САЩ настояват: Турция не е ползвала химическо оръжие

Кюрдски лекари обаче твърдят обраното
Обновена: 18 фев 2018 14:33 | 18 фев 2018 14:32,
88
САЩ настояват: Турция не е ползвала химическо оръжие
Снимка: архив Reuters

САЩ смятат, че е "малко вероятно" Турция да е използвала химическо оръжие в нападенията срещу кюрдите в Сирия, заяви източник от Белия дом, цитиран от Асошиейтед прес.

Той каза, че САЩ са в течение на предположенията, че Турция е използвала химическо оръжие, но не могат да потвърдят това, предаде БТА.

Сирийски и кюрдски лекари в района на Африн и агенция САНА съобщиха вчера, че шестима пациенти са приети в болница със симптоми на отравяне от газ след турско нападение в района.

Още по темата

Асошиейтед прес посочва, че твърденията за използване на химическо оръжие не са потвърдени от независим източник, а видеоматериалите, излъчени от болницата, показват хора с кислородни маски, които нямат други признаци за отравяне с газ.

Дживан Мохамед, лекар в основната болница в Африн заяви, че в момента в нея се лекуват от отравяне шестима души, които са пристигнали в петък през нощта от село Арандъ, след като то е било нападнато от турски части. Друг лекар – Нури Кенбер, заяви, че жертвите се оплакват от проблеми с дишането, повръщане и кожни обриви.

Турските въоръжени сили излязоха с официално заявление, че не използват "забранени муниции“ в операцията в Африн. От там допълниха, че се стараят при бойните операции да няма пострадали цивилни и че единствените цели в Африн са "терористи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, Осман, ние сме на 2000 години. Не сме като вас турци от няколкостотин години. И след вас ще останем. Хапи се за г.ъза.
33
5
 
22
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Виждат се доста прости и глупави коментари на българските компютърни герои които хабер си нямат нито от терена в кантона Африн, нито от развоя на бойните действия. Това не е компютърна игра а е истинска война. Завладените позиции се прочистват от стотици заложени от терористите мини. Доизбиват се криещите се в тунелите плъхове от ЙПГ и чак след това сухопътните части напредват. До тогава позициите на кюрдите се обстрелват с артилериа, безпилотни самолети и авиация.
32
2
 
20
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Последните данни от Африн са че са избити до сега 1700 кюрдски терористи. В тази цифра не влизат размазаните от бомбите и ракетите на турската армия , криещи се в дупки и тунели кюрдски плъхове. От запад турската армия е почти обкръжила Раджо от където кюрдите масово се изнасят към Африн. От югозапад армията до няколко дена ще превземе Джиндерес и главния път Джиндерес - Африн. От север след превземане на още няколко стратегически позиции армията настъпва към град Африн без проблем.
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как не са ползвали! Кюрдите имат снимки! ;))))
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Turskata policia zalovi pratka ot 250 hilqdi hap4eta droga prateni ot evropa za teroristite v Afrin ,sega sa svurhili narkotika i zatova teroristite sa v narko kriza
29
6
 
17
 
! Отговори
BG PROTİV K преди 6 години
Kyurdite sa mrisno pleme te zaslujavat nayy loshoto
28
20
 
15
 
! Отговори
Разумен и мислещ преди 6 години
Каквото и да правят турските мискини, колкото и да подложат на геноцид кюрдите, не могат да спрат независим Кюрдистан. Ако имаха поне малко човечност нямаше да се опитват да го спрат с цената на десетки хиляди избити хора, па било и мюсюлмани! Но, нейсе, в исляма милостта не съществува. Кръволока им пророк ги учи на други неща! Много жалко........
27
6
 
15
 
! Отговори
bb преди 6 години
престъпление този който иска да разруши целоста на една държава престъление е да се убиват невинни хора с живи бомби а всичко това го правят курдиде в туркей за тези които ги подкрепят тези терористи ако някои малцинства се опитат да дестабилизират страната ни и искат парче земя ще ги подкрепяте ли може но само ако сте продажници както предадохте левски
26
19
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Ориетналски лаладжии.Голямата турска армия ,дето вече един месец се точи на един градец и доникъде.Смешници.Снощи м а й кюрдите яко ви изритаха на собствена територия,а?Като през зимата на 84-а.Двама милиционери сменяха името на цяло село,че и баклави ядяха накрая.Бабаити сте само пред по-слабите или като сте на група,та да си давате кураж взаимно.Пръдльовци
25
1
 
13
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
Ако си мислят, че има хора, които все още вярват на този тип театрални сцени, жестоко се лъжат.
24
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Османе, дано поне 500 години турците да сте под кюрдско робство, пожелавам ти го, а ти ще видиш кон боб яде ли.
23
7
 
27
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ако турската армия искаше да воюва така както си знае и беше използвала такива оръжия операцията щеше да свърши за 3 дена. Имат моща да изравнят със земята цялата област Африн. 3 дена масирани бомбардировки без да се отделят цивилни и военни обекти и всичко щеше да е приключило досега.
22
15
 
22
 
! Отговори
Осман преди 6 години
До анонименМалко ви бяха 500 години. Така и не стана хора от вас
21
9
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
европа изобщо не познава султана на какво е способен ама ние знаем500 години стигат
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това снимка от театрална постановка ли е? Много театрално са налягали артистите."Четете малко, отдолу пише "снимката е архив на Ройтерс"
19
2
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До режисьорАко на тебе ти се падне такава роля друга песен ще запееш.
18
1
 
4
 
! Отговори
ей пиндорси преди 6 години
Ами сега ....
17
3
 
14
 
! Отговори
Режисьор преди 6 години
Това снимка от театрална постановка ли е? Много театрално са налягали артистите.
16
18
 
19
 
! Отговори
Юнал преди 6 години
Турция никога няма да използва забранени оръжия защото има мощна армия.Не сме казали не сме помели Европа.Само за десет дни ще стигнем до Лондон
15
11
 
26
 
! Отговори
SS преди 6 години
a така ли? Когато е Турция - е "малко вероятно" да е използвала химическо оръжие, а когато е Асад - това е сигурно...