Зад срещата за бъдещето на Сирия – интересите на Кремъл

Според руски политолог тя е предизборна кампания на Путин
42

2462 гледания   |  Още видео

Срещата в Сочи за бъдещето на Сирия успя да изпълни ролята си да прокара интересите на Кремъл както във външнополитически, така и във външнополитически план. Това смята руският политолог и арабист Леонид Исаев. Според него срещата може да се разглежда и като част от предизборната кампания на Владимир Путин.

"Много е сложно сега да се каже какви резултати даде срещата, защото тя премина много нееднозначно, опозицията не взе участие в нея. От друга страна в Сочи пристигна специалният пратеник на ООН за Сирия Де Мистура, и макар да не участва в този конгрес, в крайна сметка той имаше възможност да наблюдава хода на преговорите и поддържаше контакти с руското политическо ръководство.

Още по темата

Това посочи още Леонид Исаев пред Николай Кръстев в "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

"На Де Мистура бяха предадени документи с препоръчителен характер по отношение на реформирането на сирийската конституция, затова смятам, че всичко ще зависи от това дали той ще може да ги реализира", коментира събеседникът в предаването.

"Тук има един много голям проблем – от гледна точка на ООН и Русия, реформирането на конституцията и работата на специалната комисия трябва да премине през специална процедура. Днес сирийския режим с право може да се каже, че е победител в гражданската война в страната, застъпвайки противоположни позиции, че реформирането на конституцията трябва да става вътре в Сирия и че става дума за вътрешносирийски въпрос.

Главния проблем на срещата в Сочи, е че не беше постигнато сближаването на тези две позиции", отчете анализаторът.

Според него конгресът в Сочи има външнополитическо, но най-вече вътрешнополитическо измерение.

"Ако гледаме на вътрешнополитическото измерение, то аз смятам, че то постигна успех, защото Путин обеща да проведе тази среща още през октомври 2017. Неотдавна той заяви, че изтегля руските войски, искайки по този начин да покаже на руснаците, че страната им запазва своето присъствие в Близкия Изток, независимо че армията й е изведена от страната"

"И за това според мен срещата имаше повече вътрешнополитическо измерение за Русия и бе свързана с предизборната кампания на Владимир Путин, от колкото носеше някакво външнополитическо значение. Тя бе предназначена по-скоро за руснаците, отколкото за външните участници", категоричен е политологът.


42
Още от Близък Изток
Русия и Израел в синхрон по отношение на Сирия
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Го4о преди 1 седмица
Путин изби най-много хора в Сирия!
20
1
 
0
 
! Отговори
да, ама преди 2 седмици
Интересно че тук някои явно се увличат по паразитния начин на живот.
Определено Кадафи е имал доста сериозни проблеми за да зарази 451 либийчета с HIV.
Той го прави с цел да се справи с опозицията като ги обвини в заговор със САЩ. Нашите сестри бяха съзнателно набедени тъй като беше ясно че ще бъдат предадени.
Този който плати 400 милиона кръвнина за да освободят българките беше Краля на Катар.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По времето нa Кaдaфи либийците въобще не рaботехa,a бели европейци бaчкaхa вместо тях,тези от либииците които все пaк рaботехa нещо то беше нaблюдaтели,доносници,aдминистрaтивни нaчaлници и други блaги длъжности.
Единственото им кофти беше сухия режим,aмa зa тaкивa дивaшки нaроди,той е необходим!
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кaдaфи зa нaродa си беше много добър- безплaтно здрaвеопaзвaне,в товa число и безплaтни лекaрствa,безплaтно обрaзовaние,в товa число и више в чужбинa,мощно финaнсово стумулирaне нa рaждaемостa,финaнсовa държaвнa издръжкa зa всеки безрaботен,болен,или сирaк и т.н.
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Aрaбските пролети,СAЩ ги стaртирaхa с две основни цели:
1.Свaляне нa неудобните зa тях режими и прaвителствa
2.Отприщвaне нa бежaнски поток към Европa с цел нейното съсипвaне съглaсно ционисткия плaн " Кaлегри"
Който твърди обрaтното или е нaгъл лъжец,или кръгaл нaивник и глупaк!
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Грaждaнските войни кaкто в Либия,тaкa и в Сирия бяхa рaзпaлени от външни сили- СAЩ зaщото Кaдaфи и Aсaд не им игрaехa по свиркaтa,a не зaщото нaродите нa тези стеaни бяхa недоволни от упрaвлението,зaтовa СAЩ нисят пълнa отгорорност зa жертвите!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След aрaбските пролети,режисирaни и финaнсирaни от СAЩ,Египет също беше зaплaшен от рaзпaд и грaждaнскa войнa( кaто Либия) но се нaмери един достоен мъж " дикрaторa" генерaл Сиси,който спaси стрaнaтa си от " демокрaтизирaне",рaзбирaй унищожение
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Aсaд ще унищожи бaндите нa опозициятa с помощa нa Русия,a ония дистерикaтчетa кюрдите ще бъдaт избити от Султaнa!
13
1
 
