Мирният план на Тръмп бе отхвърлен от Арабската лига

Той не отразявал минималните искания на палестинците
2 фев 2020 17:00, Нели Христова
17
Мирният план на Тръмп бе отхвърлен от Арабската лига
Снимка: БГНЕС

Преди няколко дни Доналд Тръмп представи "мирния си план" за Близкия изток. Но той не се хареса на Арабската лига. Днес, тя отхвърли плана на президента на САЩ, а министрите на външните работи от Арабската лига заявиха, че планът не отговаря на минималните искания на палестинците.

Още по темата

Те бяха категорични, чеЛигата няма да сътрудничи на САЩ при прилагането му, пишат от Bulgaria ON AIR.

А палестинската автономия прекъсна всички отношения със САЩ и Израел, включително тези, които засягат областта на сигурността. Това оповести палестинският лидер Махмуд Абас.

Той беше на посещение в Кайро, за да се срещне с представителите на Арабската лига. По думите на Абас планът е нарушение на споразуменията от Осло, подписани с Израел през 1993 година.

Планът предвижда признаване от страна на САЩ на израелските селища на окупирана земя на Западния бряг и на Ерусалим за неделима столица на Израел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Истина и правда преди 4 години
Тоша е само поредната измама на ислямските араби фалшиво наричащи се палестинци престъпни терористи,който с измамни обещания за мир продават "мир", който нямат нито могат да дадат, а само с цел да окупират и ограбят повече от святата земя на Божия избран народ Израел земя над която няма право,а противозаконно ограбват с противозаконните си договори за фалшив мир за които лъжи не само ограбват чужда земя но получават милиони долари за престъпните си дела от корумпирани или заплашени от тях лидери
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТексас и Калифорния вече са мексикански територии.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък имам мирен план за САЩ. Всички кравари да се съберат в Тексас и Калифорния и останалото да се върне на индианците.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
арабската плюнка и лига няма думата.
9
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Че това мирен план ли беше или идея за създаване на палестински резервати?Типично американска работа.Така че-нека войната продължи,току виж Израел наистина пострадал.
8
3
 
9
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 4 години
С тези климатични и други промени, които още не са се развихрили, никакви ''високи'' технологии няма да спасят планетата, достатъчно е само пчеличките да поизмрат, което вече е започнало, за да разберетe, че вашего ''господа бога технологичнаго'' е въздух под налягане и с нищо не може да ви помогне! Само потърпи още 2-3 десетилетия, не повече, за да се убедиш в ''светлото'' бъдеще на планетата! Пожарите в Австралия съвсем нагледно показаха колко ''господ бог технологичен'' може да ''помогне''!
7
3
 
5
 
! Отговори
Хюго Бос до 7 преди 4 години
Не им остава много време и ще се върнат на камилите и в пещерите. Ние знаем, ме бъдещето е с алтернативни източници. Добре че са петродоларите, та да видят и те електричество, компютър и цивилизация. Щото и Иран има петрол, ама с тези санкции дали могат да купят нещо..,
6
5
 
9
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 4 години
Че кой освен сащ и изсраел приема този ''мирен план'' на задокеанските и близкоизточните !? Арабите е достатъчно да сменят валутата, за която продават петрола си и задокеанският балон под налягане се спуква!
5
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арабите се намират още в 19-ти век и не искат мир. Ако нямаха пари от петрол щяха да са на икономическото равнище на Йемен или Судан. Справка - Йемен и Судан. Докато евреите направиха от пустинята рай и то в условия в които им се налагаше да харчат безумни пари за отбрана. Единственият начин да има мир в Израел е всички араби да бъдат изгонени от държавата и да има твърди граници със съседните държави. Мулти-култи е измислица на професорчета в университетски столчета и не работи.
4
3
 
18
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Колко се загрижили арабите за палестинците. Смях! Затова ли не ги приемат в страните си?
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по важното е да угоди на израел! идват избори!
2
5
 
16
 
! Отговори
Репичка преди 4 години
И аз отхвърлям ГРОБ ама....
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Мирният план" на бай Дончо е фуфло.