Ударените обекти в Сирия – евакуирани преди дни

Прехванати са 20 ракети според сирийски военни източници
14 апр 2018 08:30,
32
Ударените обекти в Сирия – евакуирани преди дни
Снимка: БТА

През последните дни сирийските власти са евакуирали техниката и военнослужещите от обектите, които днес бяха ударени от САЩ, Великобритания и Франция, съобщиха телевизия "Ал Арабия" и високопоставен представител на регионален съюз, който подкрепя сирийския президент Башар Асад, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Според съюзника на Асад при операцията са били изстреляни около 30 ракети, а една трета от тях са били прехванати.

Според сирийски военни източници са били прехванати 20 ракети, които били изстреляни по района на Касва южно от Дамаск, предаде ДПА.

Сирийската държавна агенция САНА заяви, че сирийската противовъздушна отбрана е прехванала всички ракети, изстреляни по цели в провинция Хомс.

Летището на Дамаск не е било сред целите на западните удари. Според САНА основните цели на въздушните удари са били обекти в предградия на Дамаск и позиции на ПВО.

В Дамаск е частично нарушено електроподаването, съобщи панарабската телевизия "Ал Маядин", според която "сирийската ПВО е поразила значителен брой от изстреляните по столицата ракети".

Телевизия "Ал Джазира" съобщи, че западните въздушни удари по Сирия са били насочени по военното летище Мезза в предградие на Дамаск и база на ПВО в района на планината Касюн, както и по 41-а бригада на силите за специално предназначение и 105-а бригада на Републиканската гвардия. Според телевизията са ударени общо девет цели в Дамаск, негови предградия и други райони на Сирия.

Държавната агенция САНА отрече тази информация и заяви, че "враждебните медии се опитват да преувеличат мащабите на тристранната агресия, която е крещящо нарушение на международното право и е осъдена на провал", предаде Франс прес.

В западните удари по Сирия освен изстреляни от кораби ракети са участвали и самолети, което е поставило в опасност пилотите заради сирийските и руските противовъздушни системи, заяви пожелал анонимност американски официален представител.

Според други представители на американската администрация в ударите са използвани различни видове боеприпаси, включително крилати ракети "Томахок".

Според телевизия "Ал Маядин" западните бойни самолети са излетели от базата на водената от САЩ коалиция в Ел Удейд в Катар.

Си Ен Ен, цитирайки военни източници, съобщи, че при ударите е използван най-малко един кораб в Червено море, както и бомбардировачи Б-1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gotovo izleznaha ot situaciata. Hem ne navrediha hem udurjaha na dumata si. Vsichko e ok spoko shte ima hliab za vsichki
18
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези ракети пръскат с парфюм, където паднат. Може да се появят лъжци, които да твърдят, че ракетите миришат и от тях очите им са зачервени. Това са фалшиви новини.
17
34
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно какво е разрушено и какво не. Идеята беше Русия да разбере, че на САЩ не им пука за тяхното мнение и заплахи. Както се вижда Русия мълчи и не знае какво да каже.
16
6
 
65
 
! Отговори
браво преди 6 години
Арабските телевизии показват свалените ракети,браво на Сирийското ПВО достойни защитници на родината си.
15
4
 
51
 
! Отговори
човек преди 6 години
Чета коментарите и се чудя повече сурофлили ли сме или русофоби! Не трябва ли да сме хора. Сирия е просто претекст за да си премерят ***. Втори Виетнам. Никой нама да спечели нищо от една такава война. Ще има само губещи. САЩ, Франция и Великобритания от столетия вилнеят по света. Русия от друга страна също не е стока. Учудващо много поклонници на Путин пишат тук! А какво ли добро очакваме от него?
14
5
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп по телефона пита Путин: Господин Путин спешно трябва да ударя нещо ,знаеш че ястребите ми дишат във врата ,нямаше да те моля ако наистина не беше наложително.Путин: Добре около Дамаск има много изоставени и полуразрушени сгради ,и без това когато всичко свърши ще трябва да ги бутаме и да ги строим наново.Тръмп: Много ти благодаря и извинявай ако съм те събудил.Путин:За нищо Доналд ,ще почерпиш.Тръмп: Добре отивам да ударя.
13
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости САЩ са изтреляли 10 ракети а са били свалени поне 40! СЛАВА АСАД!
12
4
 
55
 
! Отговори
факт преди 6 години
Тези удари обслужват терористите .....
11
26
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самите иранци потвърдиха информацията че са пуснати над 100 ракети и са свалени само около десет. Тия сирийци да не си измислят много. Тая вечер пак ще ядат томахавки.
10
1
 
40
 
! Отговори
учуден преди 6 години
До 17 Анонименнещо много несвързано писане, летяща неадекватна мисъл ! Да не си се дрогирал с нещо ново ?
9
6
 
62
 
! Отговори
И са кво? преди 6 години
Краварите се изнасят на бегом от северна Сирия? След наглостта си вече никой няма им цепи басма!
8
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10, Еввала в превод(слава на Алах) абе друговерец бягай в Диарбекир с твойто нато!
7
50
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така злобното руско джудже разбира само от чепата тояга.Бой по манерката.
6
9
 
84
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 6 години
30 РАКЕТИ ОТ КОИТО СВАЛЕНИ 20 И ОТ 10ТТЕ ПОПАДЕНИЯ Е УБИТ ЕДИН ПУСТИНЕН ПЛЪХ И ДВА СКОРПИОНА. БРАВО ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ИЗЛЯЗОХА ОТ ЖАЛКАТА ОПОЗОРЯВАЩА СМЕШНА СИТУАЦИЯ НА НА. АКАНИ КЛОУНИ
5
52
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на САЩ и НАТО !!!!
4
12
 
37
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Светът трябваше да свърши 2017-та. Закъснява! Ае пускайте гъбите и да се свършва с тази земна агония.
3
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"използван най-малко един кораб в Червено море"Някой усеща ли какво ще се случи ? Другия път ако почнат да стрелят от България какво правим ?
2
7
 
38
 
! Отговори
X преди 6 години
WW3 започна!
1
10
 
75
 
! Отговори
АМЕРИКА МАРШ ОТ ТУКА преди 6 години
АХ МРЪСНИ АНГЛИЧАНИ ФРАНЦУЗИ И ДОЛНИ АМЕРИКАНЦИ НЕ ПРЕДИЗВИКВАЙТЕ РУСКАТА МЕЧКА ДА НЕ СЕ СЪБУДИ ЧЕ ТОГАВА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ ОТ ЗЕМНОТО КЪЛБО ВНИМАВАЙТЕ АМЕРИКАНЦИ Я СЕ СПРЕТЕ ВЕЧЕ НЕ МОГА ДА ВИ ПОНАСЯМ КИРЛИВИТЕ БАЗИ ТУКА В БЪЛГАРИЯ МАРШ В АМЕРИКА И НЕ ВИ ЩЕМ ТУКА АГРЕСОРИ ТАКИВА!!!