ќќЌ: „етвърт от населението на »вицата √аза застрашени от глад

ћасови€т глад може да се окаже почти неизбежен
28 фев 2024 08:13, ≈лка ¬асилева
21
ќќЌ: „етвърт от населението на »вицата √аза застрашени от глад
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

Ќай-малко 576 000 души в »вицата √аза, което се равн€ва на една четвърт от населението ѝ, са на крачка от глада, за€ви пред —ъвета за сигурност на ќќЌ високопоставен служител на световната организаци€, който предупреди, че ако не се вземат мерки, масови€т глад може да се окаже "почти неизбежен", предаде –ойтерс.

"ўе разполагаме с малко възможности, докато военните действи€ продължават и докато е налице риск те да се разпростран€т в пренаселените райони в южната част на √аза. ≈то защо ние отново призоваваме за прекрат€ване на огън€", за€ви –амеш –аджасингам, директор по координаци€та на —лужбата на ќќЌ за координаци€ на хуманитарните въпроси.

¬ северната част на √аза вс€ко шесто дете на възраст под две години страда от остро недохранване и изтощение и на практика всички 2,3 милиона души в палестински€ анклав разчитат на "ужасно недостатъчни" хранителни помощи, за да оцеле€т, об€сни –аджасингам пред 15-членни€ —ъвет за сигурност.

“ой допълни, че ќќЌ и останалите организации, които осигур€ват хуманитарна помощ за √аза, са изправени пред "непреодолими пречки, за да достав€т минимални количества храна" в анклава. —тава въпрос за затвар€не на гранични пунктове, ограничени€ на движението и комуникаци€та, тежки процедури за проверка, размирици, повредени пътища и невзривени боеприпаси.

¬ашингтон призова сво€ съюзник »зраел да остави граничните пунктове към √аза отворени за доставките на хуманитарна помощ и да улесни отвар€нето на още пунктове, каза пред —ъвета за сигурност заместник- представител€т на —јў в ќќЌ –обърт ”уд. "»зраел тр€бва да направи повече", подчерта той.

—ветовната програма по прехраната "е готова бързо да разшири и увеличи мащаба на операциите си, ако има споразумение за прекрат€ване на огън€", за€ви пред —ъвета за сигурност заместник-изпълнителни€т директор на —ветовната продоволствена програма  арл —кау.
(Ѕ“ј)

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


21
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
16
2
 
2
 
! ќтговори
истински мъж преди 1 месец
“ака-а-а-а,значи тези изключително възпитани,културни,интелигентни,добри и хуманни палестинци,страдали.ў≈ —“–јƒј“,» ¬ЏќЅў≈ Ќ≈ ћ» ѕ” ј «ј “я’.ќстанали€ арабски св€т не иска да чуе за т€х.ƒосега да сте вид€ли тези невинни цивилни,да са се опълчили срищу хамас?Ќ≈,» Ќяћј ƒј ¬»ƒ»“≈!√аза е 100% хамас.“ака,че ще си понесат последиците.јнтичовеци! огато убиваха невинни деца,жени и старци,се радваха и танцуваха.“ова за съжаление,е света на исл€ма.
15
1
 
3
 
! ќтговори
Ѕоби преди 1 месец
јбе, да върт€т кючеци около голата германка и да са щастливи!
14
2
 
9
 
! ќтговори
ўе преди 1 месец
си плат€т терористите за клането на бебета и изнасилвани€та. Ќа такива неща израелците не отговар€т с цвет€ и плюшени играчки.
13
1
 
9
 
! ќтговори
Ѕългарин преди 1 месец
„екай, бе джанъм, до войната ривахте, че "80% гладуват в открити€ затвор √аза"... т.е войната подобри положението на само 25% гладуващи? јй сектир исл€мистки пропаганди повтар€ни от корумпираните ”Ќ¬–ј, ќќЌ, „ , ћ«—... —ъвсем ни взехте за удобни прогресивни.
12
2
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј когато скачаха по улиците като шебеции, радваха се и викаха јлахуакбар, не ги ли мислеха ти€ работи.  аквото повикало, такова се обадило. Ќе ви ли е странно как нико€ съседна мюсюлманска държава не дава пет пари за тези и не ги приема. ясноним е що за стока са. —амо реват по западните медии как са онеправдани. ƒа би мирно сед€ло, не би чудо вид€ло.
11
1
 
10
 
! ќтговори
JWST преди 1 месец
Ќали имаше едни еврейски залижници дето изб€гали от ’амас. Ќаселението ги хванало и ги върнало. “ова какво значи - всичките са за хамас.≈ми и »зраел не пасат трева. ƒокато не станат съвременни хора - н€ма оправи€.  ато те си в€рват - и другите си зна€т работата.
10
2
 
3
 
! ќтговори
јз преди 1 месец
Ќие пращаме оръжие за у–кайна, не ни занимавайте с глупости!
9
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ¬асилев  ато ще бутаме по този признак, първи тр€бва да полет€т в пропастта крив0носите виновници за повечето гадории по света.
8
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“ам си имат сложен конфликт, ама жендърите от ≈с да се изказват...това е нелепо просто :)))
7
1
 
2
 
! ќтговори
28 преди 1 месец
"ќставете √аза, да дадем всичко на ”крайна"
6
11
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќаселението на —ектора √аза е застрашено от глад и епидемии, защото агресорът бомбардира и разрушава жилищата, кварталите и градовете от север на юг и щом достигна границата с ≈гипет, палестинците са принудени да б€гат обратно на север в сравнените със зем€та градове.
5
5
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќа вас не ви пука за европейците, обаче се загрижили за палестинците...смех в залата :)))
4
3
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—јў години наред е симулирала, че от време на време е несъгласна с »зраел. Ќо в крайна сметка »зраел прави каквото си иска с помощта на —јў.
3
7
 
10
 
! ќтговори
пи€ница мистик преди 1 месец
≈ нищо де, ще погладуват малко, ще измрат още н€колко хил€ди, какво толкова.  огато хамаските талибани нападнаха »зраел и изклаха 1200 евреи ц€ла √аза подскачаше от радост, като че ли са ги победили и превзели. » сега си нос€т последиците или както казваше баба ми, ко€то беше набожна: " ой каквото сам си направи и √оспод не може да му направи"
2
5
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬сичките злини в планетата идват от семитското семе!
1
8
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬ойната на ивицата газа се води на един заложник 200 убити защото хамас удр€т в гръб и се кри€т по тунели,пещери и сред хората затова има толкова много жертви