Англия започна предварително разследване срещу съпругата на Асад

Тя е подбуждала и насърчавала терористични актове?
50
Англия започна предварително разследване срещу съпругата на Асад
Снимка: БГНЕС

Асма ал Асад - първата дама на Сирия и бивш британски инвестиционен банкер, е изправена пред евентуално съдебно преследване и загуба на британското си поданство, съобщи вестник „Sunday Times“.

Лондонската полиция е започнала предварително разследване заради твърдения, че тя е подбуждала и насърчавала терористични актове по време на десетте година гражданска война в Сирия.

Говорител на полицията заяви, че на 31 юли 2020 г. е получило информация във връзка с продължаващия в Сирия конфликт, която е обект на проверка от служителите в отдела за военни престъпления.

Изданието съобщава, че полицията е започнала предварително разследване, след като международната адвокатска колегия „Guernica 37“ е изпратила „доказателства за влиянието на първата дама в управлението на Сирия и за откритата ѝ подкрепа за сирийските въоръжени сили“.

Подчертава се, че е малко вероятно Асма ал Асад да пристигне в Лондон на съдебно заседание и не е ясно дали ще се стигне до съд в нейно отсъствие. Вестникът допуска, че е възможно да бъде издадена червена бюлетина на Интерпол, която ще ѝ попречи да напусне територията на Сирия, за да не рискува да бъде арестувана.

45-годишната Асма ал Асад е родена и живяла в Лондон, където работи в инвестиционна банка до брака си с Башар Асад през 2000 г. и продължава да бъде поданик на короната. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ЛондонСирияАсад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете е тази Англия на англичаните.Колкото и да са останали там.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много да му пръднат на дедовия на Асад...
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там е пълно с араби и мюсюлмани ,индийци и кви ли не извънземни ,сами са си виновни да приемат тия ,да ги хранят лекуват и подаряват пари ,и европейци да ги правят )
31
2
 
17
 
! Отговори
Аршинков преди 3 години
Начи, да защитаваш страната си от бандитската коалиция е "тероризъм", пък американците крадат петрол в Сирия, Ираки и Либия "демократично". Правилно ли съм разбрал.
30
2
 
13
 
! Отговори
чоко преди 3 години
Руснаците и сирийците ги изтикаха от страната,секна им евтиния петрол,белите каски се дискридитираха и сега жена им е виновна.*** и арогантни вече не британци,а полу азиатци и африканци.Сами си разтурват държавата като САЩ.Нещастници.Бледо копие на една велика империя.
29
2
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Запада да се остъкли само това е решението!Докато и нагло-сакси светя бял ден няма да види!
28
3
 
25
 
! Отговори
ДжО1984 преди 3 години
Да не са я объркали с Хилари Клинтън?
27
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния международен терорист диктатор, на който всичките му роднини са замесени в престъпленията му.Тоя изверг бомби с химически оръжия собствения си народ (доказано от специална комисия на ООН през 2014).
26
5
 
5
 
! Отговори
До пияница мистик преди 3 години
Само да ти кажа, че аз съм за Тръмп, но против Путин, глпако, така че недей да поставяш тия неща под общ знаменател ! А ти пред ''пияница мистик'' добре ще е да добавиш ''Хроничен'' !
25
0
 
25
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Не съм на ничия страна в този конфликт, понеже за толкова години така и не разбрах цялата истина (медиите представят информацията според зависимостта си), но смятам, че да се обвинява който и да е в тероризъм, само заради неговата подкрепа към законната власт, е нелепо ! Възможно е да има военно престъпление в такива случаи, но не и обвинение в тероризъм ! А британците и другите ''велики сили'', преди да съдят, добре ще е да погледнат себе си !
24
21
 
5
 
! Отговори
русофили чао! преди 3 години
Русoфилиcтиците много ги яд. Ама и за тях скоро започват масови арести и съд за държавна измяна.
23
2
 
