Съд забрани на саудитка... сватба, женихът – музикант!

Семейството не било съгласно, той имал лоша репутация
3 окт 2018 08:50, Елка Василева
27
Съд забрани на саудитка... сватба, женихът – музикант!
Снимка: архив, Reuters

Саудитска гражданка загуби дело срещу семейството си, което й забранява да се омъжи за неин сънародник с аргумента, че избраникът й има лоша репутация, защото свири на музикален инструмент, предаде Франс прес, цитирайки в. "Оказ".

Саудитката от смятаната за ултраконсервативна провинция Ал Касим заяви, че смята да се обърне към високопоставени ръководители на страната, за да анулират присъдата, съобщава всекидневникът.

Ищцата е дипломирана служителка на банка, като ръководи 300 служители. Преди две години тя получила предложение за женитба от саудитски гражданин, но семейството й възразило, заявявайки, че в религиозно отношение той не е на нейното равнище, защото свири на популярния в арабския свят струнен инструмент уд.

В консервативните среди изпълнението на музика може да повлияе негативно на репутацията на мъжете. Някои племена може да откажат да позволят на свои дъщери да се омъжат за мъж с лоша репутация или притежаващ по-нисък статус.

Саудитката, която днес е на 38 години, не искала да се конфронтира със семейството си, мъжете от което имат статут на нейни правни представители и могат да й забранят да се омъжи за избраника си. Поради това тя се обърнала към съда. Първоинстанционния съд подкрепи семейството, но саудитката се обърна към следващата инстанция, оспорвайки показанията на свидетели, според които кандидатът за ръката й свири на уд. Апелативният съд обаче потвърди решението, което става окончателно, съобщава в. "Оказ".

Саудитката все още иска да се омъжи за него, заявявайки, че мъжът, по професия учител, "има добра репутация, дълбоко религиозен е" и в продължение на 20 години е учил деца.

Според нея не е нормално да не се отчита нейното мнение за личния й живот, при условие, че тя самата заема отговорен пост. Освен това тя се опасява, че никога няма да се омъжи, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 5 години
Ако свири фалшиво , това не е ли смекчаващо вината обстоятелство?
17
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
и на тези камилари сащ продадоха орьжие за 350 милиарда а бьлгария ще откривапосолство от какьв зор ще установяваме отношения с тези племена на тях не имтрябва орьжие а акьл образование книги
16
0
 
13
 
! Отговори
един преди 5 години
Къде са правозащитните организации на либерaлчетата?
15
1
 
13
 
! Отговори
Име преди 5 години
не виждам къде е проблемът, след като саудитска арабия е една водеща демокрация, която бива подкрепяна от израел, сащ, ес и други...
14
1
 
6
 
! Отговори
яжг преди 5 години
До No 1:Кои сме ние ли? Ние сме носители на по-висше ниво на цивилизация!
13
0
 
11
 
! Отговори
Бездомно Кенгуро преди 5 години
И аз съм летял транзит над тази страна на път за Аустрейлия. Само по летището беше пълно с зачулени с чаршафи а мажете с червени кефиета и бели чаршафи и все се почесват на интимни места и се седят на земята и аз им правех дълбок поклон на тях докато заредят самолета с гориво....
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великата демокрация САЩ е плътно зад демократичните брадати братя от СА. Аллах ак... да живее демокрацията де!
11
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЛЕЛЕ ТОВА ДАЛИ И В ИРАН ГО ИМА ТАКОВА МОЖЕ И ДА ГО НЯМА :DАКО ДЪРЖАВАТА НЕ ТИ РАЗРЕШИ ХЕТЕРО СВАТБА ЗНАЧИ СВАТБА НЯМА :D ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо, нали ФАЩ и ЕС подкрепят СА
9
16
 
12
 
! Отговори
Bibo преди 5 години
Смятайте каква красавица е, щом не се омъжила още
8
2
 
30
 
! Отговори
bibb преди 5 години
една водородна бомба в тоз регион и света ще е стане едно чудесно място за живеене!
7
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
банков мениджър, учител по музика, племенни порядки ... дано по-скоро да им свърши петрола на тия
6
3
 
30
 
! Отговори
айде сега преди 5 години
Чета и се чудя: къде са най-големите "демократи,борещи се за справедливост и равноправие на гражданите на света"- подлите хамериканци. Нападат всички арабски страни,с брутално лъжливият предтекст,че идват да "демократизират" обществото, а най-брутално погазване на всякакви правила на елементарен живот се случва именно в Саудитска арабия,която по една случайност е най-верният съюзник на "великаните",най-вече когато им се налага да създават терор.организации и по този начин "да оправят"положението
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Ключовата дума в статията е племена. Това обяснява всичко и няма нужда от други коментари. Аз се учудвам как семейството и е чакало да навърши 38 г. и не я е омъжило досега насила още на 9 г. възраст.
4
2
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Да се обърне към коронования принц.
3
5
 
25
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Мириканцити няма ли да наложат санкции, да хвърлят малко бомби, да спретнат революцийка? Нали са големи борци за правда? Пък и тая що не се е омъжила на 12 за първия си братовчед, разваля традициите!
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тя да продължава да слуша родителите си и така и до 50- годишна няма да се омъжи.
1
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива са им традициите. Кои сме ние, че да ги съдим...