Двама руснаци загинали при US бомбардировки в Сирия?

Американското военно министерство отрича ударите
Обновена: 13 фев 2018 13:02 | 13 фев 2018 12:52,
150
Двама руснаци загинали при US бомбардировки в Сирия?
Снимка: архив, Reuters

Руски военни са загинали при водените от САЩ бомбардировки над проправителствени сили в Сирия този месец, потвърдиха близки до загиналите пред Reuters.

Представители на САЩ твърдят, че над 100 бойци, близки до сирийския президент Башар Асад са загинали когато коалицията и местни сили предотвратили атака в нощта на 7 февруари.

Военното министерство на Русия, което подкрепя силите на Асад, заяви, че проправителствените сили, замесени в инцидента, са провеждали рекогносцировка и руски военни не са били в района.

Въпреки това най-малко двама руски военнослужещи, биещи се неформално на страната на проправителствените сили, са били убити при бомбардировката в провинция Дейр ал Заир.

Един от двамата се е казвал Владимир Логинов, казак от Калининград. Лидерът на местната казашка общност Максим Буга е заявил, че Логинов е убит заедно с "дузина" други руски военни.

Другият загинал е Кирил Ананиев, описван като радикален руски националист.

Александър Аверин, говорител на националистическата партия, с която Ананиев е имал връзки, заяви пред Reuters, че военният е загинал на 7 февруари.

Други източници обаче не потвърждават смъртта на двамата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Боби червения ...Колега САЩ са тези дето създадоха ПРЕЦЕДЕНТ който по-късно беше ползван от РФКажи ми КОСОВО НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ЛИ Е?За да стане независима държава беше необходимо само една ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ(С която Х.Тачи плюна всички усилия и прерогативи на ООН) и Признаване от САЩ - Член на СС на ООН с право на ВЕТО.Русия ги предупреди че пускат духa от бутилката но реакцията беше само сещате се - с преобладаващ
62
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До И пак до БобиРусия не е в Сирия за да защитава АСАД а своите интереси Докато АСАД играе по свирката на Москва ще го подкрепят. В момента Русия има сметка САЩ да са в Сирия защото може и с право да прави ПР на тема - ето какво става когато няма контрол ето какво става като искате да има монополюсен свят. Ето какво си правят САЩ потъпкват всякаква Дипломация и прочие.Това се прави с една единствена цел Когато Путин Удари Примерно в Сирия или Украйна ще има ПРЕЦЕДЕНТ и то даден му от САЩ
61
2
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
До БобиДеуже смешен си. Ако Ако..., ми хайде де. САЩ си бомбят който си искат и не питат. Акото е само за слабите....Той и Ердо искаше да напада град с американски бази в Сирия, но какво стана? Имал той топки хахахаха :)
60
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен До ДимитърКолеги не знам дали се я чели статията и други анализи но нека ви кажа какво е станало - САЩ са ползвали тежки РСЗО с касетъчни боеприпаси - САЩ не са подписали договорът за касетъчните боеприпаси които се приравняват към Оръжия за масово поразяванеДобре ако РФ достави 12 установки СМЕРЧ на АСАД с пълен комплект противотанкови и противопехотни снаряди които имат обсег 120км кажете ми какво ще стане със САЩ бази? 2 установки поразяват по-голям площ от една малка база
59
7
 
7
 
! Отговори
И пак до Боби преди 6 години
Къде са руските безаналогови технологии? Защо не защитават руските сили в Сирия? Не съм чул или видял за такъв погром на американската армия, какъвто се случи на 7-ми над руските сили. Нали те са най най??!!! Всички русофили сега вкупом се молете САЩ да не продължат да наказват джуджето, за да няма после ....
58
5
 
