С влошаването на отношенията между скъпото злато и нефт държат САЩ и Русия

Захари Андреев @zahariada.blog.bg 13 май 2014 09:57
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
5
2216

С влошаването на отношенията между скъпото злато и нефт държат САЩ и Русия

След като в Украйна с гръм и трясък избухнаха бунтове, отношенията между Русия и САЩ са се влошили още повече, която насърчава повишаването на цената на златото.

На фоне ухудшения отношений США и России дорожает золото и нефть

   

 

На границата с Украйна , руските войски се заселили и Америка се опасява, че Русия може да се планира да продължи инвазията в източната част на Украйна , след анексията на Крим . Според руското правителство репресии срещу сепаратисткия регион рискува да провокира гражданска война .
Държавният секретар на САЩ Джон Кери обвини Русия за използване на " специални сили и специални агенти ", за да подстрекават размирици , докато украинските власти изпратиха сили за сигурност в Харков, за да се опита да се отърве от сепаратистите е вторият по големина град в страната .

Според украинските правоприлагащи служби в Луганск, която е 330 км . югоизточно от Харков, про протестиращи, които иззети сградата на украинската служба за сигурност , взели заложници , и заплашиха , засадени мини експлозиви и оръжия. Девети ден на април сутринта бе съобщено, че в резултат на преговорите , без използването на сила е освободен 51 заложници.

 

Золото в долларах США

 

Gold в щатски долари - от четвъртото тримесечие на 2012 г. до девето през април 2014 г. ( седмично) .

Геополитически нестабилност накара инвеститорите да купуват петрол и цената на златото се е увеличил за една нощ. Gold стигнал до най-висока цена марка в почти две седмици , като в същото време се качиха и масло.
Кери каза осмия ден от месец април , в случай , че по-нататъшна намеса в делата на Украйна руски Америка се развива допълнителни санкции, насочени към секторите на енергетиката и банковото дело, както и минната промишленост в Русия.

Според генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен , всяко по-нататъшно движение от страна на Русия на територията на Украйна " би било историческа грешка " и " влошаващата се ситуация. " Расмусен предупреди : " Ясно е, че развитието на ситуацията със сигурността в Украйна ни принуждава да преосмислим нашите планове за отбрана. "

Според САЩ и НАТО , по протежение на границата с Украйна разгърнати четиридесет хиляди руски войници . Путин заяви, че провеждане на военни учения и скоро ще бъдат изтеглени от територията .

Според докладите от руската информационна агенция РИА Новости , банка " Русия " представи своя нов символ , който се превърна в златна рубла . Властите заявиха, че новият символ , златната значка на руската национална валута, ще бъде официално прието от банката " Русия " . Тя ще гарантира стабилността на рублата символизира златните резерви на страната.

Според Ройтерс, на банка " Русия " реши да работи изключително с националната валута , за да спре валутни сделки, сключени в отговор на американските санкции от миналата седмица .
Банката "Русия ", обясни ИТАР - ТАСС , значката злато символизира стабилността и сигурността на златните резерви в рубли на страната.

Символизмът е важно , а може би и Путин изпраща съобщение на САЩ , след като JP Morgan едностранно реши да блокира официален превод на Русия , размишлявайки как да използват златото като геополитически инструмент в случай на ослепяване икономическите и валутни войни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
помисли преди 10 години
До Боев-кои са европейските ценности-сваляне на законно правителство с платени наемници,признаване на президент без избори а с избиране от народното окупирано от платени въоръжени протестиращи,да за европейците у нас няма берлинска стена,но за нас в Европа има Шенген, има еврозоната, нашите фермери получават субсидии два три пъти по ниски от западните и т.н.
3
0
 
1
 
! Отговори
наш човек преди 10 години
Цитират се клишетата на пропагандаторите от CNN , като в същото време се прнави анализ. Преврата в Киев го провокираха САЩ, признаха си го и за никого не е тайна, че свалиха Янукович, защото не ги слушаше. А естествено при кризи цената на златото се вдига но това не е инвестиция, подходяща за обикновените хора. Така, че от графиките му се иннтересуват само специалистите.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1Не е точно така, просто, ако го разработят украинцитен е само няма да чакат газ от Русия, но могат да подават и в Европа, там е зарито кучето !
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само златото и нефта, а преди всичко шистовия газ !!!Говори се за находище от 8000кв.км в източна Украйна в района на Славинск .Това им гложди на САЩ и ЕС.Просто всички го искат за себе си!!!