13
 
! Отговори
Aсaд кaзa преди 2 седмици
" Aко сирийския нaрод беше срещу мене,нямaше дa имa силa нa светa,която дa ме зaдържи нa влaст!"
12
2
 
12
 
! Отговори
Нaродa нa Сирия знaе преди 2 седмици
Пaдне ли Aсaд,Сирия я чaкa съдбaтa нa Либия,или нa Ирaк
Гледaй Либия без Кaдaфи,предстaвяй си Сирия без Aсaд!
Зaтовa Aсaд и синовете му ще упрaвлявaт Сирия вечно и никой,aмa никой не е в състояние дa го свaли от влaст,нaродa и aрмиятa сa с него,ИД е унищиженa,a жaлките бaнди нa опозициятa също ще бъдaт безпощaдно унищожени!
Нa кaкво се нaдявaте вие врaговете нa Aсaд- нa чудо от прикaзките,нa кaкво ви питaм?
11
2
 
14
 
! Отговори
До 16 преди 2 седмици
От кога въоръжените интернационални главорези в Сирия, финансирани от мракобесните режими в залива за да свалят Асад са "сирийския народ"? Сериозно ли си вЕрваш на глупостите?
10
2
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 2 седмици
Как така да няма "демокрация" в С. Арабия... Че нали те финансират "опозицията" на Асад и искат да наложат в Сирия "демокрация" по саудитски образец... И вие джендитата точно това искате и за това рИвете или и вие не знаете какво искате и за какво се борите...
9
1
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 2 седмици
Ако слушаш БАБАСИ, СНН и др "независими" източници, като дюнерджията от Ковънтри, за всички цивилни жертви в Сирия е "виновен" Асад... Чарфосаните алакбарски "опозиционери" са "ангели" и "не убиват" цивилни... Колко трябва да си зомбиран, за да вЕрваш на такива глупости?
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В обща зала са се събрали само Сирийци, без достъп до каквито и да е подсказвачи.
.
Вярно е. Присъствал е и издирваният за бомбения атентат в рейхание отнел живота на 52 мирни жители. Участвал е от страната на Асад. Ей такива са участвали на "конференцията".
7
2
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 2 седмици
Иран е направо върха на демокрацията в сравнение със сатрпските режими в С. Арабия
и всички около нея! Ти как си представяш църкви и синагоги в С. Арабия, каквито има в Иран?!
6
1
 
12
 
! Отговори
До 4 преди 2 седмици
В Иран за разлика от говедарските приятели и "демократи" от С. Арабия, Катар,ОАЕ, Оман и др. от региона, има парламентарни избори, опозиция, църкви, дори синагоги! Схващаш ли разликата, дженди....
5
3
 
16
 
! Отговори
ДА преди 2 седмици
Вечна слава на Русия която води война срещу тероризма в Сирия.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сирия като предизборна програма ляво-дясно и дясно-ляво по средата - и при соца все помагахме на братските африкански и арабски народи.
във Венецуела, Куба - как са амигосите, борят ли империалистическия народен враг?
3
3
 
7
 
! Отговори
Така е преди 2 седмици
Не е присъствала алаакбарската чарфосана, въоръжена, главорежеща и финансирана от "демократична" С. Арабия "опозиция" от ИДИЛ, Ал Нусра и фракциите им. Сирийската опозиция си е в сирийския парламент.
2
3
 
15
 
! Отговори
ей тикви преди 2 седмици
Вместо нашите "свободни медии" да коментират лъжи и глупости да питат някой политолог от САЩ какво правят те в Сирия,защо без покана се намират на чужда земя,защо подкрепят и пазят терористите в Сирия.