Русия: Войната в Сирия приключи

Има отделни огнища на напрежение
13 сеп 2019 07:51,
62
Русия: Войната в Сирия приключи
Снимка: Reuters

Ситуацията в Сирия се връща в мирното русло - там са останали само отделни огнища на напрежение. Това заявява външният министър на Русия Сергей Лавров в интервю за руския в. "Труд".

Още по темата

Рекетът на Ердоган към Европа и България

"Войната в Сирия наистина приключи. Страната постепенно се връща към нормалния, мирен живот. Отделни огнища на напрежение все още има само в територии извън контрола на сирийското правителство като Идлиб и източния бряг на р. Ефрат", посочва Лавров, чието интервю цитира ТАСС.

При това положение днес е най-важно "да се предостави на Сирия комплексно хуманитарно съдействие и да се придвижи напред политическият процес, целящ уреждане на кризата, за постигане на сигурна и трайна стабилизация в страната, а също и в близкоизточния регион като цяло", пише БТА.

Според Москва формирането и задействането на комитет, който да разработи конституционна реформа, ще са важен етап в осъществяването на този "политически процес, воден и реализиран от самите сирийци със съдействието на ООН". Това "ще позволи на страните в Сирия - правителството и опозицията, за пръв път да започнат пряк диалог за бъдещето на страната си", добавя първият дипломат на Русия.

Лавров обръща внимание, че федерацията придава голямо значение на редовните контакти и с Дамаск, и с опозицията, отправяйки призив да се гарантира максимално широко представителство на всички групи от сирийското общество в политическия процес. "Опозиционерите могат и трябва да дадат свой конструктивен принос в процеса на комплексното политическо уреждане, както предвижда резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН", подчертава той.

Като цяло Русия се обявява за възстановяване на суверенна, териториално цялостна Сирия, за възможно по-скорошно преодоляване на последиците от развихрянето на тероризма, връщане на всички сирийци в родината, а на самата страна - в "арабското семейство", което ще е залог за гарантиране на сигурност и стабилност в Близкия изток", добавя Сергей Лавров пред "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До рфлЕХ ЕКСПЕРТЕне знам на колко години си, но трябва да разбереш че при соца имаше превилигирована класа - ДА ***(Защото те не а определено Комунисти) но те имаха 3-5 пъти повече собственост и финанси от общата маса хораЕто ти пример от СЕГАШНА БЪЛГАРИЯ - една чистачка в Банка взима 600-800лв(чисто) кажи колко взима тъй наречения CEO??? 250 000лв без бонусите... 300 ПЪТИ ПОВЕЧЕЩе кажете че без чистачка може...Направете си само експеримента в къщи една седмица не изхвърляйте сметта
52
5
 
1
 
! Отговори
рфл преди 4 години
Явно някои искат да чакат на опашка за банани, да гледат козички и картофи за да оцеляват, както е в "бившите" соц републики, отново контролирани от Русия. Там е така 1% живеят като царе, за останалите е сървайвър. Но реално Бойко не им пречи да напуснат панелките, да се върнат по селата и да започнат да живеят както през соца. Дори напротив, ще възродят селското стопанство, ще си направят кооперации и в магазините ще има бг продукти. Така че започвайте социалисти, кой ви спира??? :):):)
51
3
 
13
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Станаха смешни!"Вече за трети път обявяват войната в Сирия за приключена !"Това ли е СМЕШНО?САЩ колко години са в АФГАНИСТАН? Щели тепърва да се договарят с Талибаните!!!Колко години ОКУПАЦИОННИ ВОЙСКИ НА САЩ са в ГЕРМАНИЯ И ЯПОНИЯ???Официално преди колко време свърши ИРАКСКАТА ВОЙНА какво правят САЩ сили в Ирак?
50
6
 
5
 
! Отговори
Станаха смешни! преди 4 години
Вече за трети път обявяват войната в Сирия за приключена !
49
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До рфл"Свършили са рублите засега. Като съберат рубли може пак да я почнат. Сега дрънкат с оръжията и говорят за ядрена война, значи са кът с рублите."Ето още ЕДИН ЧУКЧА ПИСАТЕЛ. Умнико преди дни Руснаците се похвалиха че имат толкова пари на сметките си в Центробанк и други вътрешни търговси кбанки че могат ВЕДНАГА ДА ПОГАСЯТ ЦЕЛИЯ ВЪНШЕН И ВЪТРЕШЕН ДЪЛГ НА РУСИЯ. А тъй наречения фонд за развитие захранван от петродолари скоро ще достигне 7% БВП и мине ли тази граница започват да дават заеми
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лавров ,сега е ред на България.Трябва и нас да ни освободите пак за трети път.Имате вече опит и потенциал.
47
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ ОСВОБОДИЛА СИРИЯ... МАЛИИ КВО ГИ ЧАКА СИРИЙЧЕТАТА, МЪКА МИ Е! ДА ПИТАТ В БИВШИТЕ СОЦ СТРАНИ - КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ, НАРОДЕН СЪД, ПАРТИЯТА МАЙКА, РЕЖИМ НА ТОКА, ДЕФИЦИТ - ТЕЗИ ДУМИ СА ПАТЕНТ НА РУСИЯ. ОТ НЕЯ ГИ НАУИХМЕ НАВРЕМЕТО.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дано да е девствена Айшето.
45
12
 
