ПиснА ми от тия колоездачи, ей

Юрий Александров @mamkamu.blog.bg 7 май 2014 19:16
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
22
13323
Мноо ги мразим тия колоездачи. Чесно! Като тръгнем значи с колата на некъде и само ми се пречкат по улиците. Секи път! Ей така си джиткат направо по платното, `бах ти и наглеците. Нема ли за тях тротоари?! Нема ли чукари?! Там да карат, да блъскат ония улави пешеходци и гламави туристи. И гледам все повече стават. Не`кви гейчета се накачурили на колелета и въртят педали, едни такива отнесени и дебилни, секаш секи момент ше цунат асфалта. Въобще не приличат на мъже. Вместо да земат да се качат на кола като хората, да си пуснат музичката вътре, да палнат цигарка, да се отпуснат на кожата, та да ги види света, те ми зели да се шматкат наоколо, като некакви девойки в мензис.

Оня ден, некакъв минзухар от тия спира до мене и ми вика нещо. Аз го отебах моменталически, щото с убитаци не приказвам. А и тамън бех надупил едно парче на Анелия. Мноо яко! Жестокария, братче! На следващия светофар, сопола ме настига и пак ми говори нещо с тънката си устица. Държи в ръце некаква кутия и я размахва. Спирам аз музиката, поглеждам го страшно и му викам:
- КАжи!
- Нещо си изпуснахте на предишния светофар, господине – ми вика той и ми подава нек`ва смачкана кутия цигари.
- Абе, мульо, не виждаш ли, че е празна, бе? Аз за това съм я хвърлИл. Да не съм луд пълна кутия „Парламент” да изметкам?!
- Ми изхвърлете я тогава в някое кошче. Не може да замърсявате града по този начин.
Ей ся ще видиш ти един начин, викам у аз и слизам от колата. Гейчето обаче вместо да побегне, гледам го, и то слиза от колелото. Още по-добре, си викам, са ще хапне неколко тупалки, друг път да не повтаря тая фатална грешка. Отсреща обаче, оная ми ти кука, регулировчика, в средата на кръстовището надува свирката, като гайда и ми маха с палката като откачен. Гледам всички тръгнали. Качих се обратно в мерджана, завъртех гумите ядно и си викам, са ще го пипна тоя плазмодий на следващия светофар. Меркам в задното огледало и гледам, оня изчезва в една пряка отзад. После гледам, метнал ми вътре мръсната кутия баш на седалката. На КОЖЕНАТА СЕДАЛКА, неговата мама!!!

Друг един такъв сърфист ми се репчеше нещо, докато кротко си паркирах колицата на един тротоар. Не съм можел да спирам там! Било велоалея! Нямало значение, че съм с мерцедес. И с мерцедес пак неможело! Алея за колелета било! К`ва алея, кви пет лева?! На вас и алеи ли почнаха да ви правят, бе?! То в София са тесни улиците за колите, те взели да им правят алеи, представете си! Нема къде да се паркира по тротоарите, те взели алеи да им правят на гейчетата. Да си карат спокойно, необезпокоявани, като баровци, нашироко. Кеф ти нагоре, кеф ти надолу, после а налево, а надесно... като некакви балерини. А свестните хора, тех кучета ги яли. Да карат колите си с 5 километра в час и да се тъпчат в задръствания! Да си късат нервите. Да закъсняват за работа. Да ги глобяват куките! За да може тия убитаци да си разхождат колелетата. Утре ще поискат и паркинги за колелета, светофари за колелета, мивки за колелета, магистрали за колелета, ресторанти за колелета... Изпедерасти се тая държава, бе! Нема такава втора по света! Ама това е така, да знаете, щото е прост народа. Мноооого прост! Нали знаете `кво е казал един древногръцки моторист: „Прост народ - слаба държава”.

