Сирийски военни са загинали при турски обстрел

Има и турски жертви след въздушен удар
25 фев 2020 09:37, Елка Василева
61
Сирийски военни са загинали при турски обстрел
Снимка: архив, БГНЕС

Девет сирийски войници са загинали при турски артилерийски обстрел в Северна Сирия, предаде агенция Франс прес, като се позова на Сирийската обсерватория за правата на човека.

Според публикации в социалните мрежи вероятно турският огън е бил насочен срещу пристигащи подкрепления на сирийската правителствена армия. Във вторник армията на Башар Асад овладя няколко селища в област Идлиб, но подкрепяните от Турция бунтовници контраатакуваха и са си върнали контрола върху 3 селища в района, включително Найраб с цел да открият пътя към град Саракиб, където се пресичат двете ключови магистрали М4 и М5, предаде БНР.

В понеделник конвой от най-малко 50 турски военни машини пристигна в района. Турски конвои от техника с дължина няколко километра са навлезли в района, заяви на пресконференция на 21 февруари ген. Олег Журавльов, който оглавява Руския център за помиряване на враждуващите страни в Сирия към министерството на отбраната.

По-рано вчера руската агенция РИА Новости, цитирайки турски военен източник, съобщи, че 13 турски войници са загинали след въздушен удар срещу техен пост в област Идлиб. За момента няма потвърждение на тази информация от официални турски източници.

Въпреки разминаванията между Анкара и Москва по отношение на Идлиб в други райони на Сирия бяха подновени техните съвместни патрули.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: ТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Русия патрулира от руските войски!
4
26
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Въпреки разминаванията между Анкара и Москва по отношение на Идлиб в други райони на Сирия бяха подновени техните съвместни патрули.Това със съвместните патрули, е пародия. От кого патрулират? Нали Русия ако спре да бомбардира, всичко ще е ок!
3
28
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Мокрият сън на атако-комунисттите е Асад+путин да превземат всичко и да пратят голяма порция джихадисти към Европа, за да дестабилизират ЕС. Няма как да им се случат нещата. И понеже са мекички и безсилни, им остава да пишат за някаква къща в Барселона :))))))))))
2
42
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Ердоган действа много меко.Трябваше да са не 9, а 90.
1
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците да се изнасят от там и да оставят Сирия на сирийците!