Сблъсъци в Крим - плодовете на западната експанзия

Захари Андреев @zahariada.blog.bg 7 апр 2014 10:12
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
42
4970

Сблъсъци в Крим - плодовете на западната експанзия

Дипломатически изявления известни лицемерие и двойни стандарти. Но осъждане на западните политици руската интервенция в Крим е достигнал нови дълбочини на пародии на самите себе си. По този начин, държавният секретар на САЩ Джон Кери нарича това все още безкръвна операция " невероятен акт на агресия. " Той настоя , че в XXI век недопустимо нахлуе в други страни в рамките на " напълно изфабрикувани претекст . " Съюзници на САЩ също се съгласиха, че това е извършено от неприемливо нарушение на международното право , за които ще трябва да "плати ".

Столкновения в Крыму – плод западной экспансии

Руските войски под ръководството на стрелба във въздуха в село Lyubimovka Украйна


Той каза само на онези страни, които са направили най-големите в съвременната история акт на неоправдана агресия под претекста на изфабрикувани срещу Ирак - въз основа на текущите оценки , по време на нелегалната военна операция убити 500 000 души. На сметката на тяхната инвазия на Афганистан , кървава смяната на режима в Либия , смъртта на хиляди хора в резултат на атаки с безпилотни самолети в Пакистан , Йемен и Сомалия . Такива операции правят днешните изказвания за Русия просто нелепо.
Но не само, че всички планове и имат действията на повече на Русия са коренно различни от агресията на Запада и беззаконни убийства , което отнема на САЩ и техните съюзници правото да критикуваме действията на Русия. Ако става дума за това , че е на западните сили са играли важна роля в създаването на украинската криза.

Американските и европейските власти са открито подкрепиха свалянето макар и корумпирани, но демократично избраното правителство на Виктор Янукович. Спомнете протести нараснаха от спорове за безкомпромисна споразумение с ЕС , което би направило невъзможно икономически съюз с Русия.

В скандален разговор засечени миналия месец, високопоставен американски официален Виктория Нюланд определя характера на правителството след заминаването на Янукович. Нейните думи се сбъдват по много начини, когато президентът бе свален от преди няколко седмици , след разпространението на размирици .

По това време , Янукович загубил държавната власт , но миг уволнението му едва ли легитимни. На негово място се появи едно правителство на олигарсите неолиберални ветерани от Оранжевата революция и нео- фашисти . Първото нещо, което новото правителство се опита да лиши състоянието на състоянието на руски език , който се говори от по-голямата част от населението на южните и източните части на страната . Правени са опити да се забрани дейността на комунистическата партия , които спечелиха 13% от гласовете на последните избори .

Заяви , че ролята на нацистите в демонстрации изкуствено завишени от руската пропаганда , за да оправдае действията на Путин в Крим . Все пак, реалността е толкова тревожна , че не се нуждае от преувеличение . Според активисти , дясната сектор възлизат на около една трета от протестиращите , но изигра решаваща роля във въоръжени сблъсъци с полицията .

Сега фашистка бригада патрулират по улиците , но те ​​седнаха , и в управляващите кръгове на Киев. Пет министерски постове в новото правителство , включително заместник министър -председателя и главния прокурор , членовете на дясното крило заемат "Свобода " , чийто лидер , осъдиха "престъпна дейност " на " организираната еврейство " . В допълнение , гледните точки на Европейския парламент осъдиха партията като " расистка и антисемитска ". Лидер дори повече екстремистки " десен сектор " основните бунтове , сега е станал заместник секретар на националната сигурност на Украйна.

За първи път в следвоенна Европа , нео -нацистите дойдоха на власт . Но това е, което поддържа никой избрано правителство на САЩ и ЕС. И как презрително към обикновените украинци , които се противопоставят на корупцията и до реална промяна , новото правителство назначи двама милиардери олигарси ( един от които работи бизнеса си от Швейцария ) управители Източна украинския град Донецк и Днепропетровск . Междувременно МВФ подготвя за украинската икономика срутване впечатляваща програма от строги мерки , които само ще изострят бедността и безработицата.
Спор по-широко украинската криза - е следствие на трагична разпадането на Съветския съюз в началото на 1990 . Както и в случая с Югославия , когато бившите републики на мултинационалната съюз станаха независими държави , тя предизвика острата реакция на националните малцинства , живеещи в подреждането , но не изпитват специална привързаност към него. За пример е руската съветска Украйна и Южна Осетия съветска Грузия.

