Д-р Алшарафи: Снаха ми и внучетата ми са се скрили в страда близо до Египет

Днес двете не успели да се чуят
22 окт 2023 21:35, Нели Христова
120
Д-р Алшарафи: Снаха ми и внучетата ми са се скрили в страда близо до Египет
Снимка: БГНЕС

"Снаха ми и внучетата са били в сграда, която е била бомбардирана, загинали са 40 души. Всички са мои роднини - майка ми, племенниците и семействата им", това разказа д-р Инширах Алшарафи, чиито близки се опитват да напуснат Газа.

 Българското посолство в Кайро също се е намесило и се опитва да намери начин да ги евакуира.

"Сто пъти звънях на снаха ми, не успях да се чуя с нея днес. Вчера за последно говорихме. За щастие синът ми ѝ се обади. Тя каза, че цялата нощ бомбардират близо до нея и децата. Всички страдат. От взривената сграда, те са били на 100-200 метра. Снаха ми и внучетата са били в сградата, където е била експлозията, загинали са 40 души. Всички са мои роднини - майка ми, племенниците и семействата им. Общо в зданието са били 70 души. Сред тях и децата на брат ми. Той и един от синовете ми са били отвън. Продължават да вадят трупове", разказа тя в предаването "На фокус" по Нова тв.

По думите ѝ при разговор със снаха си тя е чула как се бомбардира на метри от нея.

"Започна да крещи и връзката пропадна. Уплаших се дали са живи. Няма бомбоубежище, където да се скрият. Синът ми вдигна кръвно, пие хапчета и плаче. Там няма вода, малкият не може да диша. Сега снаха ми и внучетата ми са се скрили в сграда, близо до границата с Египет", сподели д-р Алшарафи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
12
 
14
 
! Отговори
Пфф преди 6 месеца
Докторчето да отиде да си защитава ивицата Г!за. Какво прави в България? Да ходи да се мобилизира и да воюва срещу Израел.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да попитаме демократка и просяка Даниела Коларова кого ще подкре.Съжалявам само Виктор Стойчев че се докарал до пропаднали жени в Ловеч да го водят за носа.Викторе цялото ти ръководство в п.п е под критика дано доживея ден в които да видя да сложите господин областен управител нещо умно като се почне от иоланда до Пламен Якимов от вас съжалявам *** нищо не става.Вашата партия приключи мача за мен толкова когато има нещо различно и умно тогава може да размисля
20
6
 
28
 
! Отговори
До 11 преди 6 месеца
А кой да подкрепяме ? Тези които избиват други само защото са от различна религия ,тези които третират жените като втора ръка хора и им е забранено дори лицата да си покажат ,тези които изнасилват момичета по немските площади,тези които правят атентати или тези които вярват че като избиват невинни на небето ги чаката девици или пък тези които като дойдат в някоя уредена държава живеят от социални помощи и не допринасят с нищо за обществата които ги приютяват.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тях Господ ги пази.Молят се.Трябва да отворят хуманитарен коридор за жените и децата.Те са невинни.Спрете с това мюсюлмани,християни!Вие въобще хора ли сте?Основата на религиите е една,а по-късно светите книги са променяни от хората като са ги пренаписвали.По принцип религията е,за да се прояви човечността и да ви отдели от животните,а не обратното!
18
9
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 6 месеца
Нашият Денков и Кирчо Петков да скъсат дипломатически отношения с Израел,заради геноцида в Газа.Денков глътнал вода и не може да каже и една дума за тоз конфликт,Кирчо е марионетка на ....и той мълчи като шаран на въдица.А Тагаренко е станал шумкарин и никгде никакъв го няма...обира някоя мандра навярно.)
17
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това е антисемитска статия. В Инстаграм и Фейсбук вече не може да пишеш думата Палестина вие тука защитавате палестинците.
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израел дори и да завземат Газа няма да имат спокойствие следващите 10-20 години, ако не могат да си отговорят на този въпрос явно не са толкова умни колкото се имат.
15
6
 
18
 
! Отговори
Чичо преди 6 месеца
Айде да не занимавате с чужди драми, става ли? Те НЕ са наш проблем! Ние в тази държава и така си имаме достатъчно проблем - айде първо тях да решим!
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 14Какви българи бре!///Спокойно жената няма бг гражданство. Отказано й е! Въпреки, че е завършила в България, говори отличен български и работи в бг болници. Децата й, имат бг гражданство.
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Що ли за ограничени *** и юроди пишат тук, за да се радват на чуждо нещастие. Днес.бг, забранете коментарите. В сайта масово пишат подстрекатели и кръволози. Това и извратено.
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какъв геноцид !Едните направиха държава градина,другите -гета!И какво-да разрушил градината и да избираме работниците хора!Не понасям ар....те
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какви българи бре!
10
9
 
20
 
! Отговори
456 преди 6 месеца
И какво като е лекар,използва контактите си,за да спаси внуците си.А онези,които не са лекари,по-малко ли страдат?!Много неприятна жена!
9
13
 
24
 
! Отговори
456 преди 6 месеца
Доста нахално се държи ,все едно някой и е длъжен!Защо грам съчувствие не изрази за убитите и взети за заложници израелски деца?!Техните родители не страдат ли?Айде моля,нахална лелка!!!!
8
9
 
14
 
! Отговори
nimportequi преди 6 месеца
Израел ако трябва да изкоренят исляма за да се справят с проблема...
7
7
 
9
 
! Отговори
Жик Тал преди 6 месеца
Ами така е, като не са се интересували от политика, а са се правили на приятно разсеяни когато покрай тях са минавали хамазчии и са вербовали техни близки в редиците си. Даже са си мислили че добре правят като се борят с неверниците. И сега олеле кой ни сpа в гащите.
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Войната е най-страшното нещо, но много хора не го осъзнават. Това е самоунищожение на всички, въздуха наситен с всякакви отрови се разнася по цял свят.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българин!но жалък
4
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не прочетох д-р Алшарафи да се разграничи или осъди атентатите от 7 Окт. !? До колкото помня тогава имаше и празнества по улиците на Газа и в други арабски страни - е сега няма празненства ,има бомби . Тук казваме катосееш ветрове ,жънеш бури .
3
2
 
6
 
! Отговори
Edin преди 6 месеца
Ami da otidat v Israel .