Заради боевете пациенти и лекари бягат от болници в Газа

СЗО: Здравната система се срива за много кратко време
17
Заради боевете пациенти и лекари бягат от болници в Газа
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че болниците в южната част на ивицата Газа са пред срив поради засилващите се сражения край град Хан Юнис, които принуждават много медици и пациенти да бягат от лечебните заведения, за да спасят живота си, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

"Ставаме свидетели на нещо наистина тривожно. Сраженията около много лечебни заведения се засилват. Боеве има и много близо до Европейската болница в Газа", каза Шон Кейси, координатор на екипите за спешна медицинска помощ на СЗО в Газа. Той се включи чрез видеовръзка в пресконференция на СЗО в Женева.

"Виждаме как здравната система се срива с много бързи темпове", допълни той. Кейси даде за пример едно от местните болници, от която са избягали около 600 пациенти.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: СЗОГаза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Сиктир пропаганда преписана от Ал Джазира. Фактите са, че след зверската терористична атака на Хамас, която на 7/10 непровокирано нападна и кла, гори и се гаври с над 1000 израелци; над 200 отвлече; над 100 още държи - бебета, деца, жени, мъже, на 8/10 Хизбалла нападнаха Израел в знак на солидарност с Хамас. Та от тогава заслужено ядат бой, докато бъдат унищожени като заплаха.
12
0
 
1
 
! Отговори
аноним преди 3 месеца
До номер 2--Те знаят поговорката-Бързата ***,слепи ги ражда!Затова действат бавно,но сигурно!!!!
11
3
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 3 месеца
Не изпитвам никакво съжаление към палестинците.Те почти всички поддържат хамас ,и им помагат.Така,че израел е в правото си да стреля.Палестинците за изтъкани от омраза.Смело напред израелци.Сега е момента на змията да се смаже главата.
10
1
 
5
 
! Отговори
Ква болница, бе преди 3 месеца
Там ХАМАС изнасилват жени и деца, с "медицинска цел" и после им режат главите.....ТАКА ЛЕКУВАТ В ГАЗА!!!
9
1
 
3
 
! Отговори
Резняк ефенди преди 3 месеца
Слава на всевишния! Най-добре да бягат директно към алах, като истински правоверни!
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Война се води между 2 армий , както е Русия и Украйна. Това в Газа е заколение на цивилни и няколко партизанина с гранати от най- модерната армия в света с 300 000 военни! Спрете геноцида! Свобода за Палестина!
7
4
 
5
 
! Отговори
Осама Бен Гурион преди 3 месеца
Защо не протестирали палестинците против Хамас. Ами много просто, когато някой (Израел) планира да ограби земята ти, да те заличи от лицето на Земята, единствения ти шанс е да се бориш. А тези които си мислят, че Израел ще се справи бързо, ще ви разочаровам. Израел има големи неприятности в Газа. Има клипове как един след друг израелските танкове дават фира, то не е като да хвърлят бомби по деца. По спешност изтеглиха Голанската бригада, най-елитната им войска. Просто палестинците искат мъст.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никаква мисъл не е останала на хората в БГ....много жалко...Добре, че останалия свят не спи зимен сън ... Докато се радвате на нещастието на Палестинците , останалия свят не може да повярва как е възможно в 21 век да се случва всичко това , което им причиняват евреите. Даже ФАЩ са силно naakani, че вместо да се разправят с Русия чрез проксито Украйна, сега ще воюват в Близкия изток.
5
4
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
В тия болници психиатри има ли? Защото педофилията,която масово се практикува в Палестина е патология на личността .Ако въобще можем да говорим за личности в Исляма,където свободата е забранена,а подчинението начин. Тия престъпници от Медици Без Граници явно помагат на педофили ,а това с Цивилизованият свят е лошо деяние,което уврежда животът на децата. И въобще защо Хага допуска ООН и преждеспоменатите да подържат живота на терористи? Хамас е тероризъм !
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
не мога да ги разбера тия палестинци. хем не искат война, хем не протестират срещу хамас. само знаят: оон да дава, искаме, дайте, много лошо тука'. ами съберете се, направете един протест, покажете, че не сте част от тероризма. даже и през нацизма в германия имаше групи, които отркито се бореха против хитлер, да не говорим въобще за комунистическите държави през времето на желязната завеса. че едни иранци, където режимът им е в пъти по-зъл, не спират да протестират. с жените начело.
3
3
 
5
 
! Отговори
до анонимен 2 преди 3 месеца
Хахахах те почти приключиха с Газа, он не знаел и не видел резултат. Ми *** да видиш бе
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Там е работата,че май незнаят вече четири месеца никакъв резултат.Нито успяха да освободят заложниците нито да унищожат Хамас.
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За Израел съм във войната да мачкат те го могат и знаят как никакво примирие!