Извадиха 6-годишно момиченце живо след 7 часа под отломките в Газа

Майка й и четирите й братя и сестри са починали
17 май 2021 19:47, Нели Христова
145
Извадиха 6-годишно момиченце живо след 7 часа под отломките в Газа
Снимка: БГНЕС

Малко момиче от Газа е оцеляло след израелски въздушен удар, който е разрушил дома й и е убил майка й и четирите й братя и сестри.

6-годишната Сузи Ешкунтана се събра отново с баща си, след като беше измъкната от развалините на дома си и откарана в болницата Шифа в Газа в неделя. Момичето е стояло в капана на отломките 7 часа.

"Прости ми, дъще моя. Ти ми изкрещя да дойда при теб, но аз не можах да дойда", каза й Рияд Ешкунтана, след като медиците ги събраха на съседни легла в болницата. Мъжът също се лекува от раните си след въздушните удари.

Домът на палестинското семейство е бил ударен рано в неделя след като град Газа бе залян от вълна от атаки, за които са убили 42 души, включително 10 деца и са увеличили броя на жертвите в Газа от едноседмична бомбардировка до 192.

Израел казва, че атакува войнственото ислямистко движение Хамас, което контролира гъсто населената Ивица Газа и че заедно с Ислямски джихад и други бойни групи е изстреляло 2800 ракети към израелските градове.

Тези ракетни обстрели убиха 10 души в Израел, включително две деца. Те също така накараха милиони израелци да се крият в "безопасни стаи" и бункери, тъй като ракетните предупредителни сирени вият по всяко време на денонощието.

"Причината да имаме тези жертви е, че Хамас ни напада от гражданските квартали", казва израелският премиер Бенямин Нетаняху пред американската телевизия CBS.

Ударът по дома на Ешкунтана е в същия район, в който се намира и системата от тунели в Газа, които Израел атакува. Срутването на тунелната система доведе до срутване на къщите над тях и неволни цивилни жертви, казаха военните.

Десетки спасители, полицаи, роднини и съседи се събраха около останките от къщата на Ешкунтана по време на операцията по издирване и спасяване. След няколко часа работници под рухналите стени започнаха да скандират "Аллах Акбар" - сигнал, че някой ще бъде изведен жив.

Сузи, покрита с прах и твърде слаба, за да вдигне глава, плачеше, докато я отвеждаха в линейка. В болницата роднини тревожно попитаха за подробности, когато жертвите пристигнаха.

"Това Йеха ли е? Йиха ли е?", викат жени и мъже, чакащи в приемната, малко преди медиците да им кажат, че четиригодишното момче, братът на Сузи, е мъртво. Две от жените припадат.

Минути по-късно тялото на момиче беше вкарано вътре. "Те доведоха Дана. Дана, Дана, добре ли си?", отново питат те, но младото момиче също беше мъртво, заедно с още един брат и сестра.

Да видят Сузи с отворени очи носи кратък момент на радост за семейството, преди бързо да бъде отведена за рентгенова снивка. Лекарите казаха, че тя няма тежки наранявания.

Рияд Ешкунтана казва, че е вярвал, че семейството му е в безопасност, тъй като в същата сграда живеят лекари, и той е настанил децата в безопасна стая.

"Изведнъж странна ракета, като огън и пламък, разруши две стени", разказва той пред Ройтерс. Родителите хукват да проверяват децата си, когато пада втори взрив, срутвайки тавана.

"Чух сина ми Зейн да вика: "Тате, тате". Звучеше добре, но не можах да се обърна и да го погледна, защото бях в капан", допълва бащата. Когато спасителите повикаха за първи път оцелелите, Ешкунтана е твърде слаб, за да извика, но когато някой се върна половин час по-късно, той успя да привлече вниманието им.

Легнал на болничното легло до оцелелата си дъщеря, с превръзка на главата, той казва, че в началото е искал да умре.

"Бях изпълнен с целия гняв на Вселената, но когато чух, че една от дъщерите ми е жива, си казах слава Богу, защото това момиче може да улови някои - дори малко - от усмивката на останалите ми дъщери, защото е тяхна сестра."


