Повече от 20 000 ранени все още са в Газа

Това съобщават "Лекари без граници"
2 ное 2023 10:55, Стела Стоянова
34
Повече от 20 000 ранени все още са в Газа
Снимка БГНЕС, архив

Повече от 20 000 ранени все още се намират в ивицата Газа, съобщи организацията "Лекари без граници", цитирана от Франс прес.

"Повече от 20 000 ранени остават в Газа, с ограничен достъп до здравни грижи поради обсадата и постоянните бомбардировки" от страна на израелската армия, заяви хуманитарната организация в съобщение за медиите. Тя добави, че всичките 22-ма нейни чуждестранни служители са успели да напуснат Газа през граничния пункт "Рафах".

"На желаещите да напуснат Газа трябва да бъде позволено да го направят без по-нататъшно забавяне и без да се засяга правото им да се върнат в Газа на по-късна дата", заяви "Лекари без граници", призовавайки за "незабавно прекратяване на огъня".

Според египетски представител 76 ранени палестинци и 335 чужденци и граждани с двойно гражданство са успели да напуснат Газа в вчера по време на първата операция по евакуация от началото на войната между Израел и "Хамас" на 7 октомври./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Християна преди 5 месеца
Както религиозния лицемер Каин убил собствения си брат Авел, който бил праведен пред Бог, така и ислямските терористи наследници на Исмаил убиват невинни евреи за да ограбят Божият избран свят народ Израел, но горко на всички антиСемити,които под маска на фалшива идеология като нацисти,комунисти ислямисти вършат делата на дявола като лъжи, клевети, грабежи, убийства на невинни каквито са евреи, не ислямските арабски терористи убийци наричани Палестинци, останали в Газа за ООН милиарди подкупи
27
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 5 месеца
Всички новини от ислямски терористични групи диктатори режими медии като Палестински Ирански Сирийски и др. и про-терористи като Русия Турция ООН ислямски антисемити др. свързани с терористи източници са лъжливи, клеветнически и не само изопачават истината и я заменят с нагли лъжи и приписват своите престъпления с клевети на Израел и на протести на терористи и подкупени от тях незаконни окупатори на чужди земи като на Израел САЩ ЕС и др. Дори Палестинска власт е измамен съюз на ислямски араби!
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хамас е творение на Моссад
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Който е виновен за геноцида в Газа вън от България.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе нещо странно е Хамас да направят атентат на рождения ден на Путин, руснаците тогава да подготвят военно учение с Иран, да се провали мирния договор между саудитите и израелците, Москва да приема делегация на Хамас, а руския министър да говори за геноцид, удобно отмествайки темата от техния геноцид над Украйна?
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При гласуването за humanitarian ceasefire България гласува въздържала се. Вие сте виновни за смъртта на стотици деца и нямате място в България.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никой не я иска тая пасмина, само нарекла се палестинци! До там се докараха, да си слагат децата пред тунелите, да предпазят шепа разбойници! Как искат съчуствие, като целият свят видя какво стана на 7 октомври! Даже сами си го документираха с видео клиопове, да няма пак след време някой умник да каже, че това е конспирация!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какви българи пък има в Палестина? Аспарух издълбал лодки от ливански кедър и пратил малко хора да се заселят в близкия изток ли? Може да има някоя Наташа или Айше от махалата, женени за араби, ама чак пък българи? Вие съвсем за канарчета взехте хората.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това за геноцида го говорете на джихадистите; запитайте се и защо не остана и един друговерец в Газа? Вижте какво се случи с християните, язидите, маронитите в Сирия и Ирак, вижте Ливан от 60% християни като приюти 1 млн. палестински араби на какво прилича. Замислете се за истинските египтяни - коптите, защо от мнозинство, са останали 15%, а всичко друго е араби.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хора, Газа беше част от Египет до 67', а не в някаква имагинерна Палестина. Египет буквално я остави на Израел при мирния договор с тях, а Израел беше в Газа до 05', когато я даде на палестинците да си правят държава. До 07', преди да дойдат Хамас, палестинците дори работеха в Израел и блокади нямаше. За 38 години от 500.000 станаха 2.3 млн. арабите в Газа, за какви геноциди говорите, ако искаха, отдавна щяха да са ги приключили. И защо 2млн. израелски араби подкрепят Израел, а не Хамас?
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Болшинството българи са толкова злe, че се делят само на 2 лагера и не са способни да разберат, че има хора които мислят по друг начин. Ако не си русофил, те смятат, че си непременно американофил, "краваp" и т.н. Ако не си американофил, тогава смятат, че си русофил. Глyпaци! А един интересен парадокс породен от това е, че добре че са промититe мозъци на единия лагер (на русофилите), които под диктовка защитават сега палестинците, че най-после някой да обърне внимание какво им причиняват евреите.
17
3
 
