Нетаняху заплаши всички членове на "Хамас" във и извън Газа

Израел води борба за своето съществуване, заяви той
Обновена: 26 окт 2023 07:46 | 26 окт 2023 07:37, Елка Василева
57
Нетаняху заплаши всички членове на "Хамас" във и извън Газа
Снимка: архив, БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заплаши всички членове на "Хамас" в Газа и извън анклава в телевизионна реч, излъчена снощи, предаде ДПА.

Още по темата
"Всички членове на "Хамас" са обречени - над земята, под земята, в Газа и извън Газа", заяви Нетаняху. Израел води "борба за своето съществуване", добави той.

Хиляди терористи вече са били убити след клането, извършено от ислямисткото движение "Хамас" на 7 октомври и това е "само началото", каза още израелският премиер.

"Подготвяме се за сухопътна атака. Няма да кажа кога, как и колко", каза Нетаняху относно широко очакваната сухопътна офанзива в Газа.

Военният говорител Даниел Хагари заяви, че израелските военновъздушни сили продължават да атакуват цели в Газа в подготовка за сухопътна офанзива. Това включва удари по "подземната инфраструктура на терористите", каза той снощи. "Всеки удар подобрява обстановката ни за следващите фази", добави Хагари.

Междувременно конфронтациите между Израел и бойци в Ливан продължиха снощи в граничната зона между двете страни.

Израелските сили за самоотбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че техни самолети са ударили "редица военни цели, принадлежащи на "Хизбула" в Ливан". Ударите са били насочени срещу "терористична инфраструктура, включително военен комплекс и наблюдателни пунктове".

Израелските въоръжени сили съобщиха също, че снощи са прехванали "ракета земя-въздух, изстреляна от Ливан" срещу един от техните безпилотни летателни апарати. "В отговор самолетите на ЦАХАЛ удариха източника на изстрелването", се казва в съобщението.

По-рано снощи проиранското движение "Хизбула" заяви, че израелски безпилотен самолет е изстрелял три ракети по позиции в близост до границата.

От началото на войната в Ивицата Газа преди две седмици и половина по границата между Израел и Ливан зачестяват случаите на насилие, отбелязва ДПА. Вече има редица жертви и от двете страни, като "Хизбула" съобщава за общо 40 загинали в собствените си редици. Редовните сблъсъци и престрелки па ливанско-израелската граница през последните две седмици породиха опасения сред ливанците, че "Хизбула" ще въвлече страната във война с Израел.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А какво мислят от ООН по въпроса? Българските медии доста пестят от информацията за подкрепата за палестинците по света и у нас. Да знаеш, че спирайки горивото и тока, спираш животоподдържаща апаратура на деца и да го направиш, какво е? Геноцид? Отишъл онзи от бтв в Израел и все едно показва някакви щети. Жертвите са в Палестина. И не, не оправдавам хамас и всяка форма на терор. Но съм с палестинците.
18
4
 
5
 
! Отговори
G.I. Joe преди 6 месеца
Кадировците в Газа трябва да бъдат смачкани.
17
2
 
8
 
! Отговори
5000 РАКЕТИ преди 6 месеца
На Хамас, изстреляни срещу Израел....сега джехадистите да не плачат
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За Израел всички са терористи явно
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Брей тоя както е набрал инерция по цел ден плаши ли плаши
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Скоро ще осъзнаете, че е вашата война, когато евреите започнат и вас да ви занулират, като украинците, сърбите и палестинците. Войната на евреите е срещу всички православни християни и мюсулмани.
13
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Седиш си в къщи със семейството....изведнъж ракета на Хамас убива жената и децата....гледаш, чудиш се,ядосваш се, озверяваш и хващаш....УЗИТО...
12
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВОВАТА да праща руските самолетоносачи, че нема кой да помогне на Хамас.
11
7
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 2 "... ще накарат много хора по света да преосмислят..." - те заплашиха ЕС с нюк... и ЕС им слугува. Защото "хората" сте про'с'таци.
10
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре че Байдън възпира Израел.....
9
5
 
12
 
! Отговори
Нема прошка преди 6 месеца
За Хамас......ша изравнят Газа като футболно игрище
8
6
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Голям прас. Преди 20 години Израел заплаши ЕС с ядрено оръжие, ако въведе санкции срещу него.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ох, недей, бе чичка. Как че ги тепеш извън Газа? Може да са в Берлин или Лондон? Гоуемо тепане, че падне.
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде давай щом се праиш на ТЕЖКАР.Ше ви смажат. Само срещу деца и цивилни сте бабаити. Тоя път картите не са на ваша страна. Не само Хамас ше ви петкат, а и Хизбола, Сирия, Турция...и като викнете Мериката да ви спасява и тя ше го гризне от Иран. Заобиколени сте, ше ви сготвят в тиган на среден огън.
5
11
 
4
 
! Отговори
ЦАХАЛ преди 6 месеца
Това се отнася и за българските про руски сауахит уахабити от българската клетка на Хамас.
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хитлер е малко дете в сравнение с този . Избиват милиони само по етнически признак
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани: Стига толкова. Неприемливо е да се даде на Израел безусловна зелена светлина и неограничено разрешение да убива. Недопустимо е да продължаваме да игнорираме реалността на окупацията, обсадата и заселването. В наше време липсата на вода, лекарства и храна не трябва да се използва като оръжие срещу хората. Ние призоваваме за международно решение на ескалацията.
2
8
 
13
 
! Отговори
Киро Чука преди 6 месеца
Ако Евреите продължават в същия дух, с такава наглост да скачат срещу всеки който си позволи да оспорва твърденията им, ще накарат много хора по света да преосмислят Хитлер. Да не се оплакват после, че имало исторически ревизионизъм.
1
8
 
8
 
! Отговори
Яхве преди 6 месеца
Не врякай, мачкай!