Видеокадри от удара, при който Багдади е бил ликвидиран

Информацията потвърди източник от иракското разузнаване
Обновена: 27 окт 2019 14:01 | 27 окт 2019 14:01, Елка Василева
56

 

 

Кадри от адиоудара в Сирия, при който се предполага, че е бил унищожен лидерът на „Ислямска държава“, бяха публикувани в Twitter.

Още по темата

Във видеото се виждат авиоударът и съоръжението, което е било разрушено през изминалата нощ в Бариша. По данни на местни информационни агенции Ал Багдади се е укривал там.

По-рано медии съобщиха, че САЩ са провели в Сирия спецоперация срещу лидера на ИД Абу Бакр ал Багдади, като той е бил ликвидиран.

За момента информацията не е официално потвърдена.

От своя страна високопоставен източник от иракското разузнаване потвърди пред агенция INA съобщенията за ликвидирането на лидера на ИД, пише РИА Новости.

Командващият на въоръжената опозиционна коалиция "Сирийски демократични сили" (СДС) Мазлюм Абди каза днес, че кюрдите са причастни към операцията, в резултат на която, както се предполага, е бил ликвидиран главатарят на терористичната групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, предаде ТАСС.

"Успехът на тази историческа операция е резултат от съвместната разузнавателна работа с американските партньори", написа Абди в Тwitter.

Преди часове американското списание "Нюзуик" съобщи, че Багдади е бил убит вчера при спецоперация в сирийската провинция Идлиб. Според списанието операцията е била проведена от Обединеното командване за спецоперации на Пентагона, след като били получени заслужаващи доверие разузнавателни сведения.

Представител на сухопътните сили на САЩ, информиран за резултатите от операцията, съобщил на "Нюзуик", че Багдади е ликвидиран.

Пресслужбата на Белия дом съобщи, че днес президентът Доналд Тръмп ще направи "много важно съобщение" в 13 ч. по Гринуич (15 ч. бълг. време).

Версии за ликвидирането на Багдади периодично се появяват в медиите от няколко години. Нито една от тях обаче да сега не е била официално потвърдена, отбелязва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Абу Бакр ал Багдади
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Промит Мозък"Ирански календар от 1973 с арабки с къси полички ...."Персийки не арабки. Персите и арабирте са много различна стока. Персите са арийски народ а арабите, особено саудитците, са по-*** от маймуни. Ако нямаха петрол и западни инвестиции нямаше още да са отрили колелото.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Тероризма е създаден от САщ"Не е вярно. Тероризма е създаден от израел.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Светската държава в Иран не беше свалена от руснаците"От американците. През 1953 цру провежда преврат ръководен от Кърмит Рузвелт за сваляне на президента Мохамед Мосадик. Слагат на чело шах който дава пълни права на анличаните и американците да креадът петрол. После иранците вдигат ислямската революция да изгонят американския диктатор.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА Е 7-ТО ПОДРЕД ОБЯВЯВАНЕ ЗА УБИЙСТВОТО НА БАГДАДИ САМО ЗА ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА, ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ 365 ПЪТИ ДА ГО УБИЕМ В СПЕЦ ОПЕРАЦИИ. ПЕНТАГОНА !!!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светската държава в Иран не беше свалена от руснаците, доколкото си спомням. Помогнаха някъде по от другаде ;)))
30
0
 
0
 
! Отговори
Вили преди 4 години
До Анонимен 22Колкото си прав, толкова да си здрав.
29
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия създаде радикалния ислям във Иран,ирзн бе светска държава докато СССР не ги радикализира,Русия създаде *** ,ВИС,СИК
28
3
 
5
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До Промит Мозък - И си прав, и не си. Безспорно евреите са навсякъде - и кремълски и американски и гватемалски, и български. Но те нямат фронт, а разбъркват постоянна кървава каша, за да пият кръв и дъвчат по възможност бели души. Те никого не са оставили, защото към никого не са задължени. Те са си диваци, но в ръцете им са поставени Парите, Правителствата и Армиите на света.
27
1
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Жив е той, жив е - джифтала, джифтала там в пясъците, където се полагат основите на Новия Ред! Слава на Царя, Симеон де, слава и на ББ Безсребърника, който пак спечели изборите, слава и на Соломон Паси, както се е намазал с олио пред огледалото! Но баш слава на Ицо Стоичкоф, защото е последния хетеросексуал в червената власт. Партия и народ единни как нелзя лучше. Борихме се, победихме, сега се кефиме!
26
8
 
19
 
! Отговори
Рон Бургунди преди 4 години
Е разбира се че всичко е ясно от това видео.....сто процента е той и 100%е убит Хахаха
25
15
 
22
 
! Отговори
Промит Мозък преди 4 години
До Анонименисламския фундаментализъм беше създаден от Американските юдо-масони през началото на 80' за да се бори с Русия в Афганистан .... от там се започнааз имам Ирански календар от 1973 с арабки с къси полички ....Америка има гадния навик да оставя "съюзниците" си на съдбата им след като ги използват - погледни Украйна, погледни Прибалтика, погледни Инакс скоро ще видиш какво ще стане и с Полшасега Кремълските евреи заменят Американските - това е
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23А накой може ли да отгатне, защо Богдади не беше проблем нито Асад, нито за Путин, нито за Ердоган !?
23
10
 
8
 
! Отговори
Днес бг преди 4 години
до сега преписвахте "новини" от западните юдо-масонски средства за масово промиване на мозъци и дезинформация,сега почнахте да преписвате "новини" от средствата за масова дезинформация на Кремълските еврей .... поне превеждайте на Български, Руски не се учи в училишата от 30 години а и руски книги и телевизия вече няма ... и журналистиката ние като майка Бълагария - клета и проклета .....
22
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинското име на Ал-Багдади е Симон Елиот, добър приятел на покойния Джон Маккейн, Линдзи Грахам и др.Агент на МОСАД, трениран почти във всички елитни школи за специални операции в САЩ и Израел. Преминава интезивно обучение в американската ВВБ в Багдад за една година, преди ИДИЛ да е създадена. Оръжията за ораганизацията са доставени от ЦРУ и МОСАД, основно от разграбените арсенали на Кадафи в Либия. Организацията е тренирана в лагери в Йордания, Израел и Саудитска Арабия.
21
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната холивудска инсценировка
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само съюзниците на Путин в Сирия нямат проблем с терористите !
19
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тероризма е създаден от САщ , поредния въображаем враг, гледайте филма "Шокова доктрина", но това е стара история. Целите са едни и същи, заграбване на всичко, но доста държави се съпротивляват, макар и безуспешно за разлика от нас. Ние я приехме с радост, както и всичко друго доктрината.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦРУ го задраскаха от списъка payroll.
17
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин охранява Багдади при Кадиров !
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
краваристанските номера край няматдо вчера го вардеха днес решили да го гръмнатсигур са му намерили 10 -тина заместникатака е със слугите на сраваршингтонне се знае кога ще те пожертват и за какво