…оав √алант: »зраел е готов за вс€какви действи€ в Ћиван

—јў са наши€т най-важен и основен съюзник, каза той
23 юни 2024 15:48, јниси€ »ванова
28
…оав √алант: »зраел е готов за вс€какви действи€ в Ћиван
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

»зраел е „подготвен за вс€ко действие, което може да е необходимо в √аза, Ћиван и други райони", за€ви днес министърът на отбраната …оав √алант преди да отпътува за посещение в —јў, предаде ƒѕј.

"—јў са наши€т най-важен и основен съюзник. Ќашите отношени€ са решаващи и може би сега са по-важни от вс€кога", каза √алант на фона на сериозното изостр€не на отношени€та с администраци€та на президента на —јў ƒжо Ѕайдън.

»зраелски€т министър на отбраната заминава за —јў по покана на американски€ си колега Ћойд ќстин. “ой ще се срещне и с държавни€ секретар јнтъни Ѕлинкън, за да обсъд€т войната в ивицата √аза и напрегнатата обстановка по северната граница с Ћиван, където израелските сили и подкреп€ните от »ран бойци от "’избула" си размен€т огън от 7 октомври насам.

јмериканската телевизи€ —и ≈н ≈н по-рано съобщи, че високопоставени членове на  амарата на представителите са уверили израелската делегаци€ за пълната американска подкрепа в случай на пълномащабна война с "’избула", съобщава Ѕ“ј.

ќсеммесечни€т конфликт по ливанската граница напоследък се засили на фона на опасени€та от по-широк регионален конфликт, който може да привлече —јў като основен съюзник на »зраел.

ѕосещението на √алант е засенчено от нарастващото напрежение между израелски€ премиер Ѕен€мин Ќетан€ху и американската администраци€, след като във видео обръщение, излъчено във вторник Ќетан€ху остро разкритикува —јў за задържане на доставките на оръжи€.

√оворител€т на Ќационални€ съвет за сигурност на —јў - ƒжон  ърби, определи записа на Ќетан€ху като "меко казано озадачаващ, със сигурност разочароващ да се види".

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


28
ќще по темата: Ћиван—јў»зраел
ќще от —јў
—ветът е на ръба на катастрофа, задава ли се нова война?
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
25
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ѕричината да има тероризъм по света се нарича исл€м. ’итрите свраки —јў и –уси€ си пъхат носа навс€къде, но не виждат общи€ си смъртен враг, който е и враг на цели€ цивилизован св€т. ќще —алахудин, унищожавайки христи€нски …ерусалим го е казал: белите европейци, лакоми за злато, войювайки помежду си, се надпреварват да ни продават най-добрите си оръжи€, допринас€йки за собственото си унищожение
24
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен_777 преди 4 седмици
ѕи€ницо, никакъв мистик не си, а патологичен, пещерен сусофоб ! ¬ момента импери€та на злото е —јў, много добре знам откъде произлиза фразата но —јў са причината да има безкрайни войни, тероризъм и нестабилност по света! Ќе е –уси€ страната с 800 военни бази по света, ко€то пропов€два 'демилитаризаци€'..Ќј“ќ се разшир€ва към –уси€, не обратното ?!
23
0
 
2
 
! ќтговори
пи€ница мистик преди 4 седмици
ƒо јнонимен_777 === ƒаже и за това н€мате мозък сами да си го измислите, та откраднахте и си присвоихте думите на –оналд –ейгън, че ———– са импери€та на злото. —ъщо както откраднахте името на френската салата "ќливие", та си € нарекохте "руска" :)))) ’јхахахха.....безмозъчни несретници :))))
22
0
 
1
 
! ќтговори
пи€ница мистик преди 4 седмици
јбе тези евреите що така се излагат? ƒа започват да плашат всичките си врагове как ще им хвърл€т атомни бомби всеки ден, както прави ѕутаpaнката и всичко ще си дойде на м€стото.  акво мълчат
21
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен_777 преди 4 седмици
—јў - импери€гта на злото..!!?
20
3
 
