Ухание на море и диви треви

Мая Гергова @makont.blog.bg 2 юли 2014 13:45
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
0
3186
     Организирано малко бягство, далече от шумната столица, далеч от всички грижи, от безредиците, от напрежението, далече, далече, там....


при лазурното Егейско море. Една омая и прелест, спокойствие и наслада за душата. Красивият бряг с ухание на море и в далечината Атон...

   
   Лодките са в готовност да поемат своите пасажери. Морето е кристално чисто и топло, непрекъснато сменящо нюансите на синьото, примамващо.
 


 


Жизел не устоя и смело заплува. Йода винаги се е отнасяла с недоверие към водата, тъжният и поглед е поел в себе си цялото разочарование от тази липса на смелост.

 

   Време е за разходка. Лодката ни очаква, леденият джин в чашата разхлажда и очите грейват в едно с ефирното синьо на морето. Пред нас е девствения плаж на един от островите, наситен с дъха на море и диви треви, омаен и прелестен.


 


   Сякаш сме в рая, романтични диви скали в крайморските заливчета, магични и очарователни. Един малък заслон, една малка къщичка, шезлонгите в морето, няма бетон, няма боклуци, само въздух и море.
   Докато аз се дивя на гледката, хлапетата скачат от лодката направо в морето. Те са млади и смели, водата е топла и примамливо подканя да обвие с нежните си ласки телата.
  Единствена аз нямам смелостта да скоча, тайничко изчаках всички да се потопят и по "кокошата" стълбичка лекичко слязох в морето. Честно изпитвах огромен страх, не обичам да се къпя без да имам "под", а тук дълбочината беше повече от 10 метра. Но, о, чудо, плувах си съвсем спокойно, не потъвах, а изживяването беше невероятно, все пак една победа над собствените глупави страхове.



 

  Най-страхливите се уредиха с лодка.
  Все пак всички трябваше да направят своята морска терапия. Солеността на водата в Егейско море е 33 гр. сол на литър. Има общовъзстановителен ефект. В епидермиса проникват електролити, променящи средата и повишаващи реактивността на тъканите, като акнтивизират обмяната на веществата и функционалното състояние на клетките. Морската вода съдържа минерални вещества в почти същите пропорции, каквито са и в биологичните течности на организма. Солите и минералите се попиват от порите на кожата и я зареждат с магнезий, калций, сяра, бром, силиций, фосфор.. Ех, ама лекция дръпнах, връщам се в романтиката

   Трептящите, златистите лъчи на слънцето са очертали светла пътека в синкавия ефир. Омайно и прелестно е. Водата непрекъснато сменя нюансите: светлосин, синьо-зелен, почти тюркоазен, до тъмно синьо.

  За някой удоволствията тепърва предстоят. Малкият ми син смело взе решение да опита да се "вози" в морето, дърпан от лодката, всъщност съвсем не леко занимание, защото съпротивлението на водата е доста осезаемо и ако не можеше да раздишва правилно, със сигурност нямаше да се справи. Но, от грейналите му очички, при всяко излизане над водата и широката усмивка, спокойно си отдъхнахме, защото всъщност той просто се забавляваше.
  Дарени със спокойствие и заредени с положителна енергия се прибрахме.

На кафе в красивата градина на хотела.

Или "на фотьойл", за по-изморените членове на компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари