Родът на Цар Самуил е жив и почете България!

Ники Станчев @kostas.blog.bg 22 май 2014 10:18
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
22
13254


Slide14

Скопие пред колапс – потомците му изпращат архива си в България, а не при тях!

Родът на българският цар Самуил не е прекъснат. И до ден днешен, макар и размита, като на всяка друга европейска аристократична фамилия, кръвта на цар Самуил е жива. Става въпрос за италианската фамилия Mistruzzi di Frisinga / Миструци ди Фризинга/.

Заслугата за откриването на тази фамилия е на отдавна покойния писател Константин Петканов, както и на съпругата му Магда и дъщерята Сълза Петканова.


Италианската фамилия разполага с няколко документа, доказващи произхода й от цар Самуил. На първо място това е генеалогическото дърво на фамилията. То е съставено от два клона, такъв произлизащ от преките наследници на цар Самуил и минаващ през най-значителните византийски династии и клон на италианската фамилия, които в 1269г. се сливат в едно. Това генеалогическо дърво е съставено на ръка от фамилията Фризинга, които се считат за наследници на цар Самуил и с българска кръв.

Вторият документ е факсимиле от заглавната страница на ТАБЛИЦА за вписване в ЗЛАТНАТА КНИГА на италианското благородничество, която съдържа хералдика и генеалогията на аристократичните италиански фамилии.

Третият документ е фотокопие от стр.103, том ХХVІІ на споменатата таблица, подробности за всяко коляно от фамилията Миструци ди Фризинга, със стриктно кодирани фамилни черти, звания, обществено положение и пр. Документът е подпечатан с три държавни печата и заверен с личния подпис на канцеларията на Министерството на вътрешните работи на Италия.

Четвъртият документ е издаден в Рим на 20 юли 1953г. и е заверен с печата на италианското Министерство на вътрешните работи.


На върха на своето генеалогическо дърво, фамилията поставя Empire Bulgare/ Империята на Българите и царя на българите Самуил/.

Произходът им е потвърден от:
1. Морери, „Голям исторически речник“, Амстердам, 1740 г., издателство Брюнел.
2 .Един Бенедектинец, „Изкуството да проверяваш датите“, Париж, 1783 г. издателство Жомбер.
3. Харфорд, „Генеалогични таблици“, Оксфорд, 1875г. издателство Кларендон прес.
4. Киузоле, Генеалогия на забележителните домове/фамилии/, Венеция, 1743 г., издателство Курти.
5. Йесенбург, „Върху произхода на европейските държави“, Магдебург, 1953г. издателство Щартгард.

Фамилията е поискала да се запази нейното проучване и да се съхрани именно у нас в България, а не в някой институт в земите с географско име Македония.

 ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Фамилията е поискала да се запази нейното проучване и да се съхрани именно у нас в България, а не в някой институт в земите с географско име Македония."Справедливостта възтържествува.
18
9
 
4
 
! Отговори
Бугари-ТАТАРИ преди 10 години
Аз съм българче и расна в дни велики, в славно време...Днес е Празник за Делото на Кирил и Методий...Техтиге букви никой днес не упогребява. Пиша ви на кирилица - съставена от гръцко-латински буквени знаци, но утвърдени на руски печатен шрифт по указ на Петър Първи...Много сме *** като народ, защото простолюдието българско е от най-невежите мързеливо-неученолюбиви хора.Първият документ е 700 години след смъртта на Самуил - бла-бла-бла: 1. Морери, Голям исторически речник, Амстердам, 1740 г.
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самуил никога не е бил българин, но в България са много актуални тълкованията на агента от ДС Шибидар Димитров.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Макетата историци сега какво ще измислят? Че има световна конспирация срещу древния македонски народ зад която стои България :)
15
1
 
4
 
! Отговори
тодор преди 10 години
До Еватова са годините в които той официално царува ( 997г. е смъртта на цар Роман ) иначе той започва да властва над земите на Западна България по-рано от около 971г. Самуил управлява първоначално с братята си, а после и сам...
14
1
 
20
 
! Отговори
Ивелина преди 10 години
Да благодарим на тази италианска фамилия, че пази не само спомени, а и документи за своя произход, за корена, от който са произлезли!Хубаво е да чуеш, че има все още наследници на великите хора на България!
13
2
 
26
 
! Отговори
Четец преди 10 години
Това е светъл лъч в мъглата на тоталното опростачаване, от което българинът е загубил представата си за добро и зло, за полезно и вредно, за славно и безсрамно. Погледнете по-долу какви простащини се пишат по този хубав повод. Очевидно или българите са съвсем изтъпяли и озверели или опорните точки за всеобщо оплюване включват и изхрачването върху всяко добро което се появи случайно..Защото доброто е алтернативата на злото което е на власт у нас. Браво на автора.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ги изберем за премиери като Симеончо, кой знае какво ще си припознаят за родово влдение!
11
6
 
8
 
! Отговори
ха преди 10 години
Царете царуват,робите робуват,а на мен ми е през оная работа!Щото и комика Тото имаше претенции за византийския престол!И кво от това!?
10
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Roveneto v izmislenata ni istorija e smeshno.Imperija na tri moreta za niakolko godini nishto ne znachi.V Otomanskata imperija sa vklucheni 19 darzavi i kakvo ot tova.Nie ne mozem da iziasnim tova koeto e otneto ot Bulgaria predi desetki godini i ima oshte zivi hora svideteli,a rovim stotici godini nazad.Ot tova naroda ni niama da stane po gord i bogat.Samo mu se promiva mozaka ,che sme veliki,a zadnicite ni pak goli.Propagandata i mina vremeto,nai veche na eftinata.
9
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека македонците сега да си отворят очите и мъглявия им разсъдък Да живее вечно рода на Самуил и българския род на България
8
1
 
25
 
! Отговори
Ева преди 10 години
Отговарям на Коста, че цар Самуил е управлявал от 997 до 1014 г, а не колко е живял!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малко уточнение - Пресиян - Фружин син на Иван Владислав е известен повече като Пресиян (Персиян) II - 1019Персиян пърив е син на Звиница, внук на Омуртага Фружин II e син на иван шишман и няма нищо обощ с персиян - Фружин или персиян II= да не се смесват личностите моля.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
самуил е роден някъде през средата на 10 век. когато през 997 години той братята му са поели управлението вече са били зрели мъж, при това той е бил женен и е имал 4 деца - говорим за поне 30 годишен мъж най-малко , може би иза 40 годишен. След 17 години управление той би тбявало да минава 50 и се доближава до 60. това се потвръждава от разказите че Синът му и племинникът му към неговата смърт имат пълнолетни синове, както и още деца които са непълнолетни. т.е. също не са били много млади.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този пресиян Фружин през 1370 - е пресиян Фружин II макар да не го номерират. между другото Синът на шишман е само Фружин но и Пресиян.както и цяло име не гварил Радомир и гаврил - радомир - роман. това са неща които в учебнициет няма да ги намерите. а относон самуил ен бъркайте факат колоко години е УПРАВЛЯВАЛ с колок години е ЖИВЯЛ. Самуил е ,умрял на 62 годишна вързаст или някъде там
4
21
 
8
 
! Отговори
коста преди 10 години
Много хубава новина,но само на мене ли ми прави впечатление,че на портрета Самуил изглешда доста стар за 17 годишен!!!(1014-997 прави17)
3
7
 
11
 
! Отговори
до анонимен преди 10 години
Допуснал си безброй фактологически грешки. Като започнем от там, че Пресиян-Фружин е роден около 1370-80 година или с някакви си 300 години по-късно ....
2
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
що за глупост - всеки знае през 1019 година последният българсик цар персиян-Фружин е убитв Албания, Майка му мария заедон с децата си отива въ византийския двор и става патрицианка след като предава държавата, Синът на гаврил Радомир от ункарската принцеса петър делян също е убит през 1041 какот и синовете му от Ирина каматерос - радомирова ( те са убити Иван Владислав). наистина не е ясна съдбаат на дъщерите на гаварил радомир но има съмнения ме Иван Вл. ги разпратил по манастири
1
2
 
28
 
! Отговори
Илиан Д. Иванов преди 10 години
Да живее!