Украинският цирк „Референдум“ ! Автор : Павел Николов

Петър Петров @andreshko.blog.bg 14 май 2014 12:21
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
13
1811

      Цял ден се занимавах с мои даскалски работи и следях едновременно с това „референдума“ в Донецка и Луганска област на Украйна.

      Честна дума, по-голям политически цирк в живота си не съм виждал /тук авторът на постинга греши - циркът ЯЕЦ "Белене" все още е ненадминат във всяко отношение - бел. моя/.

   Изпълненията бяха най-различни, със значителен превес на клоунадата.

   

 
         Единият от членовете на избирателната комисия, както виждаме, е увесил на рамото си железен аргумент за това как трябва да се гласува, при който аргумент няма как да не вземеш правилното решение, като се има предвид, че в избирателната секция бюлетината се попълва пред комисията (само в две показнѝ секции в Донецк май имаше за парлама кабинки за тайно гласуване).

      А "референдума" се проведе по аналогия на известния наш израз „Юруш на маслините!“ можем да го наречем „Юруш на бюлетините!“.

                   www.youtube.com/watch

      Като гласуваш може да покажеш паспорта си (там още са на паспорти!), ама не е задължително.

    Пъхаш бюлетината и тичаш към следващата секция – да се отчетеш и там (кореспондент на "Билд" проследил един чичко как гласува цели осем пъти поред).

   Нищо чудно, че избирателната активност надхвърли 80% - по данни на тези с автоматите, разбира се, но при подобен начин на гласуване кой би се учудил, ако се окаже, че активността е над 100%; в Никарагуа май имаше подобен случай.

      А като казахме Никарагуа, очаква се тя да е сред първите, признали "референдума".

      И остров Тамбукту също.

   


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
14
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
петраки метраки там не та знам каква си или какво си
11
0
 
14
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
аве *** ти знаеш ли какво е референдум,дори барако осама бин ладен и керкел-меркел и оня корозо барозу незнаят.защо не го признават,интереси и интереси пак някакви планове на афганистанските терористи от хамстерикания
10
0
 
15
 
! Отговори
тя преди 10 години
Референдума в случая се провежда по време на необявена официално война , така че е нормално хората да са въоръжени.
9
1
 
15
 
! Отговори
тя преди 10 години
Пешо ти си най- големия цирк .Учи си децата /има ли на какво да ги научиш ?/ и не се занимавай с журналистика, това е голяма лъжица за твоята уста! Защо не каза нито дума за убитите над 100 руснака в Одеса в профсъюзния дом? затова хората се движат с оръжие бе *** , а не да насилват гласуващите.Тези , които са гласували никой насила не ги е изкарал от домовете им.
8
0
 
14
 
! Отговори
Абре, Павка, преди 10 години
защо не написа пред думата блогър поръчков? Мамин сладък!
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите доморасли "демократи" очевидно смятат,че ако срещу теб е насочено "правилното" оръжие, веднага си длъжен да вдигнеш ръце и да го закичиш с китка. Е,нормалните хора с достойноство предпочитат да се защитават,в случая от хунтата в Киев!
6
0
 
17
 
! Отговори
ttt преди 10 години
Авторе,- защо да вярвям, че снимката е от изборна секция по времето на гласуването?- защо да вярвам, че бщлетината се попълва пред комисията?- Ти лично колко секции обиколи, за да видиш, има ли кабинки или не?- За паспортите също лично ли го видя?Защо въобще ще тичат хората от секция в секция? Не ставаше ли просто шефовете на комисии да попълнят и пуснат бюлетините?
5
1
 
18
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
Цирк, цирк, ама утре като се обособят в Новорусия..
4
1
 
19
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Интереса клати феса(или Тоталната война на САЩ срещу ЕС) 1. Началото:- Цялата агресия на САЩ срещу ЕС и еврото започна с банковите кризи в южно-европейските държави предизвикани от ЦРУ и отказ да се подпише търговско споразумение с ЕС.2. Съпровождащи операции срещу икономическата периферия на ЕС:- Садам и Кадафи обявиха, че ще продава нефт срещу евро и ги убиха- Арабската пролет - Сирия- Украйна Вероятен изход- Диалогът за Единна Украйна, между Е.С., Украйна и Русия, закъсня поради намесата на ЦРУ и сега процесите водят към Конфедерация Украйна.
3
1
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Да погледнем истината в очите- За свалянето на легитимният украински президент, по Конституцията им, са необходими 75% от гласовете, а за гласуваха около 74,5% при това пот дулото на автоматиЗАКОННИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА УКРАЙНА Е ЯНУКОВИЧ! Така че остава открити въпроси:- КОЙ С КОГО ДА ПРЕГОВАРЯ И ДОКОЛКО Е ЛЕГИТИМЕН, кого представлява?!?- На кои избори е избран президета Турчинов?- Кога и кой избра Правителството на Яценюк (пред целият свят и пот дулата на автомати го избраха лвовските фашисти-майдановци, но те пък кого представляват?)
2
1
 
22
 
! Отговори
шщд преди 10 години
Я, Петър Петров @andreshko.blog.bg бил даскал - хахаххахаха. Сигурно по физическо, след като имаш време за писане и то на пълни глупости /това е втората за деня, която чета от теб/. Няма какво да се чудиш защо европейското гей мислене навлиза и в България.
1
3
 
20
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
А НПО писача ,дето е драскал тая простотия ,може ли да ми каже в Киев колко са законни властите а ? Кажи бе НПО ***,колко са редовни властите в Киев ? Та щом те имат право да управляват,то и в Луганск и Донецк имат право на референдум. Пуууууууууууууу,аман от прости писачи,лапачи на американски пи*ляци. Я кажи ся колко зелени хартиики получи за този поръчкова блогърска статия