5
 
! Отговори
3333 преди 5 месеца
Чета коментари и не разбирам как може днес все още да има хора, които отричат правото на други да съществуват. Поредният геноцид в световната история. След 10 г. световната общност ще е отново гузна, че е допуснала това. Случвало се е и преди. Няма Богоизбрани народи. Всички имат право да съществуват.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 12: Ти си толкова обикновен българин, колкото аз съм Елвис Пресли. Ти си дежурният писач тук, нацвъкал стотици мнения с еднакво съдържание. Очевидно господарите ти са обезпокоени, че точно българите бяха сред първата група, освободена да напусне Палестина. За разлика от милионите нещастни палестинци, които са блокирани като животни за отстрел и няма къде да избягат.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това става когато на малка теритоеия се съберат две групи всяка от които си мисли че е Богоизбрана
14
3
 
5
 
! Отговори
Правда преди 5 месеца
До 11 Ти си много нагъл лъжец и клеветник като управляваните от дявола нечестиви корумпирани измамни ислямски терористи, като "палестинци-араби които нагло вършат престъпления като нелегална окупация, фалшива пропаганда, терор, расизъм масови кланета войни геноцид, а после нагли лъжат в медиите и ООН за да получат милиони подкупи за престъпленията си клеветейки Израел за ислямските неонацистки престъпления срещу Израел Но горко на всички злодеи като ислямски нацисти като теб служат на дявола
13
5
 
1
 
! Отговори
Антисемит преди 5 месеца
Еврейската гннойз трябва да бъде събрана в концентрационни лагери и всеки ден да се изгорят живи 10 евреи за всеки един убит палестинец.
12
4
 
4
 
! Отговори
Истина преди 5 месеца
Защо ООН хуманитарни организации помагат на ислямските терористи престъпници срещу човечеството подкупени с ООН милиони масови убийци похитители изнасилвачи които арабски окупатори фалшиво наричани Палестинци които са част от много ислямски терористични мрежи инфилтрирали много не-мюсулмански държави като Израел САЩ ЕС и др. с дяволски цели да заколят ограбят заробят и унижат други народи и техни земи и държави Не трябва ли ООН да помага на невинните жертви като евреи на ислямския терор?!
11
4
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 5 месеца
Аз съм обикновен българин, неевреин и да ти кажа честно, справедливия ми гняв е срещу джихадистите талибани. Не се радвам на нито един убит невинен в този конфликт и съм убеден, че тази война ще свърши в момента, в който върнат заложниците. Там трябва да са насочени всички усилия на първо място, замисли се ако имаше дори и един отвлечен българин какво щяхме да говорим всички тук. И всъщност не знам дали въобще си българин!
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евреите са достойни последователи на Хитлер. Целият свят вижда зверствата и наглостта им. Но спонсорираните от тях масончета политици, назначени по цял свят, работят в защита на алчността и безчовечнистта им, без да обръщат внимание, че и те са сред гоите. Еврейските фашисти даже имат назначени писачи по форумите, които цвъкат десетки мнения с едно и също съдържание, в опит да променят справедливия гняв на обикновения българин.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе колко 'невинни' от Газа видяхте за близо месец да протестират срещу атентатите, да се опитат да върнат заложници? Терористите са нечии съпрузи и деца, нали? Е, тези 'невинни' арабки нямат ли сърце? Собствените им синове и съпрузи държат 230 отвлечени млади хора, не им ли пука? Оставете израелците, ама има над 100 заложници от държави като Мексико, Тайланд, Узбекистан. Дето не живее кьорав евреин. Е? А защо въобще си държат децата в района на бойните действия?