Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Няма официално потвърждение за инцидента
Обновена: 11 фев 2020 14:25 | 11 фев 2020 14:06,
377
Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Преди няколко дни турски бойни самолети са се опитали да навлязат във въздушното пространство на Сирия над провинция Алепо, но са били "прихванати" от руски изтребители. Това пише китайският новинарски портал Sohu, позовавайки се на свои източници, предава EA Daily.

Твърди се, че Турция е направила опит да нанесе въздушни удари по позиции на сирийското военни в региона на Големия Идлиб (провинции Идлиб и Хама, части от провинции Алепо и Латакия), използвайки изтребители F-16. Но плановете на турската страна са били осуетени от вдигнати във въздуха от базата Хмеймим в провинция Латакия многоцелеви изтребители Су-35 на Военно-космическите сили на Руската Федерация, пише "Фокус".

"Руските Су-35 фактически са блокирали входа на турските F-16 в сирийските въздушно пространство и не са им позволили да пресекат въздушната граница. В крайна сметка турските пилоти са били принудени да се оттеглят", казват източниците на Sohu.

Няма официално потвърждение на информацията за "срещата" на руските ВКС и турските ВВС в района на сирийско-турската граница. Според военни експерти публикациите на този китайски ресурс често "грешат" с непроверена информация, която в крайна сметка не намира потвърждение. Има обаче случаи, когато публикациите във военните секции на Sohu за събития в различни въоръжени конфликти по света с времето се оказаха надеждни.

Както EADaily съобщи, миналата седмица официална Анкара обяви за свой приоритет в северозападния регион на съседната арабска република - прекратяването на офанзивата на сирийските правителствени сили. В момента Турция очаква Русия, като една от страните-гаранти на прекратяването на огъня в Сирия, "да окаже натиск върху режима на Асад", заяви на 6 февруари турският външен министър Мевлют Чавусоглу. В същото време външният министър увери, че Турция няма намерение да воюва с Русия в Сирия.

Припомняме, че сирийската армия настъпва в Големия Идлиб на фона на гневни тиради и ултиматуми към Дамаск от военно-политическото ръководство на Турция. Анкара няма да позволи на войските на Асад да завземат нови територии и да се укрепят в последната крепост на "сирийската въоръжена опозиция" в провинция Идлиб, заяви на 4 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Турският лидер направи още едно предупреждение в деня, след като в посочената провинция на Сирия бяха убити военнослужещи и цивилни специалисти от турските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
15
 
10
 
! Отговори
Странно преди 4 години
Су35 явно спират само Турските Ф16, защото израелците правят каквото си поискат в Сирия именно с Ф16
36
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е така, Русия е велика страна с големи достижения в културата, науката и военното изкуство. Заслепени сте от омраза. Когато Русия е била световна империя Германия е била разделена на 300 държавици, а на немски Карл V казва, че е говорил само с конете си.
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Diktator Asad vmesto da ide na demokratichni izbori izbi nad 1 milion civilni suniti i izgoni nad 10 miliona v Turcia i Evropa samo i samo shiitite da zavladeyat Siriya,no zatvori ochi kogato 7 procentnoto kyurdsko malcinstvo okupira 40 procenta teritoriya zaedno s petrola
34
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДаниФ-16 е избягвал сблъсък с руско желязо само в хибридни статии като тази. В реалността само ги е свалял без нито една загуба до сега. Повтарям , нито една.
33
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пишете глупости от китайски източници, а защо не пишете че вчера има унищожени над 100 асадити плюс незнайно колко руснаци от турската армия? Защо не пишете че спешно от Русия е изпратен самолет болница Ил-76 заради голямото количество ранени руснаци? Защо не пишете, че вчера Путин е изпратил по спешност руска делегация в Анкара за да урежда нещата с разсърдения Ердоган?
32
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никво руско оръжие не е победило нацизма. Хитлер е класи над тях - реактивни самолети, ракети, модерно оръжие, синтетично гориво и куп други. САЩ победиха нацизма с доставките на хиляди самолети, камиони, танкове и мониции. Русия е бедна финансово и уместеено да води война.
31
6
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До АнонименОбщо взето си прав-Тръмп изтегля войската от районите в Сирия където няма нефт.Що му е на баир лозе-без далавера?Нека Русия и Турция да имат повод за скандали.Мъдра политика-ако Турция се скара с Русия,пак ще кацне на тръмповия,хи-хи.
30
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те СУ за това са такива големи да може да има място за ср*не : ) хахаИначе за Асад да... За една власт разсипа цялата държава, унищожи милиони съдби, унищожи бъдещето на милиони, трагедия. Всичко това да седи на царския стол. Нищо не е научил човека от историята си донтук.
29
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАФ16 Блок 70 като нашия е с радар от Ф35, който вижда всичко на такава дистанция, че всяка руска бракма ще разбере, че към нея се приближава нещо едва, когато е вече време за катапултиране.
28
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слава на Русия и на руското оръжие, спасило света от нацистките oрди с ужасна цена - кръвта на руския народ. Слава на Русия, освободила България. Чърчил веднъж вдига наздравица и казва "Да живее Сталин Велики!", "Да живее Вечната Русия" - Де Гол. Американците може да не обичат Русия, но изпитват уважение и благодарност към руския народ заради втората световна и заради подкрепата на Екатерина за американските революционери. А немските и турските слуги нека се киселчат.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
V Idlib v momenta jiveyat 4 miliona suniti i armiyata na diktator ASAD i ruskite vatnici iskat da gi unishtojat i da zaselqt tam shiiti,Erdogan kaza che nqma da gi pusne v Turcia ili ako stane tova shte gi pusne v Evropa
26
11
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Пълни глупости от руските Вселенски военно-анимационни сили"Междугалактически и ултра - транс светлинни сили...Ха ха ха тЯзи чебАрашками съвсем са се надрусали!
25
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато Путин се прихване за чeтала, тогава и Су35 ще прихване Ф16.
24
9
 
18
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Не е добре да знаем че Ф16 избягва сблсъсък с Су35 ... че нали такива ще купуваме, а "врага" е именно със Су35 ...
23
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За малко да видим, как падат отново Руски щайги.
22
4
 
29
 
! Отговори
за 16 преди 4 години
Турчак, имате си държава, имате си територии. Не те ли учила мама, че не е хубаво да се краде. Турция се опитва да краде сирийски земи. Сирия трябва да си освободи земята от терористите.Турция рещи, че в мътилката ще си пооткрадне една сирийска област.Нагло племе. Трябва да бъде държано бедно и гладно и бой, за да си знае мястото. Иначе веднага посяга на чуждо.Засрамете се бе, джангали.
21
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 20 преди 4 години
Половината от "вашите" или "нашите" са такива бе, какво плюеш?
20
9
 
25
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Ф-16 няма никакъв шанс.
19
13
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До АнонименЕдно време *** се мъчиха да правят шоколад, но не знаеха точно кога трябва да се "плюйне в казана" за да се получи :)))))))))))))))) Накрая изкараха върховата технология на комунизма - Троен чушкопек :)))))))))))))))))))
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Pokazaha kak armiyata na Asad razrushava nadgrobnite plochi v sunitskite grobishta,tiya shiiti sa zverove