Крим е била прехвърлена на Украйна от Никита Хрушчов през 1950 г. , че не е тайна за руския мнозинството. И за разлика от данните по време на обещанията , на САЩ и техните съюзници са се разширили НАТО неумолимо към руските граници. Девет бивши членове на Варшавския договор и три бивши съветски републики всъщност стават част от анти -руски военен съюз в Европа. Споразумение за асоцииране с ЕС , причинени на украинската криза , включително, наред с други елементи , както и интеграция на Украйна в отбранителните структури на ЕС.

Western военна експанзия беше първото рязко спря през 2008 г., когато САЩ зависи от Грузия нападна руските сили, разположени в спорната територия на Южна Осетия , и е бил изоставен . Кратко кървав конфликт означаваше край на еднополюсния свят на Джордж У. Буш , в която американската империя , наложена волята си на всички без да срещнат съпротива .
Така че няма нищо чудно във факта, че Русия е предприела стъпки , за да спре окончателно слайда стратегически важен Украйна в западния лагер , особено като се има предвид , че в Крим е единствената голяма военноморска база в руските без лед води.

Очевидно е, че Путин оправдание за намеса - " хуманитарна " Руски защита и обжалване на сваления президент - юридически и политически лек, въпреки че те нямат нищо общо с мащаба на " масово унищожение " . Консервативната национализъм и олигархичен режим Путин също не е особено популярен в света.

Но ролята на Русия като противотежест на определен едностранно сила West определено привлича . В днешния свят , където Съединените щати, Великобритания , Франция и други съюзници са се превърнали международно възмущение с доброжелателен прикритието на рутинни, други страни са принудени да използват същите методи .

За щастие , докато руските войски уволнен само във въздуха. Но опасностите са очевидни продължения на чужда намеса . Вместо това, вие трябва да разрешаване на ситуацията чрез преговори. Пречистена форма от страна на правителството нацисти в Киев с широка подкрепа , да приеме федерална конституция гарантира регионална автономия , да осигури икономическа помощ , не води до обедняване на мнозинството ; Crimeans дават възможност да избират собственото си бъдеще . Всичко останало заплашва задълбочаване на конфликта.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
китгай!
35
0
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 10 години
Кажи ми една страна, която е под влиянието на Русия и самата Русия, която да е добре и гражданите и да живеят добре.
34
0
 
4
 
! Отговори
Илиева преди 10 години
Добре де, можеше да се изглади малко гугълския превод, вече не заслужаваме да има статии и на нормален български език ли?
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо американците на отидоха в саудитска арабия която е люлката на тероризама ив която има най-много обезправени жени - защото саудитсикят крал им е пълен роб. Защо не отидоха в Йемен където има граждансак война - по същата причина. Но не създадоха конфликт в украйна за да вземат газа. помеслете къде има петрол и газ - Ирак - две войни, Иран - две войни, либия, Египет, Укрйна, русия - и ще видите къде американциет ще водят своите войни...... всичок е за петрола.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къжете ми само една страна където Сащ бяха и сега е по-добре -Бяха в ИРак - 12 години не могат да се оправят.Бяха в Косово - 15 години години не могат да се оправят, А в македония става все по-зле албанциет настъпват.бяха в Египет - дойде ислязима, наскоро имаше контра преврат срещу демократичното правителство.бяха в Либия - сега ислимизмът там е толкова силен, че хората плачат за Кадафи.Бяха в Сирия - само накраха Асад да избие хиляди, нищо не свършиха.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ,Кери и останалите, какво ще кажете за анексирането на Тибет от Китай с милиони жертви? Или вече не е актуално.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mnogo rusko gyubre izpalzya I mechtae za 9 septemvrii!Vnimavaite, koito grob kopae sam pada v nego!
29
4
 
