Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Няма официално потвърждение за инцидента
Обновена: 11 фев 2020 14:25 | 11 фев 2020 14:06,
377
Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Преди няколко дни турски бойни самолети са се опитали да навлязат във въздушното пространство на Сирия над провинция Алепо, но са били "прихванати" от руски изтребители. Това пише китайският новинарски портал Sohu, позовавайки се на свои източници, предава EA Daily.

Твърди се, че Турция е направила опит да нанесе въздушни удари по позиции на сирийското военни в региона на Големия Идлиб (провинции Идлиб и Хама, части от провинции Алепо и Латакия), използвайки изтребители F-16. Но плановете на турската страна са били осуетени от вдигнати във въздуха от базата Хмеймим в провинция Латакия многоцелеви изтребители Су-35 на Военно-космическите сили на Руската Федерация, пише "Фокус".

"Руските Су-35 фактически са блокирали входа на турските F-16 в сирийските въздушно пространство и не са им позволили да пресекат въздушната граница. В крайна сметка турските пилоти са били принудени да се оттеглят", казват източниците на Sohu.

Няма официално потвърждение на информацията за "срещата" на руските ВКС и турските ВВС в района на сирийско-турската граница. Според военни експерти публикациите на този китайски ресурс често "грешат" с непроверена информация, която в крайна сметка не намира потвърждение. Има обаче случаи, когато публикациите във военните секции на Sohu за събития в различни въоръжени конфликти по света с времето се оказаха надеждни.

Както EADaily съобщи, миналата седмица официална Анкара обяви за свой приоритет в северозападния регион на съседната арабска република - прекратяването на офанзивата на сирийските правителствени сили. В момента Турция очаква Русия, като една от страните-гаранти на прекратяването на огъня в Сирия, "да окаже натиск върху режима на Асад", заяви на 6 февруари турският външен министър Мевлют Чавусоглу. В същото време външният министър увери, че Турция няма намерение да воюва с Русия в Сирия.

Припомняме, че сирийската армия настъпва в Големия Идлиб на фона на гневни тиради и ултиматуми към Дамаск от военно-политическото ръководство на Турция. Анкара няма да позволи на войските на Асад да завземат нови територии и да се укрепят в последната крепост на "сирийската въоръжена опозиция" в провинция Идлиб, заяви на 4 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Турският лидер направи още едно предупреждение в деня, след като в посочената провинция на Сирия бяха убити военнослужещи и цивилни специалисти от турските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗозоМарципана е австрийски десерт и се прави от бадемова паста.Това, което ни продаваха за марципан навремето беше някакво соц менте.
16
9
 
32
 
! Отговори
Нагли преди 4 години
Турците са гнусни окупатори. Какви претенции могат да имат?
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
AN Nabyad e osvoboden ,miliciite i voyskata na ASAD bqgat panicheski,svalen e edin siriyski voenen helikopter koyto iskal da hvurli varel bomba
14
8
 
16
 
! Отговори
На края преди 4 години
ще се сбухат. С Турция натам отива ортаклъка с Русия. И познайте кой ще победи!!!
13
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПижоТепърва ще си свидетел на какво е способен Ф16.Още преди 2 години са започнали тестове да му прикачат лазерно оръжие.
12
11
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
...............но са били "прихванати" от руски изтребители.............Ако бяха прихванати, сега там щеше да мирише на опърлена вата :)))))))))))))))))
11
23
 
16
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
ЧОК Аванта са пуснали този път комшиите:):):)Предния път като се срещнаха в небето над Сирия Турски и Руски изтребители всички видяхме какво се случи на Суто:):):):)
10
16
 
16
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Подобна "новина" я очаквах от няколко дни. :))) Причината за такава статия далеч не е тази за която си мислите. Та: От около две седмици руските хибридки се въртят статии които в общи линии казват следното:" Су 35 показа "неподозирани бойни възможности в Сирия и...............Су 57 може би не необходим на руската армия" . Та с две думи лекичко "ви подготвят за олимиадата" т.е. краха на Су 57 който никога няма да го бъде:)) Язък за потрошените пари и бясна пропаганда:)))))))))
9
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малайзия се отказа от Су-35 понеже много могат да прехващат това и онова.Руските караджейки са напълно слепи за каквото и да било освен МиГ29 и оная бракма, която сами треснаха в Сирия, някакъв транспортен АН ли Ил ли,където Ф-а се беше скрил зад него :-) забравих.
8
27
 
12
 
! Отговори
т преди 4 години
Горкият Башар Асад превърна Сирия в лесна плячка, сега освен опасния руски хищник се сдоби и с още един - турски. Но поне Ердоган може да "ловува" и на друг фронт - в Либия.
7
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Асадчо още си царува, Мадурко и той. Ко стана хамериканци?!? уж нещо таковата ама ви таковаха!
6
30
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
И един мармот завиваше руски марципан в станиол :))))))))))))))))Пълни глупости от руските Вселенски военно-анимационни сили :)))))))))))))))
5
19
 
17
 
! Отговори
lol до 1 и 2 преди 4 години
Никакво отмъщение не е. Путин ги продаде и сега е първи приятел с Ердоган. На крак му ходи, сделки подписват заедно и потоци ще си строят - идилия. "Защитникът на православното християнство" заедно с османеца ахахахах
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този китайски новинарски портал 100% може да му се вярва. Ако беше портал от о-в Тамбукту -200% :)))
3
52
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новината е пълен фейк. Ако беше истина щеше да има свалени руски железа, както винаги.
2
20
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
Това е руско отмъщение за сваления от турците през 2015 Су-24
1
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците е трябвало да си отмъстят за сваления руски самолет преди време и да свалят турските таралясници. Няколко джихадиста по-малко.