21
 
! Отговори
Дс преди 3 години
Острова на обречените скоро ще потъне...
22
21
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До МухахаАбсолютно вярно е вече това, което си написъл, че кремълското джудже си сложи глупаka Тръмпугер начело на САЩ, за да може да си разиграва коня. Но това не го прави него умен. Напротив! Доказа през цялото си президентство, че хал-хабер си няма от нищо. И накрая точно като нашите комунисти каза, че изборите са фалшифицирани. Сега пак така ще стане, само гледай. А римски гласове купуват всички партии, повярвай ми, даже и от Атака даваха пари за техен глас :)))
21
30
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ФАЛШИВИЯ ПУТИН ПУБЛИЧНО ЗАПЛАШИ ЦЕЛИЯ СВЯТ, ЧЕ АКО НЯКОЙ ТРЪГНЕ ДА МАХА РЕЖИМА МУ В СИРИЯ ЩЕ ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ!! РЕЗУЛТАТА БЕШЕ МИЛИОНИ БЕЖАНЦИ ОТ СИРИЯ КОИТО ЗАЛЯХА ЕС !НО МЕРКЕЛ НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИЯ ЧОВЕК НА СВЕТА С ПЪЛНА ВЛАСТ НАД ЕС, НАТО И ООН СИ МЪЛЧИ ВМЕСТО ДА ЗАБРАНИ НЕФТА ОТ СССР2 И ДА ОГРАНИЧИ ГАЗА И ДА ТУРИ ПЪЛНО ЕМБАРГО НАПРАВО ЩЕ ГО СКАПЕ СССР2 НО ТЯ НЕ САМО, ЧЕ СИ МЪЛЧИ АМИ И СЕ ЦЕЛУВА С ФАЛШИВИЯ ПУТИН!МЕРКЕЛ ИМА ВЛАСТ ДА АРЕСТУВА ВСЕКИ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА НЯМА БАЙДЪН, НЯМА ПУТИН!
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия расисти-монархисти плод на вековно кръвосмешение ,кой им разреши да съдят всичко и всеки!?Откак англоговорящите лидират ,света отива към грозен край!
19
14
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТО СИГУРНО И АЗ ДА СТАНА УПРАВНИК И НА МЕН ЩЕ МИ Е МНОГО ТРУДНО ДА СЕ ОТКАЖА ОТ ВЛАСТТА И БИХ ПРЕДПОЧЕЛ ДА НЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ НОВИ ИЗБОРИ А ДА СИ ОСТАНА НА ВЛАСТ ПОЖИЗНЕНО КАТО ФАЛШИВИЯ ПУТИН :DРАЗЛИКАТА Е, ЧЕ АЗ НЕ СЪМ ГОТОВ ДА УБИВАМ МАСОВО ЗА ДА ОСТАНА НА ВЛАСТ!ЕДИН ЖИВОТ ИМАМЕ И Е МНОГО ВЕРОЯТНО ДА ИМА НЯКАКВА ФОРМА НА ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ И АКО Я ИМА НА МАСОВИТЕ УБИЙЦИ ЩЕ ИМ СЕ СТЪЖНИ ТАМ!
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Живков гласуването беше задължитено. Отчетите за единстеената партия бяха 99% за БКП. Целокупния народ масово му ръкопляскаше на Тошо сй големия артист.
17
15
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До МухахаЩом си повярвал на Доналд Дъмб, че изборите са били манипулирани и са го изритали, значи пиеш белина срещу Ковид, понеже сте на един акъл :)))
16
18
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СЪДБАТА НА ВСЯКА ДЪРЖАВА В КОЯТО ИМА ИЗБОРИ СЕ РЕШАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО А НЕ ОТ ИНДИВИДИ ЗАГРАБИЛИ ВЛАСТТА И ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАЩИ С ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ!---------БАШАР АСАД НЕ Е НИКАКЪВ ПАТРИОТ А ПРЕДАТЕЛ КОЙТО ДАДЕ ДЪРЖАВАТА СИ НА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ЗЕМЯТА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
15
17
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До православен патриотА ТИ ПА ДАНО ПУКНЕШ СКОРО ПРО-КЛЕТ КОМУНИСТИЧЕСКИ УРУ-ДЕ! И ТИ И ФАЛШИВИЯ ПУТИН И ГОВОРИТЕЛЯ МУ ЗА СИРИЯ БАШАР АСАД!