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и после горките евреи - супер жестоки са!
118
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Арабските кучета започнаха да мятат ракети по други населени места,скрити зад жени и деца.Сега,като им отговориха-вой и сополи!Да бе мирно седяло,не би чудо видяло!
117
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** *** - ***.***
116
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Израел брани Земите си, палестинците са филистимци и нямат нищо общо Евреите. Палестинците/филистимците са окупатори на чужди земи. Земята на Евреите не е тяхна земя, така че да не се правят на невинни и изстрадали. Каквото повикало, такова се е обадило, това се отнася за филистимците/палестинците. Колко са жалки мюслитата, да се крият зад жените и децата си.
115
7
 
8
 
! Отговори
Как този баща преди 1 месец
няма да сложи колана с пластичен взрив и да утрепе поне 10 евреи? Аз ако съм на неговото място ще го направя, заради убитите деца. Какво са виновни децата му, че са ги угрепали евреите? Га дна *** са евреите, нали виждате Соломон Паси каква га дина е.
114
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** *** - ***.***
113
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужасно. Хамас трябва да бъдат наказани, без повече цивилни жертви!
112
5
 
20
 
! Отговори
Изрудел преди 1 месец
Oт един приятел съм чувал, че по-голямо зло от тази изкуствена държава окупатор няма!Не знам дали е прав.
111
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** се оляха.Палестинците са слаба ракия.Къде е международната общност.
110
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
омраза,ревности,съревнования Ерусалим е в Израел
109
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направете нормалното за вашата нация, напийте се и си набийте жената щото завиждате на съседа.
108
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Само фактиКОГАТО ПОСТВАШ ИЗЛЕЗ ОТ ПРОФИЛА СИ В ГООГЛЕТО И ФЕЙСБООК , ЗАЩОТО ТОЗИ САЙТ СЪБИРА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ СЪС ВСЕКИ ПОСТ!ПОЛЗВАЙ ПРОГРАМА ЗА СМЯНА ИП-ТО!!----------------НА ЕВРЕЙН НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА, ЧЕ НЯМА ДА ТИ СТОРИ ЗЛО!
107
2
 
10
 
! Отговори
Само факти преди 1 месец
Ако някъде в страната има нещо нередно (разбирай престъпление) там положително ще намерите евреи Хенри Форд, американски инженер и предприемач, основател на автомобилната корпорация Форд. Към евреите се отнасят с отвращение. Но трябва да се признае, че те действително са отвратителни. Тях ги презират, защото са достойни за презрение. Виктор Юго
106
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само тези които имат деца могат да разберат мъката на този човек. Аз ако съм на негово място няма какво да губя. Вече съм изгубил 4 деца и жена. Нямам семейство за което да живея. Опасвам колана с бомбите отивам където има много евреи и ги унищожавам. После ще ме изкарат Терорист. Нали така бе мисирките. Ето как се създават терористи. Краварите даже ги обучаваха как да правят атентати срещу Съветските войски. Помните ли бе Мисирките или вие нямате право да помните и мислите.
105
5
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЗА 500 ГОДИНИ АРАБИТЕ НЕ СА ЗАЛИЧИЛИ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ВЪПРЕКИ , ЧЕ СА МОЖЕЛИ И ДА ИЗСЕЛВАТ И ДА УБИВАТ!!----------А ЕВРЕИТЕ ЗА 50 ГОДИНИ ИЗСЕЛИХА И ИЗБИХА ПАЛЕСТИНЦИТЕ!)!!Е КОЙ Е ПО-ЛОШИЯ :D
104
1
 
14
 
! Отговори
Само факти преди 1 месец
Луциферианството, масонството, ционизмът, болшевизмът и глобализацията са глави на едно и също чудовище световното еврейство! Никола Николов, български писател-дисидент и политически деец. Аз правя всичко, за да покажа моето презрение към тази най-подла нация в света. Евреите сa нация, способна на най-ужасни престъпления! Наполеон Бонапарт, (из негова реч в Сената през 1806 г.)
103
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
явно арабите са станали страшно много в България , като гледам коментарите
102
2
 
14
 
! Отговори
Само факти преди 1 месец
В страна, където се заселят евреи, независимо от тяхното количество, те понижават морала и търговската честност, изолират себе си и не се поддават на асимилация. Те се присмиват на християнската религия, стараейки се да я подкопаят. Строят държава в държавата и в случай на опозиция се стремят смъртоносно да задушат страната финансово. Бемджамин Франклин, (XVIII в.) американски общественик, учен, издател, дипломат и изобретател.
101
2
 
18
 
! Отговори
Само факти преди 1 месец
Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят. пророк Йеремия, (Библия, Йер. 4:22) Евреите не се смесват с другите народи и гледат на тях като на врагове. Диорид, в. сл. Хр. Те презират всичко, което е свято за нас и правят онова, което предизвиква отвращение у нас. Тацит, римски историк, - в. сл. Хр. По скоро дявола може да се насочи по пътя на добродетелите, отколкото евреин. Мартин Лутер, църковен реформатор протестант.
100
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До 96НИЕ ЧАЛГАРИТЕ, НЕ СМЕ ТОЛКОВА ДОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КАТО ТЕБЕ ДА ИЗБЕРЕМЕ ДЕМОНА БУДАМОН И ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ИСРАЕЛ!