У Холандия било така! Аз нали съм бил у Холандия, като ходИх да купувам мерджана. Там само травестити, негри и ислямски терористи –дотам са се докарАли с тия колелета. Ама за природата се били грижели. Екологично било. Не замърсявали въздуха. Мене ми не требва чист въздух, ако требва да се пружим отгоре на колелото, като некой гол червей. И да въртим педали, като смахнат. Зелени били! Знам ги аз и зелените и те са едни геюве безподобни! И те колелета карат. Целото море искат да е голо като Тамбукту – само пясък и дървета, да нема къде човек да обърне едно джони, да покара джет, да полегне като хората, да се разкърши на дансинга... Само къмпинги и колиби можело... Бе ние да не сме некои тарамбуки, бе?!

Е нема живот в тая държава вече. Простотия отсекъде!

Юрий Александров


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Шофьор преди 2 години
Колоездачите са страшни пичове, шапка им свалям! Особено като започнат да лъкатушат по платното и най-вече в насрещното. Героите вечер без светлини в тъмните улички са ми любими! Винаги ми е радостно, толкова инфарктно радостно, да срещна такъв, да кара срещу мен и да го видя по някаква щастлива случайност в последния момент преди, аз, лошия, замърсяващ шофьор да блъсна наркоман, който е имал 2000 лв за колело, но няма 5 лева за мигалки!
22
1
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
анонимната с дететоПиташ как да обясниш на двегодишно дете къде се ходи??????? Ами на чист български! Ние ли да те учим как да си възпитаваш детето. Както му се обяснява да ходи по тротоара, да не гази цветята, да не хвърля *** по земята, така ще му обясниш и покажеш къде е алеята.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен50 преди 9 години
Най-опасни от всички са чичковци с колелета, които возят деца на тях с някаква луда самоувереност. Във Варна наскоро бях свидетел на следното - по централен булевард с три ленти в едната посока и лудо движение, един потенциален убиец на собственото си дете кара колело на свечеряване без светлини, без светлоотразителни дрехи, кара в крайно ляво платно и вози 4-5 годишно дете право, стъпило върху рамката, а той с едната ръка го подпира за дупето, с другата управлява колелото.
20
5
 
3
 
! Отговори
Цвето преди 9 години
Тъпо е, защото твърде сериозно е написано и такива мутрички като автора може и на сериозно да го възприемат и да го правят. А нали идеята е да се прекратят такива глупости и полицията да започне да глобява за това ! Или не ?!?!
19
1
 
9
 
! Отговори
Попа преди 9 години
Мразим велосипедистите, но повече мразим мотористите, а най-вече мразим *** номера и в крайна сметка върха на айсберга, да ми свърши бирата на средата на мача .Откачам .
18
10
 
2
 
! Отговори
садфсда преди 9 години
Тъпо.
17
0
 
5
 
! Отговори
Велопешемикс преди 9 години
до Анонимен с детето:Детето само няма как да знае, да не се разхожда и по пътното платно с колите,и по самолетната писта и на ЖП релсите ...
16
1
 
6
 
! Отговори
Oня преди 9 години
До Анонимен, Ще се наложи да обясняваш, мой, отглеждането на деца не се състои само в това да "хвърлиш" семето! Щом някой се е разпоредил и е разчертано, ще спазваш!!! Аз - също!
15
6
 
7
 
! Отговори
ГГеоргиев преди 9 години
А да не говорим за тия, които карат в пешеходните зони със скорост максималната, която могат да развият. На никой не му идва на акъла, че всеки един момент някое 2-3 годишно може да им скочи под гумите и да стане голяма беля. Общо взето случаи мога да разказвам тука до зори. И за тия случаи не са виновни нито липсата на велоалеи, нито бабаити с мерджани. Разбирам, че да си колоездач не е лесна работа, особено в градове като в София, но моля ви бъдете малко по-толерантни и внимателни и вие!
14
5
 
13
 
! Отговори
ГГеоргиев преди 9 години
Индивиди, като гореописания реално съществуват и пречат и на пешеходци и на шофьори.Обаче съществуват и много нагли и прости (най-вече тинейджъри) колоездачи - такива случаи съм имал, а и откакто затопли времето зачестяват! И вчера един мина на червено и за малко да го блъсна. То не изкачат от нищото, не зачитат ни светофари, ни знаци, ни каквито и да било правила на движение. Честно скоро ще ми писне и ще набия някой, дето ще го отнесе заради всичките вело-бабаити.
13
1
 
15
 
! Отговори
ddinchev преди 9 години
До ЧайкаТъй е. Но виж един Берлин - почти целия град има инфраструктура за колоездене, хората карат и на -20 и на +35. Но на не малкото улици на които няма велоалеи, колоездачите си карат пак както дойде, но никой шофьор не се дразни, не обръща внимание. Просто хората са свикнали с това. Тук просто ги виждат като "нова вълна натрапници". Истината е, че като живееш на 5км от центъра на София, в който имаш Синя Зона, колелото е страхотно решение, но няма как да стигнеш до него по правилата.
12
1
 
16
 
! Отговори
ddinchev преди 9 години
Мен лично ме дразни, че за разлика от студена северна и западна Европа, тук не се инвестира в условия за колоездене. Нито има ясно дефинирани закони за този тип движение. Колоездачите сме принудени да караме опасно. Шофьорите сме принудени да се съобразяваме с тях. Не се изграждат толеранс и навици, понеже все още колоездачите сме малцинство. Резултата е по-мръсен въздух, първо място по застоял живот в ЕС и излишно напрежение и провокации от двете страни (горната статия според мен не помага).
11
0
 
22
 
! Отговори
ddinchev преди 9 години
Винаги има няколко гледни точки. Предвижвам се из София и с колело (последните 10 години) и с кола (последните 6) и с мотоциклет (последните 3). Че има колоездачи, които карат като *** има. Че има мотористи, които вдигат 200 по Цариградско и Околоврстното, има. Че има нетолерантни шофьори на коли, като тези, с които се подиграват в статията... е и това има.
10
0
 
12
 
! Отговори
azz преди 9 години
Уж да е забавно,но в същност въобще не е ...
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 9 години
Господин Юрий,супер си!!..........В нашия град няма велоалеи,та затова велосипедистите си джиткат по пешеходните такива....въпреки забранителните знаци....и все са шофьори с книжки и стаж......и дори един ми каза:"Дръпни се,не виждаш ли ,че ми пречиш....."Пък аз си бях на пешеходната алея....
8
8
 
31
 
! Отговори
M. преди 9 години
Целият проблем е, че няма къде да се кара с колело. Аз няма да се бутна при колите никога и грам не ми е за пешеходците и децата им, минавам си и поемам цялата отговорност да не ми е зор. С коли пак не се спазват правилата, та кво... тия с моторите също... като цяло:1) като съм пешеходец, мразя шофьори;2) като съм шофьор, мразя пешеходци; 3) като съм колоездач, мразя всички!
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много добре написано!
6
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колоездачите са хибрид между МПС и пешеходец и поведението им на пътя е такова - както му е кеф така минава.
5
17
 
22
 
! Отговори
Чайка преди 9 години
Ами и на мен ми е странно..Държат се като мотоциклетисти - карат в лентите, престрояват се в крайна лява, дори не признават светофари (това няма общо с мотористите като цяло) наистина само дето нямат светлини, и не сигнализират като се престрояват и са удивително агресивни колелари.мм да не са чели правилника явно повечето...
4
37
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мда статията има някаква ирония, но пък аз мога да кажа че действително ми е писнало от колоездачи. Тръгвам из морската градина в Бургас на разходка с трите си деца а край нас с бясна скорост прелитат колоездачи, по някаква абсурдна логика цялата пешеходната алея е очертана на половина за велоалея, хубаво но как да обясня на 2 годишно дете, че трябва да се движи в единия метър очертана пешеходна алея, защото другата част от пътя се води вело алея.