Тръмп: Кюрдите не са ни помагали във Втората световна война!

Вашингтон пък дал много пари, за да им помага
10 окт 2019 13:46, Елка Василева
80
Тръмп: Кюрдите не са ни помагали във Втората световна война!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отхвърли критиките, че в бъдеще на Вашингтон ще му е трудно да гради съюзи след неговото решение за оттегляне на американските войски от сирийската граница, предаде ДПА.

Решението беше взето преди турското нахлуване, насочено срещу кюрдските сили в Сирия.

"Съюзите са лесно нещо", каза Тръмп и подчерта, че кюрдите са се сражавали редом с американците срещу "Ислямска държава" само за земите си и водени от свой интерес.

Още по темата

Тръмп обвини кюрдите, които нямат своя държава, че не са помагали на САЩ през Втората световна война. "Не са ни помагали през Втората световна война, не са ни помагали при десанта в Нормандия", подчерта президентът.

"Похарчихме изключително много пари, за да помагаме на кюрдите, било то с боеприпаси, оръжие или пари", каза Тръмп. "Както се казва, обичаме кюрдите", заключи Тръмп, цитиран от АФП.

Въпреки многобройни предупреждения от международната общност Турция започна вчера офанзивата си в Североизточна Сирия срещу кюрдските сили, съюзници на Запада в борбата срещу групировката "Ислямска държава", припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Долна баня преди 4 години
Такъв *** президент, САЩ не са имали. Тотален ***, който прави огромни гафове във външната политика и тепърва ще му сърбаме попарата.
65
1
 
1
 
! Отговори
До 67 преди 4 години
Не Америка, света заслужава вещо по нормално. От тоя психопат.
64
2
 
4
 
! Отговори
М.М преди 4 години
Ти си много *** кюрдите нямат територия и никога не са имали държава и не са образовани кюрдите не могат да говорят на турски по твоята логика и българските турци трябва да имат държава по територията на сегашната България
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 60"Кюрдите са племе, останки от османската империя!?"Кюрдите са древен арийски народ, потомци на мидийците и никога не са били потурчвани.Тотално образовани, смели и ако създадат държава, ще са силна и богата държава - имат много нефт и там са източниците на прясна вода на целия Близък изток!
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Риана нарекла Тръмп най-големия психар в Америка. Може да е така, но да кажеш, че кюрдите не са им помагали през ВСВ е почти да ги обвиниш, че не са помагали на северняците през Гражданската война! Този наистина не е в ред! Америка заслужава нещо по-нормално!
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турско-кюрдския конфликт си е вътрешно-мохамедански, неевропейски конфликт и затова Западната цивилизация трябва да ги остави да си го решават сами!
60
4
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Войната е турци-кюрди.
59
2
 
15
 
! Отговори
Няма значение преди 4 години
ама нивото на познание на Тръмп е по-ниско от това на български тройкаджия от 80-те години.
58
1
 
5
 
! Отговори
Вече не ме кефи преди 4 години
Не е въпросът помагали ли са ти или не, а дали ще седиш и рупаш безучестно пред престъпление срещу човечеството. И Герамания не е помагала на САЩ през втората световна война, а ти от там идеш, а живееш в САЩ.
57
1
 
7
 
! Отговори
Това блато преди 4 години
Значи с кюрдската карта се заиграха демократите ,а Обонго и Килъри направо затънаха до гуша и загубиха като съюзници и Турция,и Ирак,и Сирия. Тръмпецот нищо не е им е обещавал и давал,и сега просто се маха от това блато в което оправия няма.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп започна да шикалкави във външната политика и скоро ВПК на САЩ ще му сложи динената ***.
55
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите са племе, останки от османската империя!?
54
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 55Германия и Япония са с пъти по цивилизовани от вас турците,но това не пречеше да им набият канчето и изпепелят държавите им през ВСВ!Вашето тепърва предстои!
53
3
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тоа по-*** и от мене,бе !
52
24
 
22
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
... грозни и сбъркани има само в турция. -Интересно, защо турците се увеличават, а българите намаляват и не изпускат гей парада всяка годин?6 века е имало Османска империя, а не ганьовска! Също така и чети как голите и боси турци разгромяват Антантата(тогавашен НАТО)при Чанаккале!САЩ даде над 5хиляди тира оръжие на кюрдите безплатно, каквито на Турция не даде с пари! Чети и се образовай всичкото това са факти, а нед плод на комплекси, като теб!
51
5
 
25
 
! Отговори
Патока Дончо преди 4 години
много кряка и после кляка. Срам за Америка
50
3
 
14
 
! Отговори
saki преди 4 години
Византийски номера стари колкото света.
49
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не знае колко оръжия са дали американците на кюрдите .Турците може да се окажат в тежка военна зима вместо в мирна пролет.А след това Ердоган съвсем ще загуби ореола на велик стратег .То вече го загуби в Истанбул .
48
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 51Абе те и руските другари ни потупваха по рамото и обещаваха светъл комунизъм, ама ни излъгаха.
47
16
 
13
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
Ами ако кюрдите вземат че разбият турците.На никой не му идва на ум това.-На никой не му идва на ум, защото нямат великия ганьовски акъл! Трябва да те обявят за нобелов лауреат!