САЩ ще защити с цялата си мощ Европа от Русия, обеща Обама в Полша

Angel Marinov @meto76.blog.bg 4 юни 2014 21:16
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
38
3465

САЩ ще защити с цялата си мощ Европа от Русия, обеща Обама в Полша

 

Ние никога няма да приемем руската окупация на Крим и извършеното от Русия погазване на украинския суверенитет.

Това обяви президентът на САЩ Барак Обама в дългоочаквана реч пред световни лидери в полската столица Варшава във връзка с падането на комунизма и демократичните промени преди 25 години в централноевропейската държава.

През историята полският народ е изоставян от приятели, когато е имал най-голяма нужда. Дойдох във Варшава - от името на САЩ, от името на НАТО - да потвърдя нашия непоклатим ангажимент към полската сигурност, обяви той.

В „Деня на свободата" на историческия площад до Кралския дворец президентът се закани, че ще използва цялата мощ на американските въоръжени сили, за да защити Полша и другите съюзници в Източна Европа и определи Русия като заплаха за регионалната сигурност и демокрация.

Той отново потвърди ангажимента на САЩ да подкрепи съюзниците в Централна и Източна Европа, допълвайки, че "те нямата да останат сами".

„Нашите свободни нации ще останат обединени, така че нови руски провокации ще означават повече изолация и по-скъпа цена за Русия. Отказваме да позволим тъмните маневри от XX век да определят XXI век", категоричен бе той.

"Ние сме единни, защото вярваме, че хората и народите имат правото да определят собствената си съдба - и това включва хората в Украйна", подчерта Обама.

Оставаме единни, защото знаем, че духът на Варшава и Будапеща, и Прага, и Берлин се простира докъдето и копнежът за свобода, надигащ се в човешките сърца, дали в Минск или Каракас, Дамаск или Пхенян, каза Обама.

Според държавния глава на САЩ първите полудемократични избори на 4 юни 1989 година в Полша са били „победа на свободата".

Тук бе сътворена история. Помним как „Желязната завеса" падна, вие никога не приехте съдбата си", обърна се той към полския народ.

Победата през 1989 година бе „кулминация след векове на полска борба", смята той.

Тук видяхме силата на свободните пазари и резултатите от тежка реформа. Извисяващите се над този град небостъргачи, високоскоростните магистрали в тази страна, високотехнологичните центрове и стандартът на живот са постижения, за които предишните полски поколения можеха само да мечтаят, подчерта Обама.

Държавният глава на САЩ заяви, че Естония, Латвия, Литва и Румъния също няма да останат сами.

По думите му тези думи са подплатени от непоклатимия ангажимент за подкрепа и защита от алианса и от най-силната армия в историята - тази на САЩ.

http://news.ibox.bg/news/id_311437708

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавниците на Америка са нагли и противни войнолюбци.Вън от Европа ! Никой не ви е канил за военна помощ!!!!!!!!!!!!!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
Евро7кептик преди 10 години
Моите съболезнования на изтерзаната страна с този президент.Един самозабравил се служител на "телеца" и диригент на хор припяващ единствен рефрен:" USA uber ales". Демократичната глутница ще трябва да обедини усилията си за да може вождът й да събори плячката Украйна и да се нахрани. И не националистите в страните от ЕС ще му видят сметката, а сегашните псевдодемократи които го "управляват съгласявайки се със всичкиприщявки идващи отвъд Атлантика.
28
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 10 години
Тоя трябва да бъде изгонен от Европа с ритници!
27
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 10 години
Ама тоя *** война ли иска с Русия?
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Amerika iska voina! Tova e. Nezawisimo kade, no togava amerikanskite fabriki ste rabotqt.Zqlata industria na Amerika e prigodena da proizvezda orujie.Bez woina Amerika zagiva.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами кой ще ни защити от вас?
24
2
 
15
 
! Отговори
Трудовакь преди 10 години
Никой не заплашва Полша. От източноевропейските държави след ВСВ най - много (териториално) се облагодетелстваха Полша и Румъния. Вижте техните граници през 1939 г. При това Полша беше прочистена безплатно почти 100 % от *** и евреи от айнзацгрупите и зондеркомандите. След края на войната немското малцинство просто го депортираха в Германия. Днес Полша, за разлика от Румъния е етнически хомогенна държава. Посещението на Обама в Полша със зле прикрита пропагандна цел не може да заблуди никого.
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ съм разбрал ЕВРОПА да е молила САЩ за помощ.Е на тоя се вика неканен гост
22
2
 
4
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Държавният глава на САЩ заяви, че Естония, Латвия, Литва и Румъния също няма да останат сами.-ще застане зад всички поотделно,не бързайте.
21
3
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Заради американските гаранции за сигурност Европа е обречена да стане радиоактивна пустиня!Каква е американската "отбранителна" доктрина?Натъпкване на Европа с нападателни оръжия за изпреварващ ядрен удар!При война Русия се занимава с Европа и САЩ остават незасегнати.Европейците не смеят гък да кажат,за да не им спретнат някоя криза и безредици.Войната се води на много фронтове,вкл. и срещу съюзниците!Ние също сме заплашени-ако не им клекнем,като нищо може да ни спретнат турски бунтове!
20
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Имам въпрос: От кого ще ни защитават САЩ и защо?
19
3
 
12
 
! Отговори
История преди 10 години
НИЕ ИЗБИХМЕ ИНДИАНЦИТЕ, КОИТО БЯХА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ. И ПОМЕЖДУ СИ СЕ ИЗБИВАХМЕ!
18
1
 
17
 
! Отговори
до всички.... преди 10 години
Забележете как започна да говори Обама след тайната среща на Билденберският клуб в Копенхаген-Дания.От там му набиха канчето,и започна още повече простотии да говори...
17
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно подкрепям Обама. САЩ е велика нация именно заради това,че са единни
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
черен мамун нещо се е превъзбудил?!? Интересно, защо е зад бронирано стъкло...нещо го недолюбват.
15
3
 
14
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Обанана Обарама армията ви е най - великата в историята само в болните ви мозъци , а ако възразяваш ,чакаме те при Ленинград ( и костичка няма да остане от вас) !
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсно Кенийско Негро с мангалското име Барака Обама, марш Грозна *** Черна в *** ти Афро-Америка! Вън от Европа, Сатанинско Изчадие! Дано Господ с природни катаклизми и арабеските-талибани да затрият от лицето на Земята тая противна и нагла нация, дето разпалва навсякъде по света войни и военни конфликти! Боже Унищожи Америка! Амин!
13
1
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Спри да лъжеш хората бе ***. Прибери си армията и бизнеса у вас и развивай държавата си. Не може да строиш строиш джамии, да проповядваш хомосексуализъм и аборти, да си съучастник в насилие и след това да ходиш на църква и да мислиш, че си християнин. В ада си ти и цялото ти семейство. Жалко че си прекалено *** да го разбереш. И жалко за децата ти, че те с нищо не са виновни.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Amerika nema kakwo da predloji na ewropa, Rusia ima.
11
1
 
19
 
! Отговори
ной преди 10 години
Мръсната до лакти кървава евреиска *** Обонго.*** смрад човекоядска син на евреиска шикса черен негроид