5
 
! Отговори
рфл преди 4 години
Свършили са рублите засега. Като съберат рубли може пак да я почнат. Сега дрънкат с оръжията и говорят за ядрена война, значи са кът с рублите. Ако не зареждахме от Лукойл щеше да е добре, защото така искаме не искаме и ние я финансираме тази война. Да не говорим за партидите оръжие които сме им продали. Ако не искаме бежанци не трябва да финансираме тези заради които изобщо има бежанци.
44
14
 
10
 
! Отговори
Е, как бе.... преди 4 години
РУСНАЦИТЕ СА "МИРОТВОРЦИ"...!ТАЯ ВОЙНА ИМА ДА СВЪРШВА ПОНЕ ОЩЕ 5-6-ПЪТИ,БЕ..ХАХАХААААА..
43
9
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Пак ли свърши....това май ще е за трети пореден път. :))))
42
10
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Боби"Войната ще трае докато Русия е там.Нали ВПК на Русия трябва да печели и издържа Русия, бе...!"Адаш, Я вземи малко се порови така по икономическите форуми и попрочети новини ...1. РФ за коя поредна година е номер 1 по износ на зърнени храни(35% повече от "ГМО Лидера" САЩ а Китай заради санкците отказа да купува от САЩ) и това перо доходи е по-голямо от военното2. в РФ се молят санкциите да продължат защото НЕВОЛЯТА кара мужиците да БАЧКАТ а не да рупат ПЕТРОДОЛАРИ както беше до 2014
41
16
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Войната ще трае докато Русия е там.Нали ВПК на Русия трябва да печели и издържа Русия, бе...!
40
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Не беше за 800 дни, както излъга джуджето. А дали е свършила е рано да се каже. Съвсем скоро може да се подпали пак."О че ще подпалят пак региона това е 100000% сигурно!ето ти следващи възможни конфликтиТурция ще държи до край "зона за сигурност по границата"Кюрдите може и до автономия като минимум или за независимост да се борят а оръжие имат доставено от кой - САЩ разбира сеДори само разчистването на останките от разрушените сгради е гигантски проблем - кой ще плаща???
39
15
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До ДиаблоПревеждам думите му на български: Спираме подкрепата за Асад. Да се оправя сам нататък.Има ли някой изненадан, че Русия предава поредната си ***?! Както виждате от няколко дни - и българските си *** вече предава.
38
0
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Боби"Излез на улицата и виж какво е времето,поговори с хората...Ще дойде Линейка ще ти помогне...трябва ти лечение!"Човеко задавам ти следните въпросиОт къде черпиш информация за да формираш мнението си(включително това твое мнение което съм цитирал)?Как смяташ в България има ли НЕЗАВИСИМИ МЕДИИ?(Вкл такива като Атака и Дума са ама направо "НЕЗАВИСИМИ" та чак от това като минимум зъбобол ще хванеш)Ако не търсиш информация от наистина НЕЗАВИСИМИ или поне РАЗЛИЧНИ източници си ПАПАГАЛ!!!
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не беше за 800 дни, както излъга джуджето. А дали е свършила е рано да се каже. Съвсем скоро може да се подпали пак.
36
6
 
5
 
! Отговори
до Боби преди 4 години
Излез на улицата и виж какво е времето,поговори с хората .....Ще дойде Линейка ще ти помогне.....трябва ти лечение!
35
5
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До .."Англичани, французи и американци се занимаваха с ИД, без да гърмят по средствата за масова информация."А реално знаеш ли как нашите сегашни съюзници се занимаваха с ИД?За сравнение когато започна руската намеса в Сирия руските ВКС правеха на месец повече бойни полети от колкото САЩ и сие авиация за ГОДИНА. На всичкото отгоре Летищата на САЩ са на хиляди километри от бойните действияЛактакия от където действат РФ ВКС през ден през два се обстрелва от Джихадистите с дронове и ракети
34
1
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
"Войната - еврейската жътва." -- Х.Форд