4
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Тва що беше изпокрито във фашистките дупки в България изпълзя и акъл дава на целия свят и *** каква голяма опасност са руснаците за установеният от тях,,прекрасен,,демократичен живот на българина,който се бърка за 20 стотинки хляб да си купи. Безсрамници,огледайте секакво е около вас-мизерия.
28
3
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Абе тук вярно пълно с ***. Поздравления г-н Андреев за сравнението ви с журналиста Seumas Milne от Гардиан. За троловете, чукнете на линка източник. А ако не знаете кой е вестник Гардиан прочетете, преди да свързвате един от най-големите либерални британски вестници с руски интереси и обслужване на Русия :)))
27
2
 
6
 
! Отговори
az- преди 10 години
29Колега, не разбирам само на вас кой ви плаща или наистина сте природно ***, та не сте забелязал, че статията е превод правен с преводача на Google, като в самото начало коректно е даден линк към оригиналната статия.Моля хвърлете един поглед на автора и изданието на статията преди да лепите квалификации и да прекарвате нещата през балканското си примитивно битие и съзнание.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю Андреев, ...съветското посолство плаща ли ви ...или сте просто природно *** ?
25
3
 
3
 
! Отговори
55 преди 10 години
Всички тия дето си ги писал Андрейчо,имат руско "присъствие".Това изчерпва въпроса.
24
15
 
3
 
! Отговори
Мирчо Путин преди 10 години
Много тий почервенял *** Андрейчооо...!Кървавите преврати :Садам Хусеин, сладур леещ кръвта на народа си, поддържан от Русия - свален с кръв. Сега Путин лее кръв по улиците с атентати.Муамар Кадафи, сладур леещ кръвта на народа си, поддържан от Русия - свален с кръв. Сега Путин лее кръв по улиците с атентати.Афганистан - Русия влезе както в Крим, ля кръв 10 години и излезе . Сега Путин лее кръв по време на избори.Сирия -Асад лее кръвта на народа си с помоща на Путин - ще бъде свален.
23
11
 
3
 
! Отговори
radi преди 10 години
Името ПУТИН красноречиво говори.Като чуя за Съветския съюз или Русия настръхвам.
22
6
 
7
 
! Отговори
Ръжен преди 10 години
До olenko--18; Не само са ги клали но чрез ГОЛОДОМОРА Сталин умори отглад над 3 милиона украинци.
21
9
 
6
 
! Отговори
Ръжен преди 10 години
З.Анреев забравя да спомене че Путин наруши 2 дговора подписани с Украйна--1994 и 1997г.Затова че Украйна се отказва от притежаване на ядрено оръжие САЩ,Русия и др.страни Гарантираха ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ И НЕЗАВИСИМОСТ на Украйна.Русия обича да нарушава договори. Това го прави и с нас.Тя не спази договора от 1902 г и с това реши изхода на БАЛКАНСКАТА ВОЙНА.
20
5
 
6
 
! Отговори
диалектика преди 10 години
До 18: А ти знаеш ли,как нас са ни клали украинците(Киевска Рус).Как ни е драл Княз Светослав,нищо,че майка му е била българка и сестра на Симеон Велики.Знаеш ли,че след неговото клане,източната част на държавата ни попада в ръцете на Византия и по този начин се поставя началото на близо 180 годишното византийско робство.Знаеш ли,или не знаеш.Или,не искаш да знаеш.Това го е направила страната,на която България е дала писменост,книги и духовенство.Прочети..за да разбереш политиката.
19
1
 
10
 
! Отговори
Нянго преди 10 години
Поне да си беше направил труда да го преведе като хората, не с гугъл транслатор.Например можеше па руски да го напише.
18
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 10 години
Кой не иска Крим да е мирен и преуспяващ ? Въпрос със "завишена трудност "!
17
10
 
9
 
! Отговори
olenko преди 10 години
захари знаеш ли че руснаците са клали украинците по лошо и от турци