Църквата на Божи гроб отваря врати за богомолци

Коронавирусът затвори светинята за два месеца
23 май 2020 17:44,
2
Църквата на Божи гроб отваря врати за богомолци
Снимка: БГНЕС

Йерусалимската църква на Божи гроб „Свето Възскресение“ ще отвори врати в неделя след двумесечно затваряне поради пандемията COVID-19, съобщиха християнските власти в светия град, цитирани от БГНЕС.

Още по темата

„От 24 май - неделя, това най-свято място отново ще бъде достъпно за вярващите за посещения и молитви“, заявиха духовните пастири на трите вероизповедания, които споделят мястото, в съобщение в събота. Те заявиха, че ще бъдат приложени мерки за "избягване на риска от ново разпространение на инфекцията COVID-19".

"В началото броят на посетители ще бъде ограничен до 50 души и базиликата ще бъде достъпна само за тези, които нямат температура или симптоми на инфекция, и носят подходящи покрития за лице", се казва в изявлението. Посетителите ще трябва да носят маски и да поддържат разстояние два метра един от друг.

Поклонниците ще бъдат помолени и да „избягват всеки акт на преданост, който може да включва физически контакт, като докосване и целуване на камъните, иконите, дрехите и персонала в базиликата“, се добавя в изявлението.

Църквата беше затворена на 25 март преди Великден, като част от мерките, наложени за борба с разпространението на вируса в Израел и палестинските територии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Най-важно е да отвори арменската църква и патриархът да приема жалби.
1
1
 
0
 
! Отговори
Яяяяяя преди 3 години
Някой сряза с аглошлайфка титаниевото стоманено парче и ме освободи от простотията на дуализма - жив и здрав бате, че влизаш у тая свинщина вместо мен!See yaaaaa ....