7
 
! Отговори
До Боби червения ... преди 6 години
Ало Боби, стига *** бре.САЩ не се съобразяват вече с конвенции, откакто вашето джудже анексира Крим. За едните може, а за другите не, така ли?Хайде сега се оплачете на Арменският поп за жертвите.
57
6
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
За чудещите се, моля прочетете тази статия. НАпълно обяснява ситуацията.Просто позора за Русия е огромен и не могат да го преглътнат още.Суперсила били...
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ей тиквиЗа кои терористи говорим ?Дикататора Асад, руските терористи, умерените терористи или американските ?
55
1
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Абе ...моме, знаеш ли къде се намира Калининград !? Да- турците ще " изтласкат" кюрдите към североизточна Сирия - АМА СИРИЯ , А НЕ АМЕРИКАНИРИЯ !!! ЗАБЛУДА НА САЩ Е :... "КОГА И КОГО ЩЕ ПОДКРЕПИ КИТАЙ " !!! ЗНАЕТЕ ЛИ КОГА Е "ВИДОВДЕН" ...НА 15 .06.2018 г. И Т. Н. В ГОДИНИТЕ !!!!!!!
54
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Фишек 50Видяха голям зор защото Рашките се вързаха на запада и самия град не го бомбиха - тоест сирийците трябваше всички укрепени обекти да ги взимат с щурм и СЪОТВЕТНО ЗАГУБА НА ВРЕМЕ И МНОГО ЖЕРТВИ
53
4
 
12
 
! Отговори
ей тикви преди 6 години
Я защитниците на сащ да си представят утре как терористи отцепват част от нашата страна и някоя друга държава нахлуе у нас и почне да защитава терористите който искат смяна на властта!?как ще се чувствате?
52
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 49Иран ще го изнесем От Ляво на скобите не Иран по-добре ЕС те там имат едни левашки идеи, Иран от Дясно , Сирия някъде от страни , Русия от Горе на скобите а Китай ще го изнесем в Далечния ъгъл на Азия на скобите пак извън скоби.
51
4
 
11
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Каква е тая "коалиция"кой ги е поканил кой защитават?няма решение на ООН за такава коалиция,значи те са агресори и бандити щом самостоятелно са превзели част от суверенна Сирийска територия и даже защитават терористите и убийците от правителствената армия,това е страшен прецедент.
50
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 45Тези Петролни кладенци чии са на Сирийците или на САЩ ?Значи Русия(Крим), Турция(Кипър), Китай(Южно Китайско Море) и прочие не могат да вършат каквото и да е на чужда територия без разрешението на ООН разбира със съгласието на САЩ щото иначе ВЕТО а САЩ може да си окупира територии ей така щото и е хрумнало
49
3
 
11
 
! Отговори
Фишек преди 6 години
Незнам колко са, обаче Путин, Асад и Ердоган видяха голям зор при Дейр ез-Зор!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби (43) Обяснението го даде Обонго преди 2-3 години пред курсанти във военно училище.Те (пиндосите) били изключителни. Значи - изнесени пред скоби.
47
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 44Анонимни 4 години бяха необходими на Руснаците в Афганистан да разберат че танковете колкото и да са добри са големи тлъсти мишени след 1983 година единствените танкове в Афганистан са Т-55 и то са ползват само в равнините райони да съпровождат големи конвои. Дистигнаха до истината чак 1988 година в планините се ползват само ДРГ които насочват огъня на артилерията по всяка открита цел - няма бронетехника няма хеликоптери (освен за десант и евакуация) няма масово пехота
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До от сидниАав$тралияДосега има само 4 турски танка ударени от страна на противника. При два от случаите няма пострадали, при единия случай има двама леко ранени от екипажа и най-тежкият случай досега - един танк беше ударен вероятно с руски "Корнет", напълно унищожен и 5 души от екипажа загинаха.
45
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До акл 39Умнико По времето на Беслан или непосредствено след Първата Чеченска Война в Русия е имало по 150 бомбени атентати ГОДИШНО а престрелките са толкова че не са водили статистика. Чист ТероризъмДа те знаят какво е и за това са в СИРИЯ
44
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Силите на Асад са се опитали да завладеят петролните на находища, контролирани от САЩ. Американците са ги предупредили, но башаревците и руските им инструктури не са ги послушали. В резултат на това над 1000 сирийци и руснаци са били изпепелени.САЩ за пореден път показват военното си превъзходство над Русия.