Асад: Ердоган иска да присвои част от сирийската земя!

Сирийският президент посети фронтовата линия
Обновена: 22 окт 2019 16:06 | 22 окт 2019 16:03, Елка Василева
26
Асад: Ердоган иска да присвои част от сирийската земя!
Снимка: БТА

Сирийският президент Башар Асад заяви днес при неочаквано посещение в провинция Идлиб, че битката, която сирийската армия води срещу джихадистите и бунтовниците там, е за да се сложи край на войната, разкъсваща Сирия от 2011 г., предаде Франс прес.

Сирийският президент пристигна на фронотвата линия в провинция Идлиб за среща с военнослужещите, съобщи агенция САНА, цитирана от ТАСС.

Още по темата

На сайта на сирийската агенция е качена снимка на Асад, който общува с войниците в селището Ал Хабит, където е разположен един от гарнизоните на сирийската армия.

"Ние винаги сме казвали и пак казваме, че битката за Идлиб е основата за прекратяването на хаоса и за унищожаване на тероризма на цялата сирийска територия", заяви Асад, цитиран от президентската пресслужба.

По думите му решението да се изпрати сирийската армия към Североизточна Сирия след началото на турската военна операция, не е било политическо решение, а конситуционен и национален дълг. "Когато се сблъскваме с агресия, всички сирийци са длъжни да застанат рамо до рамо. За съжаление, това не беше така в първите години на овйната и агресията срещу Сирия", допълни Асад.

Той подчерта, че "за Сирия е еднакво важно всяко късче от нейната земя, и затова първостепенно значение има развитието на военната ситуация. "Ние сме казвали и продължаваме да казваме, че битката в Идлиб има решаващо значение и ще постави карй на анархията и тероризма във всички части на Сирия", каза Асад, обръщайки се към военнослужещите. Той обвини Турция в експанзионистки замисли по отношение на северните райони на страната.

"Президентът на Турция открадна от Сирия петрола и житото й, изнесе заводите от Алепо, а сега Ердоган иска да присвои част от сирийската земя с природните й богатства", цитира думите му САНА.

Според САНА сирийската армия продължава да установява контрол на селищата в североизточната провинция Хасака на подстъпите към град Тал Тамер и разширява позициите си по трасето Хасака-Алепо.

Посещението на Асад е на фона на предстоящата днес среща между президентите на Турция и Русия Реджеп Ердоган и Владимир Путин в Сочи, които ще обсъждат ситуацията в Северна Сирия в контекста на турската военна операция, пише БТА. Освен това се очаква на срещата да бъде засегнат въпросът за зоната за деескалация в Идлиб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: ТурцияСирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ерол"Но за съжаление много хора умряха заради него"Глупости. Войната я започнаха обонго и хилърицата. Асад е герой който защитава народа си.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТУРАНТи нормален ли си? Какви американци е имало в Идлиб? Американците бяха от изток на река ефрат.
20
0
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Асад, разбира се, е любимец на мнозинството сирийци и скоро ще стане всепризнат национален герой на Сирия! Той не само не избяга в най-тежките моменти, но и намери начин (и съюзници) да се справи с терористите и чуждите агресори и освободи страната си. Хуманният и демократичен Запад все още държи тази печално разрушена страна под санкции заради лоялността на сирийците към Асад.
19
5
 
2
 
! Отговори
ерол преди 4 години
Асад може да няма сили,но разиграва всички държави и може да се каже че е един от най-разумните лидери по-света!Но за съжаление много хора умряха заради него,и той никога не е избиран от народа за президент
18
0
 
5
 
! Отговори
Ооппоп преди 4 години
Последна минута: Ердоган и Путин се разбраха за Сирия. Вижте туитър или новините от чужбина
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Асад е мишок. Бие се с няква измислена армия от наемници. Няма сили дори кюрдите да победи. А всички видяхме за колко време турция ги избута. Това потвърждава думите ми. Народа на Сирия определено, не е на страната на Асад. Ако беше армията му щеше да е милиони и отдавна да са сгазили Идил и кюрдите.
16
8
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АСАД: КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ВАСАЛ НА ТУРЦИЯ И ПРЯКО НЯМА ДА ИМ СЕ ОПЪЛЧИ И ЗАТОВА МЕ НАКАРАХА ДА ГИ ПЛЮЯ АЗ!
15
9
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АСАД: ТУРЦИЯ ДА ПРЕСТАНЕ ДА КРАДЕ ЗЕМЯ В СИРИЯ КОЯТО Е НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!
14
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АСАД: ДАДОХ ЗЕМЯТА НА СИРИЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ТЕ МИ НАРЕДИХА ДА ДАМ И ТОВА ИНТЕРВЮ!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите искат да присвоят сирийска земя. Турците не им дават. Сирийците ще дадат ли автономия на кюрдите?Кюрдските зони бяха американски бази. Сирийците и турците заедно прогониха американците и тяхното влияние в Сирия.
12
5
 
13
 
! Отговори
към 11 преди 4 години
Путин няма да изостави никого. Как се развиваше гросмайсторската партия до този момент:1. Кюрдите си живееха с подкрепата на пиндостанските военни бази на левия бряг на Ефрат и не искаха да чуят за Асад;2. За да влезе Ердоган в Сирия, най-вероятно е получил съгласието на Пиндостан "ние се оттегляме на юг, вие веднага заемате иериторията";3. Кюрдите разбраха, че ще ги изколят и припнаха при Асад да молят закрила;4. Асад им каза да и въведе СА пред носа на Ердоган;5. Ердо е в Сочи да моли.
11
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Путин иска територия от България но няма да му се получи. Ние сме в ЕС и НАТО.
10
14
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Суверенна, Единна, Силна и Неделима Сирия.Само така и никак иначе."И кък ще стане тая работа? Доганя не го слуша главата, а Путин за да удовлетвори щенията му трябва както Тръмп изостави кюрдите, така и той да изостави Асаад. Недопустимо е съдбата на съюзническа държава (Сирия) да се решава без неин представител. Путин има Сирия за руска реСпублика!
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бял човек, обръснат, светски облечен. Тоя ЕС и САЩ настояваха да го заменят с ***.Да ви пикам на демокрацията.
8
3
 
10
 
! Отговори
преди 4 години
Грешите, че Владимир Путин и Реджеп Ердоган днес в Сочи ще обсъждат ситуацията в Северна Сирия в контекста на турската военна операция. Те ще обсъждат ситуацията в Северна Сирия и Идлиб в контекста на руската концепция за Суверенна, Единна, Силна и Неделима Сирия. Само така и никак иначе.
7
18
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Ако Адад и Ердо се сбият всички печелим само Путин губи
6
7
 
4
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Терористите да бяха мирни седели да не бяха чудо видели.
5
0
 
8
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
То за това е и данданията номера за борба с терористите малко се поизтърка, но все още минава.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишо къде се скри никой не те вижда
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само иска, той вече я присвои!-------------------------------------------Присвойл таратанци присвойл.