу Израел, както и до сега не направиха нито един атентат там.Що се отнася до мира, то по въпроса има решения на ООН, подписани и от САЩ, а сега заобиколени пак от тях. Трудно ще се постигне мир.
2
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мирът зависи от Мюсюлманите, защото те горят флагове на САЩ и Израел и всичко понеже САЩ си премести посолството в Йерусалим.
1
1
 
12
 
! Отговори
ПОСЛЕДНО КАК?????? преди 6 години
Ерусалим няма път назад! Мирът в Йерусалим,