Надеждата на Тръмп: Дано кюрдите се оттеглят!

Американските войници не трябвало да са в Сирия
89
Надеждата на Тръмп: Дано кюрдите се оттеглят!
Снимка: Reuters, архив

Американският президент Доналд Тръмп изрази надежда, че кюрдите в Сирия ще се оттеглят от турската граница, предаде БТА като се позова на ДПА.

"Трудно е да се биеш със сили, имащи самолети, когато ти нямаш", каза Тръмп в реч във Вашингтон.

Още по темата

Той защити решението си да изтегли американските войски от сирийско-турската граница, след което Турция започна настъпление срещу кюрдите.

"Не мисля, че нашите войници трябва да са там през следващите 50 години, за да охраняват границата между Турция и Сирия, щом не можем да опазим собствените си граници у дома", каза той имайки предвид границата на САЩ с Мексико.

"Убихме ИДИЛ, сразихме я, свършихме си работата, трябва да си ходим у дома", добави той.

САЩ се съюзиха с кюрдите през 2014 г. във войната срещу "Ислямска държава" и заедно отвоюваха територията, превзета от ислямистите.

Западни съюзници разкритикуваха операцията на Турция за установяване на контрол върху контролираната от кюрдите територия по границата. Те изтъкват опасността от хуманитарна криза и от възраждане на екстремистката групировка "Ислямска държава".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: ТурцияСирияТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
Митко Палалузов преди 4 години
Тия от ПКК наистина ли си повярваха ,че САЩ ще им пука за една Марксистко-ленинска терористична организация в която капитализма и САЩ са втора мишена след Турция?
62
0
 
1
 
! Отговори
Социопат преди 4 години
До Бивш зенитчикВ тия страни дето ги изброи пенсията е 500 Е за 100Е пенсия няма как да се биеш
61
0
 
0
 
! Отговори
Сотир преди 4 години
Братухи Крим наш,Мюмбич ваш
60
0
 
1
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 4 години
САЩ и ЕС са от стара коза ярета,надъхаха турците и сега си пият аператива и гледат как турците им вършат черната работа в Сирия за без пари,,,,
59
0
 
2
 
! Отговори
Бивш зенитчик преди 4 години
Аз също съм служил през соца. Не ми е никак мило за соца, а за България, за моите деца и внуци. И сега съм готов да се бия за тях. Много лошо, че няма вече Патриотично Възпитание в България, с изключение в семействата, но не всички. Я вижте Поляците, Унгарците, Французите, Гърците, Сърбите - какви патриоти са. Да не говорим за Американци и Руснаци. Неоходимо е отново да се въведе патриотично възпитание и военно обучение в средните училища - чисто патриотично, без политически украски и идеологии
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямата нахранена турска армияще бъде добро пушечно месо за откосмоса.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже какви *** потурнаци!Целта им била Русия! Значи искатна всяка цена да се самоубият!
56
0
 
1
 
! Отговори
кирка преди 4 години
До Анонименна м...та си или да дойдат в БГ
55
0
 
4
 
! Отговори
ХА, ХА, ХА преди 4 години
Боже, Боже до къде е докара ДЕМОКРАЦИЯТА и ЦИВИЛИЗАЦИЯТА! Нищо ново под слънцето и претенциите за хуманност и човеколюбие до къде опряха
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им даде Маса Чузец да си направят държава.
53
6
 
9
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
Кюрдите няма да се оттеглят. Турците искат да подменят населението в техните територии. Това се нарича етническо прочистване. Ти , ако си ще се оттеглиш ли или ще загинеш като мъж в родната си земя?
52
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямата политика, не е игра в шашки. Комбинациите са многоходови, както в шахмат.-------Научи се да пишеш на български бе, феде раст.Из мет росийска...
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е границата където на турците нещо им се случва, ама не Фолксваген да им идва с милиард и половина! Тази държава е в тотален възход и Брюксел е много жалък и скимтящ жално! Освен да спрат нас за Шенген на друго не са способни...
50
2
 
2
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
До Анонимен 59И да ти го обясня, няма да проумееш....
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако не се оттеглят турците ще ги избият до крак, точно както столетия наред са правили с другите сащ, великобритания и прочие демократични държави
48
3
 
16
 
! Отговори
Б236 преди 4 години
Ние бедняците нямаме право да коментираме нашите господари Русия,САЩ,Турция и ЕС!Малките мишлета може само да гледат как големите си мерят п....ишоците.
47
2
 
7
 
! Отговори
Мустафа преди 4 години
до 29Как да идат там като там са кюрдите, твоите евроатлантически приятели Юнкер и Мурсула защо приеха 10 млн африканци и сомалийци и джихадисти отказаха да приемат сирийците ?
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямата политика, не е игра в шашки. Комбинациите са многоходови, както в шахмат.Справка Югославия, Ирак, Либия, Афганистан. Останалото са незрели илюзии на, неразбралите уроците на Историята, лидери.
45
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дон55СА, Кувейт и др сае съюзници на САЩ на високо ниво. Въртят се петрол, злато, техника и др. Нима сравняваш група кюрди с Кувейт?Ти сериозен ли си? Първо Кувейт има пари да си плати защитата на САЩ. Второ кюрдите им помогнаха, защото Идил ги думкашее като ***, а режима не им помагаше. Реално САЩ им помогна да се защитят срещу Идил. Но защо САЩ да влиза във война с Турция?
44
5
 
8
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
До Анонимен 46Русофил не може да каже Путин да бомбардира Турцшя. Това завистници, който ги е яд, че Русия не допусна Сирия да се разпадне и закрепи Асад. Сега им се иска Путин да направи грешен ход .....