Повече от 20 000 ранени все още са в Газа

Това съобщават "Лекари без граници"
2 ное 2023 10:55, Стела Стоянова
34
Повече от 20 000 ранени все още са в Газа
Снимка БГНЕС, архив

Повече от 20 000 ранени все още се намират в ивицата Газа, съобщи организацията "Лекари без граници", цитирана от Франс прес.

"Повече от 20 000 ранени остават в Газа, с ограничен достъп до здравни грижи поради обсадата и постоянните бомбардировки" от страна на израелската армия, заяви хуманитарната организация в съобщение за медиите. Тя добави, че всичките 22-ма нейни чуждестранни служители са успели да напуснат Газа през граничния пункт "Рафах".

"На желаещите да напуснат Газа трябва да бъде позволено да го направят без по-нататъшно забавяне и без да се засяга правото им да се върнат в Газа на по-късна дата", заяви "Лекари без граници", призовавайки за "незабавно прекратяване на огъня".

Според египетски представител 76 ранени палестинци и 335 чужденци и граждани с двойно гражданство са успели да напуснат Газа в вчера по време на първата операция по евакуация от началото на войната между Израел и "Хамас" на 7 октомври./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тонове оръжия се вкарват в Газа, а цивилните нищо не знаели? Под всяка къща има тунел, а цивилните нищо не знаели? Вскя къша има знаме на Хамас, ама цивилните нищо не знаели? Еееееее хубава работа ама ц... ска! Сега ще си изпият лекарството и ще изтрезнеят! Няма нищо страшно, евреите им вършат услуга в момента, режат им тумора!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой нормален човек мълчи, когато терористи копаят тунели под болницата ти в града, складират бомби и взривове и после изстрелват ракети от етажите на отделенията? Това е ежедневие в Газа. А 'лекарите', дето уж ги е грижа за пациентите? Смятате ли, че подземен комплекс може да се прокопае и използва без никой нищо да не разбере? Ето за това отидоха 780 млрд европейски пари през годините. Уж помощи за горките страдащи.
6
1
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 6 месеца
А не е ли по лесно, целият блок да изкара теза банда престъпници от самият блок и няма да ги бомбандирват???? Интересна логика! Когато си продадеш душата на дявола, няма да се оплакваш! Защо на 7 октомври, се радваха като животни на отвлечени цивилни, те каква вина имат за политически решения? А? А? А? Не може да си зъл и да очакваш добрина!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Освен ако жилищния блок е собственост на престъпниците и всички са такива. Замисляли ли сте защо от 2006г. само Хамас управлява газа, защо няма избори, защо местните талибани танцуват след всеки атентат и доволно празнуват всяка смърт на немюсюлмани? Защо Египет и Йордания запечатаха границите си с тия, а другите арабски държави дори не говорят с тях? И какво правят в 'блока', дадоха им 3 седмици да се евакуират, понеже има война?
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израел няма право да убива хиляди хора да разрушава сгради заради терористите от Хамас.Все едно в жилищен блок да живеят банда престъпници и армията да дойде и срине целият блока!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Казали били тия или ония..а нещо за 23 годишната германка, която отвлякоха, съблякоха чисто гола, разходиха около танцуващите изве*рги в газа, изнасилиха групово и после обезглавиха? Само едно момиче от 230 отвлечени. Не искам и да мисля какво им правят в момента, а там са над 100 невинни от над 25 държави, нямащи нищо общо с Израел. Китайци, турци, тайландци, бразилци.
2
2
 
7
 
! Отговори
WTF преди 6 месеца
Само преди 3 седмици, каква радост беше в Газа танци, музика, вдигане на пръсти, а сега колко е мрачно и тъжно! Какво нещо е живота!
1
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
ПАЛЕСТИНА ВЕЧЕ НЯМА!! ФАЩ , ООН И МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД ПО ТЕРИТОРИАЛНИ ВЪПРОСИ ПРИЗНАХА ЦЯЛАТА ЗЕМЯТА НА БИВШАТА ПАЛЕСТИНА ЗА ИСРАЕЛСКА ! ТОВА КОЕТО ПРАВИ ИСРАЕЛ СЕ НАРИЧА ГЕНОЦИД НАД ПАЛЕСТИНЦИ ВЪВ ТЯХНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ!