Древнобългарските следи в Северна Африка

Алия Ошо @aliya.blog.bg 10 май 2014 11:07
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
0
8466
Цивилизацията, която древните българи са създали в древността хилядолетия преди новото летоброене, се счита за чудо и до днес, а днешните учени и модерни технологии все още не могат да намерят обяснение за много от уменията на древните българи в областта на архитектурата, мореплаването, културата и духовността. Тази уникална и неповторима човешка цивилизация българите са разнесли по всички краища на Земята при тяхното разселение.

Следи от нея намираме и в Северна Африка и Канарските острови, които и до днес съхраняват свидетелствата за древнобългарския гений. Огромните пирамиди в Египет и Канарските острови, внушителните каменни гробници, изработени от майстори зидари ненадминати в своите каменоделски умения, съвършените със своите пропорции и ориентиране спрямо звездите огромни каменни статуи и древни храмове са непостижими и днес за съвременните технологии. - http://aliya.blog.bg...bylgari.1261783

Днес тези, които са наследниците на древните български майстори са местното население на Северна Африка - берберите или още барбари/варвари (а всички знаем, че българите са били наричани варварите в древността, че дори и в по-ново време!) или още туарегите ( които сами себе си наричат Амъжагите) .

Бербери или варвари е много древна дума, употребявана и в Древна Гърция, и в Древен Китай със значение на "чужденец", идващ от външни земи. Дори основателят на Зен Будизма в Китай, преминалият през планините на Северна Индия в Китай прочутият Бодидърма, е бил наричан Синеокият варварин.
Бодидърма

Берберите и Туарегите, обитаващи и днес Северна Африка, също са синеоки и светли хора. Те се смятат за коренното население на Северна Африка, което е заварено от арабите при тяхното по-късно нашествие на континента.

Можете сами да направите паралели между това как изглеждат берберите на първата снимка Бербери / Туареги
 и българските деца на втората снимка Български деца.

Не само коренното население на Северна Африка е с европеидни черти, но и населението на Канарските острови, така наречените хора Ганчи, са високи бели хора със светли коси и очи, които са оставили и до днес своите мегалитни каменни постройки и пирамиди. Ганчи са бербери по своя произход, които са преминали на Канарските острови и са се установили там 2 - 1 хилядолетие преди Хр. За съжаление испанските конквистадори при завземането на Канарските острови унищожават древните Ганчи до края на 15 век. Ганчи

Названието Ганчи идва от две думи: 1. Ган (Кан) - човек, и 2. Чи - от Чинет, старото название на остров Тенерифе. Думата Ган за човек може лесно да бъде свързана с българската дума Кан - планина (Балкан - Голямата планина), т.е. Ганчите или канджиите, балканджиите са онези планински хора, дошли от Балкана на България. Самото название на Канарските острови идва от българската дума канара / кан-ара със значение на планинска скала. Още повече, че ган/кан се среща практически навсякъде в Европа и Азия, откъдето древните българи са минали. - http://aliya.blog.bg...han-kan.1260816

Интересното при народа Ганчи е, че те са използвали така нареченият Тонален или Свирещ език, с който да си комуникират на големи разстояния - например от хълм на хълм, или от долина на долина. При тоналния език хората си общуват на големи разстояния, като думите са произнасяни със специално удължаване и ударение върху гласните звуци. У нас това общуване на далечни разстояния е добре запазено в Родопите с така нареченото надпяване или надвикване на местните жители, когато жителите от едно Родопско село от върха на планината са си общували с жителите на друго Родопско село на съседния планински връх. В цяла България овчарите и до днес използват този тонален език, за да общуват помежду си. Оттук е произлязла и несравнимата мистерия на българските гласове и българските народни песни. -

Всички те - и бербери, и туареги, и ганчи, и копти в Египет, носят българския произход и българската духовност и култура със себе си.
Доказателства за това намираме не само в техните запазени традиции и европеидни черти, но и в запазения им местен език.
И бербери, и туареги говорят един и същи местен език - берберски или още наричан тамъжек. Самите туареги наричат себе си: Амъжек (за мъжете) и Тамъжек (за жените). Азбуката, която и до днес ползват, е така наречената писменост Тифинай, която е много близо до нашата Глаголица.

Тифинай писменост

Коптите в Египет също ползват и до днес своята коптска азбука, която е идентична на българската глаголица.
Коптска азбука

От друга страна, и българската глаголица Глаголица е възникнала от древнобългарските руни, така, както това можем ясно да наблюдаваме запазено до днес при преминаването на древноегипетските йероглифи, които са идентични с нашите руни, към коптската азбука, идентична с нашата глаголица.
При нас намерените руни-йероглифи върху каменното ковчеже от Градешница потвърждават това твърдение.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари