Широка коалиция (ГЕРБ,БСП,ДПС и Атака) в този парламент, Орешарски подава оставка в четвъртък?

Angel Marinov @meto76.blog.bg 24 юни 2014 10:25
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
10
3580

Широка коалиция в този парламент, Орешарски подава оставка в четвъртък?


Автор: ГЛАСОВЕ
 
Спешни, неформални совалки между политическите централи направиха безпредметни планираните за вторник консултации в парламента.

 "Сложната и динамична обстановка в страната" принудила първите хора в държавата да действат форсмажорно. И да проведат поредица разговори още вчера, довериха високопоставени източници в две от партийните централи.

В ранните часове на следобеда стана ясно, че вече има вариант, при който да се сформира нов, широко коалиционен кабинет в рамките на този парламент. А премиер да стане международно признат български финансист или известен наш учен.

По жълтите павета тръгна слух, че председателите на парламентарно представените партии са провели неколкочасова среща вчера, пише "Стандарт".

Информацията е потвърдена и от заместници на партийни лидери.

Вчера вечерта високопоставени източници от БСП коментираха лаконично, че "може би консултации ще има във вторник".

Миналата седмица след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев стана ясно, че крайното решение за дата за избори трябва да се вземе днес.

И да бъдат обсъдени стъпките за плавен преход към политическа стабилизация до предсрочните избори. А лидерите да се обединят за провеждането им в една от неделите между 28 септември до 12 октомври.

Лаконичните отговори по посока на евентуални консултации от политическите централи вчера бяха, че "вероятно такива ще има, но след вторник".

Според новия план за широко коалиционен кабинет обаче правителството вероятно ще подаде оставка тази седмица. А за ден Х засега е отбелязан четвъртък.

Днес в 10 часа на "Позитано" 20 ще има заседание на изпълнителното бюро, а парламентарните групи на БСП и ГЕРБ ще заседават съответно от 17 и 18 ч днес.


http://glasove.com/politika/38387-shiroka-koaliciq-v-tozi-parlament-oresharski-podava-ostavka-v-chetvyrtyk

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Ниа преди 9 години
АТАКА не участва в никакви коалиции и смятам,че достатъчно ясно са го обявили,че да се продължава да се спекулира с това!
8
1
 
0
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Тая четворна коалициа дет я мислят няма да стане,но оставка на Ореховски може!!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
баси диарията
6
1
 
0
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Така изнесената информация е доста сложна за простия електорат на Атака и не им се сърдете когато не нищо не вдяват и не могат да направят и елементарен анализ .
5
2
 
3
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Що за идиотизъм е това на всяка манджа да слагате Атака? Чули-недочули, разбрали -недоразбрали - все Атака ви е в устата. Като многократно тиражираната лъжа, че Атака била управлявала. Като управлява, посочете какво ! Има ли поне една държавна длъжност, на която да е назначен член на Атака? Някой областен управител, някой шеф на държавна агенция или служба??? Няма! Ама иначе "Атака управлява!". Хайде следващият път, като плюете някого, поне се аргументирайте, а не словоблудствайте!
4
0
 
1
 
! Отговори
изтече преди 9 години
денят вторник 24.06.2014 почти изтича, консултация няма и явно няма нищо вярно в написаното
3
1
 
13
 
! Отговори
trafoPOST преди 9 години
Информацията е от Гласове, медията на Трактора, "талантливо" списвана от корифеите на обективната, достойната, нелъжеща и не измисляща си журналистическа двойка, Явор Дачков и Флашка Патрашкова.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКАПонеже вярваш на днесбг по-добре е да си -1 за следващите избори
1
4
 
3
 
! Отговори
АТАКА преди 9 години
АТАКА участва ли в това нещо. Пишете ме -1 за следващите избори!