Рас Ал Хайма в ОАЕ - убежище за хора с високи доходи

Емирството е с амбиции да стане втори Дубай
10 юли 2023 19:10, Анисия Иванова
16
Рас Ал Хайма в ОАЕ - убежище за хора с високи доходи
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Рас Ал Хайма, северна територия на Обединените арабски емирства се представя като убежище за хора с високи доходи. Това коментира Михаела Кирилова, Bloombert TV Bulgaria, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Под ръководството на своя шейх емирството провежда амбициозна стратегия за преки чуждестранни инвестиции, която привлича петзвездни хотели, индустриалци и търсещи приключения туристи от различни страни - от Русия до Чешката република.

Консултантите в областта на имиграцията твърдят, че емирството вероятно ще се възползва и от усилията за привличане на повече богати хора с програмата на Обединените арабски емирства за гражданство чрез инвестиции. В същото време емирството разработва нова свободна зона за компании, занимаващи се с цифрови и виртуални активи.

Съществуват и планове за съоръжение за съхранение на супер яхти и опити за превръщането на Рас Ал Хайма в център за производство на яхти. Например полски производител на яхти, сред чиито клиенти са тенис звездата Рафаел Надал и шампионът във Формула 1 Фернандо Алонсо, заяви, че планира да произвежда луксозни катамарани в емирството с инвестиция от 30 милиона евро.

Миналата година емирството постави рекорд по брой на посетителите - над 1,1 милиона нощувки, което е с 16% повече от предходната година, включително 40% ръст на чуждестранните туристи. Русия се нарежда сред водещите пазари за емирството.

Сега правителството насочва вниманието си към богатите китайци, тъй като икономика номер две в света разхлабва ограниченията, свързани с Covid.

Проучване за потенциалното развитие на хазартен курорт в емирството показа, че то може да увеличи четирикратно годишния брой на туристите си до 2030 г., докато населението се увеличи с четвърт милион души до 650 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Парите търсят нови дестинации, независими от западни санкции и конфискуване на произволен принцип. Като цяло икономиката се измества на Изток. С всички последствия за Запада.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От Русия до Чехия са 5-6 държави и покупателната им способност не е достатъчна за да напълни 5* хотели
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Турбокамила - Или такива, дето някоя правителствна мутра прииска ...
11
0
 
2
 
! Отговори
Турбокамила преди 9 месеца
Или за бързо забогатели, които биха били арестувани в собствените си страни. Много бг бизнесмени и политици прехвърлиха средства там.
10
0
 
4
 
! Отговори
Черепа пие коктейл преди 9 месеца
На плажа в Дубай с вашите пари лузъри
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проверете първо температурата в Рас Ал Хайма, 46 градуса през деня, което се чувства като 51 градуса. Смятай
8
0
 
5
 
! Отговори
... преди 9 месеца
"от Русия до Чешката република"...хахахххаа
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 6 - Германия финансира със собствени и чужди пари нацисите ... Още повечето хора предпочитат немски коли. Че какво искаш да кажеш?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И защо не? Защо в Бъглариа да давам пари на държавата, катотя ги праща я на Зеленски, я на Петьо Еврото и компания? Разбирам, парите ми да отиваха за болни хора, социални асистенти, по-добро образованеи, по-безопасни градове, по-чиста пирода (и не, дори не говоря за колите и АЕЦ ... поне не Мариците) ... Защо? ОТКАЗВАМ да хрантутя лошите!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ОАЕ Дубай финансираше Алкайда с оръжие и талибаните.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
70 градуса е жегата в Джибути. Богати шейхове камилари търсат храна и вода на бесценица от България въпреки че са много богати но не искат да плащат добре на България.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Иска да каже убежище за хора с пари със съмнителен произход. Като куфарчета разданени от ДС, пари от наркотици, проституция и други от подземния свят, крадени еврофондове, трафик на хора, абе всичко наказуемо и ненаказуемо, защото за тия закони явно на планетата няма!
2
3
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 9 месеца
Putlio, там ли ще бегаш?
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вероятно убежище за български олигарси, клиенти на прокуратурата.