2
 
! ќтговори
’ххх преди 4 седмици
ƒо 19ћдааа нека да си припомим атентата срещу чифутскототпосолство в Ћондон от близкото минало...направено то самитечифути...това са резултатите от проверката на ћ»6
19
4
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
»зраел ще им тр€бва нов 9/11 да вкарат €ко —јў във войната, но те се изобретателни в ти€ области.
18
7
 
4
 
! ќтговори
ѕредложение преди 4 седмици
’избула, ’амас, »ран, —.  оре€, –уси€,  итай и още 3-4 малки африкански и централно американски да ход€т в ’адес и светът ще стане много по-при€тно м€сто. јааа, също и јхмед ƒоган и мъжът на ¬ики от съседни€ вход.
17
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
“о преди известно време затова им взривиха онзи склад с амониева селитра в ливанското пристанище. ¬с€ка една криза за Ћиван е добре дошла за »зраел.
16
4
 
9
 
! ќтговори
гого преди 4 седмици
ако богопомазаните н€маха подкрепата на —ащ вече щ€ха да се мол€т по пет пъти на ден,вместо да си би€т главити в —тената на плача.»наче са много смели
15
3
 
10
 
! ќтговори
√јƒќ–яЌ преди 4 седмици
’аха.  раварите ще тр€бва да за е бт ќкрайната и даже “айван, и ще тр€бва да се би€т с доста сериозни противници. ¬се пак истинската столица на ‘јў е ≈рушалеем. ћдаааа. «елени€ шмъркалан да ст€га куфарите. ƒа забрави за още пари и тенекии.
14
6
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
»зраел си тйрси нещо много лошаво май, май...
13
6
 
14
 
! ќтговори
¬ьзмутен преди 4 седмици
—ьд за нетан€хо и кохортата му’ага ги очаква
12
5
 
13
 
! ќтговори
баба мара преди 4 седмици
оон да изключи израел от организаци€та 21 век е на какво сме свидетелисега и ливан ще пламне отиват в сащ за съвет и помощ
11
3
 
8
 
! ќтговори
 ръчматъ преди 4 седмици
јбе правте квото щете..., после да не ревете като дойде "ответката"!
10
3
 
14
 
! ќтговори
чети внимателно преди 4 седмици
"¬ойната-еврейската жътва." - ’енри ‘орд
9
4
 
2
 
! ќтговори
јзъ анъјзъ7112136860 преди 4 седмици
ƒо 8. Ќе съм специалист ,който да разгадава тайнствата на вирусите,но от едно известно време "коректорът" на телефона ми си измисл€ сходни с думите ,които искам да напиша думи. “ака днес фамилното име на покойната ми майка ,което е ѕ»—ќ¬ј се по€ви като ѕодова. ќчевидно е,че не бих сквернил едно от имената на –одът си. ѕриемете като мо€,ако щете грешка написаното,но е логично да съм искал да напиша »–јЌ„јЌ»,а не иракчани. «а »рак обаче също има »зраелски изненади,защото и от »рак лет€т ракети .
8
1
 
12
 
! ќтговори
ƒо 5 преди 4 седмици
—амо не разбрах от »ран как дойдоха иракчаните. √ол€м си ***! »ран и »зраел ако влезнат във война дори и пон€тие си н€маш за каква световна криза ще става въпрос. ћ€стото на »ран е стратегическо за ц€л св€т. ¬сичко минава от там корабоплаване, самолети, петрол. “ова не ти е ”крайна. јма какво да об€сн€вам на разни сополанковци които нито зна€т какво е работа нито война и мисл€т че всичко което хвърчи се €де.
7
5
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
≈вреите не могат без войни.
6
5
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ясно е, че ѕутин Ўаломов работи с »зраел а —јў са просто марионетки на еврейте. Ѕандеровците нека гинат за —лава ”краини. Ќай-*** в днешно време е да мреш във война ко€то н€ма нищо общо с теб.